Ervaringen prostaatoperatie Gronau

Gastenboek reacties van onze cliënten bekijken?

We gebruiken een onafhankelijk platform waar cliënten hun ervaring kunnen delen. Daar scoren we een 9+. Bent u ook een cliënt van Prostate Center Europe? Laat een reactie achter, dat waarderen we enorm!

Een recente beoordeling
“Net als de vele mannen die mij voorgingen ben ik ook zeer positief over het Prostaat Centrum Europe. Ik wil dan ook de heren doctoren en het verplegend personeel ontzettend veel dank zeggen voor de fantastische goede zorgen welke ik mocht ondervinden. Dhr. H. Hoffman, Enschede”


"Ze regelden alles voor je"
Bij mij werd in januari 2011 prostaatkanker geconstateerd, na de biopsie had ik een gleasonscore van 7. Besloten werd om te operen. Daar het wel heel lang duurde voor ik aan de beurt was, besloot ik om een second opinion te laten doen in Gronau. De begeleiding van de dames van... Lees meer >

Prostaatkanker

Bij mij werd in januari 2011 prostaatkanker geconstateerd, na de biopsie had ik een gleasonscore van 7. Besloten werd om te operen. Daar het wel heel lang duurde voor ik aan de beurt was, besloot ik om een second opinion te laten doen in Gronau. De begeleiding van de dames van Top Medical Care was fantastisch! Ze regelden alles voor je en waren zelfs(wanneer je dat wilde) aanwezig bij de gesprekken met de arts. De operatie kon al binnen twee weken worden uitgevoerd. Daar het volgens de Da Vinci methode gaat, heb je veel minder kans op impotentie en incontinentie. de operatie is dan ook prima verlopen en de verzorging was erg goed. De dames van Top Medical Care en dr .Schutte, met zijn team hebben wat ons aan gaat dan ook een grote pluim verdiend! Bedankt voor alles!!

< Lees minder
"Perfect georganiseerd"
Wat heb ik er achteraf spijt om het advies van Menzis eind september 2010 niet op te volgen en me direct te laten onderzoeken en zo nodig te laten behandelen via Top Medical Care, in het St. Antonius ziekenhuis te Gronau. Ik koos voor de gebruikelijke volgorde van huisarts en de... Lees meer >

Bedankt!

Wat heb ik er achteraf spijt om het advies van Menzis eind september 2010 niet op te volgen en me direct te laten onderzoeken en zo nodig te laten behandelen via Top Medical Care, in het St. Antonius ziekenhuis te Gronau. Ik koos voor de gebruikelijke volgorde van huisarts en de uroloog in het nabijgelegen ziekenhuis. Immers na de onderzoeken kon altijd nog besloten worden me elders te laten opereren. Vrij spoedig werd me al duidelijk dat de beste genezing van de vastgestelde prostaatkanker bereikt kon worden met behulp van de DaVinci robottechniek. Alleen m’n buurtziekenhuis beschikte niet over deze techniek, waarvoor ik daarna naar een andere kliniek werd verwezen.

Het was inmiddels eind januari 2011 (dus 4 maanden later) en nog was er geen uitzicht op een operatie. Ten einde raad contact opgenomen met Top Medical Care. En wat was dat een opluchting. Alles kwam in een versnelling, achteraf het gevolg van een fantastische organisatie. Bezoek aan Gronau was niet nodig, controle en onderzoek kon ook plaatsvinden in Baarn, waar Dr. Brageeth (uroloog afkomstig uit Gronau) spreekuur had. De ontvangst en begeleiding aldaar door de gastvrouw van TMC was fantastisch en de maandag daarop (7/2) ontving ik bericht dat ik op 7 maart om 08.00 uur geopereerd kon worden door Dr. Witt.

Er was een einde gekomen aan de onzekerheid van wachten, en dat binnen een tijdsbestek van een week! Ongelooflijk toch! De operatie heeft inmiddels met gunstig gevolg plaatsgevonden. De tijd in het ziekenhuis is omgevlogen, alsof het een vakantieperiode betrof. Wat daaraan zeker heeft bijgedragen is de perfecte organisatie, de zorg van artsen en verpleegkundigen en de begeleiding van Top Medical Care.

Duizend maal dank daarvoor.

J.J.Overzee

< Lees minder
"Een dikke pluim!"
Op 4 april 2011 kreeg ik te horen dat ik prostaatkanker had en dat het beter zou zijn als ik mij zou laten opereren. De uroloog, Dr. Ausems, noemde diverse ziekenhuizen voor behandeling waaronder het St. Antonius-Hospital in Gronau. Mijn keuze is op Gronau gevallen omdat ik op de... Lees meer >

Operatie prostaat

Op 4 april 2011 kreeg ik te horen dat ik prostaatkanker had en dat het beter zou zijn als ik mij zou laten opereren. De uroloog, Dr. Ausems, noemde diverse ziekenhuizen voor behandeling waaronder het St. Antonius-Hospital in Gronau. Mijn keuze is op Gronau gevallen omdat ik op de site van dit ziekenhuis alleen maar positieve berichten heb gelezen. Nadat ik telefonisch contact had opgenomen met Top Medical Care, kreeg ik de volgende dag al formulieren toegestuurd.

Nogmaals hartelijk dank voor jullie geweldige inzet!!

Het woord `TOP´van Top Medical Care wordt voor 100% waargemaakt.​

Op 15 april kon ik al voor een voorgesprek terecht in Baarn waar ik prettig werd ontvangen door Danielle. Ook met Dr. Brageeth had ik een goed en verhelderend gesprek. Voor een pre onderzoek op 1 juni in Gronau zijn zowel mijn vrouw als ik op een uitstekende wijze begeleid door Karin van Top Medical Care. Op 6 juni ben ik geopereerd door Dr. J. Witt. De operatie is geslaagd en na de goede uitslag heb ik geen verdere nabehandeling nodig. Na de operatie kreeg ik elke dag bezoek van Karin of Esther om te informeren of er nog vragen of wensen waren waarmee zij mij zouden kunnen helpen. Het verblijf in Gronau was uitstekend verzorgd. Het hele medische team en de medewerkers/sters van Top Medical Care verdienen wat mij betreft een dikke pluim! Het woord `TOP´van Top Medical Care wordt voor 100% waargemaakt.

Nogmaals hartelijk dank voor jullie geweldige inzet!!

< Lees minder
"Geweldige hulp en ondersteuning"
Van 24 t/m 31 juli verbleef ik in het St.Antonius Ziekenhuis in Gronau voor een prostaatoperatie met de Da Vinci Robot. Dr. Schütte heeft mij geopereerd. Langs deze weg wil ik vooral de dames van Top Medical Care, Danielle en Carin, heel hartelijk bedanken voor hun geweldige... Lees meer >

Radicale Prostaatectomie

Van 24 t/m 31 juli verbleef ik in het St.Antonius Ziekenhuis in Gronau voor een prostaatoperatie met de Da Vinci Robot. Dr. Schütte heeft mij geopereerd. Langs deze weg wil ik vooral de dames van Top Medical Care, Danielle en Carin, heel hartelijk bedanken voor hun geweldige hulp en ondersteuning bij de opname en de dagen na de operatie.

Jullie zijn werkelijk kanjers

Jullie zijn werkelijk kanjers tijdens deze zware dagen voor zowel mij als mijn vrouw. Ik dank jullie daar nogmaals enorm voor.

Janny & Ernst Leupen - Nootdorp.

< Lees minder
"Voor al uw prostaatklachten ...naar Gronau"
Na de diagnose prostaatkanker 7 januari 2011, heb ik onmiddellijk het St.Antonius-Hospital in Gronau gebeld. Om kort te gaan, 22 februari ben ik geopereerd door dr. Witt. Helaas was de snijrand aan een kant niet schoon. Daarom moest ik eigelijk op korte termijn bestraald... Lees meer >

Prostaatoperatie

Na de diagnose prostaatkanker 7 januari 2011, heb ik onmiddellijk het St.Antonius-Hospital in Gronau gebeld. Om kort te gaan, 22 februari ben ik geopereerd door dr. Witt. Helaas was de snijrand aan een kant niet schoon. Daarom moest ik eigelijk op korte termijn bestraald worden. Na vier weken was de PSA waarde 0.04, bij de nacontrole op 26 mei was de PSA 0,017. Via het Spaarneziekenhuis werd doorverwezen naar het Anthoni van Leeuwenhoek ziekenhuis waar ik in de periode 2 juni t/m 20 juli 33 bestralingen heb ondergaan.


Voor al uw prostaatklachten... naar Gronau

Nu, na twee controles is mijn PSA onmeetbaar.De behandeling in het St.Antoniusziekenhuis was voortreffelijk evenals de begeleiding door de dames van Topmedicalcare.

Een tweetal sportvrienden van mij, gepensioneerde urologen, bevestigden de reputatie die dr. Witt heft met deze wijze van opereren. (da Viinci-methode)

Dus, voor al uw prostaatklachten ...naar Gronau

met vriendelijke groet , Paul Falke

< Lees minder
"Zeer goed contacten met Dr. Wagner"
Begin juli werd bij mij een matig agressieve prostaatkanker ontdekt in het ADRZ te Goes. Tijdens een second opinion in het prostaatcentrum in Rotterdam werd dezelfde diagnose gesteld. Mijn PSA was ‘nog maar’ 4.3 en de gleason score 7. De tumor was nog binnen de prostaat dus... Lees meer >

Begin juli werd bij mij een matig agressieve prostaatkanker ontdekt in het ADRZ te Goes. Tijdens een second opinion in het prostaatcentrum in Rotterdam werd dezelfde diagnose gesteld. Mijn PSA was ‘nog maar’ 4.3 en de gleason score 7. De tumor was nog binnen de prostaat dus niet uit uitgebroken. Ik werd door de arts in Rotterdam voor de keuze gesteld bestralen of opereren met een lichte voorkeur voor operatie. Ik heb toen gekozen voor een operatie omdat er volgens de arts na eerst een bestralingsbehandeling later geen operatie meer mogelijk zou zijn. De operatie zou in het EMC te Rotterdam plaats vinden met behulp van de Da Vinci robot. Alleen de wachtlijst was op dat moment 10 weken! Dus de operatie zou pas in de tweede helft van september gedaan kunnen worden. Dit was volgens de arts geen enkel probleem omdat mijn PSA waarde nog laag was en de tumor nog binnen de prostaat zat. Enigszins gerust gesteld gingen we naar huis.

Maar na een paar dagen thuis sloeg de gerustheid om in ongerustheid. Stel dat het eind september ineens wel uitgezaaid is! Ik had geen rust meer. Ik ben gaan Googlen en gaan zoeken en kwam terecht op de site van Top Medical Care wat ik daar allemaal las deed me besluiten het infonummer 0800-2220005 te bellen. De dame die ik aan de telefoon kreeg vertelde me uitvoerig en duidelijk hoe de werkwijze bij hun was, en wat de mogelijkheden waren. Ik zou binnen een week voor een intakegesprek en onderzoek terecht kunnen in het Prostate Center Europe in Gronau. En twee weken daarna geopereerd kunnen worden. Dat gaf mij weer hoop en ik heb dan ook niet lang getwijfeld. Top Medical Care heeft de afspraken en alles wat nodig was voor me geregeld. Ook mijn medische dossier werd in Goes en Rotterdam door hun opgevraagd. Alles werd geregeld. Al op 31 juli werd de afspraak gemaakt voor het gesprek met de arts in Gronau. Daar werden we heel vriendelijk ontvangen door Daniëlle van T.M.C. ze heeft ons uitstekend geholpen en begeleid en daar waar nodig als tolk gefungeerd. De uitslag van het onderzoek was gelijk aan dat in Rotterdam. De afspraak voor opname werd gemaakt. 14 augustus opname en 15 augustus de operatie door Dr. Wagner.

Ik kan niet anders dan met een heel dankbaar gevoel terug zien op alles. Het verblijf in de kliniek, de geweldige behandeling en verzorging, de zeer goed contacten met Dr. Wagner maar bovenal zijn mens zijn tegenover de patiënten, de rust in de kliniek, de lieve en zorgzame verpleging het heeft me zeer goed gedaan. En toen ik op 20 augustus uit de mond van Dr. Wagner te horen kreeg dat de uitslag van het pathologisch onderzoek van de verwijderde materialen ook goed was, mijn lymfeklieren waren schoon voelde ik me heel erg dankbaar dat ik naar Gronau was gegaan. Zeker toen Dr. Wagner toch nog een kleine tegenvaller voor me had dat tumor al niet meer binnen de prostaat zat maar een klein stukje was uitgebroken. Toen was ik heel erg blij dat ik niet tot eind september had gewacht om mezelf in Rotterdam te laten opereren. Ik ben de artsen en de mensen van de afdeling urologie in het Prostate Center Europe in Gronau zeer dankbaar! En zeker ook de mensen van Top Medical Care. Met in het bijzonder mijn begeleidster Daniélle! Alle lieve mensen heel veel dank. Ik kan ieder die met de nare ziekte van prostaatkanker wordt geconfronteerd aanraden: doe als ik en vele anderen en bel naar Top Medical Care. 0800-2220005! U zult er geen spijt van krijgen!

< Lees minder
"Heel geduldig en zeer menselijk "
Ik ben een man van 51 jaar. Gelukkig getrouwd en heb een drukke baan. Verder geen zorgen. Ik heb over een periode van anderhalf jaar 2 maal een blaasontsteking gehad. De eerste maal denk je, een antibiotica kuurtje en je bent er van af. Echter de 2de maal ga je toch even... Lees meer >

Hierbij even mijn verhaal

Ik ben een man van 51 jaar. Gelukkig getrouwd en heb een drukke baan. Verder geen zorgen.

Ik heb over een periode van anderhalf jaar 2 maal een blaasontsteking gehad. De eerste maal denk je, een antibiotica kuurtje en je bent er van af. Echter de 2de maal ga je toch even nadenken. Want blaasontstekingen bij mannen van 50 plus is opmerkelijk.

Wat ga je doen: naar de huisarts om te overleggen hoe je voor de 2de maal een blaasontsteking hebt gekregen. Mijn huisarts was zo clever om mij door te sturen naar een uroloog. De uroloog heeft een echo gemaakt van mijn nieren en mijn blaas. Niets raars waargenomen. Oh ja, mijn bloed werd ook gecheckt.

Vervolgens heeft de uroloog ook een biopsie genomen van mijn prostaat. Uitslag over 2 weken.

De uitslag: er zijn 10 zgn hapjes uit mijn prostaat genomen en van de 10 hapjes zijn er 9 schoon, echter in 1 hapje zit minuscuul kleine kwaadaardige celletjes in.

Wat betekent dat: je krijgt de diagnose: PROSTAATKANKER.

Een schrik van hier tot Tokiyo.

Gewoon het feit dat jij, ja jij kanker hebt, zet de wereld van jezelf, maar ook jou gezin op zijn kop. Wat kan je doen. Omdat het heel klein was stelde mijn uroloog voor om te wachten met behandeling en dan elke 3 maanden mijn PSA waarde te gaan meter voor een periode van 1 jaar.

Thuis aangekomen ga je deze schokkende informatie laten landen in je hoofd.

De volgende ochtend zat ik met mijn vrouw aan de keukentafel en besprak met haar, wat is ons overkomen. Simpel: je hebt kanker, kanker in je prostaat.

Wat ga je doen, kiezen voor een behandeling of blijven wachten. Ik zeg altijd, wat geen huur betaald moet je er uit schoppen.

Mijn vrouw ging hierna direct zoeken op internet en al heel gauw kwam zij terecht op de site van het prostaatcentereurope te Gronau. Zij heeft direct gebeld en advies gevraagd. De dienstdoende verpleegkundige heeft mijn vrouw van prima en duidelijk advies voorzien. Even tussendoor mijn psa waarde was 4,8 en mijn Gleason waarde was 6.

Resume: we hebben direct een afspraak gemaakt voor 22 april.

Aldaar voelde het aan als een warme douche. Je wordt heel geduldig en zeer menselijk behandeld. Men begrijp gewoon hoe je eerdere diagnose van kanker jou en je vrouw treft.

Conclusie na deze dag, een prostaatverwijdering door Dr. Wagner op 12 juni.

Opname op 11 juni, daar was verpleegkundige Karin die ons de hele dag begeleid heeft. Toppertje.

De operatiedag: ik was de 2de patient die op 12 juni 2014 geopereerd zou worden. Toevalling was mijn kamergenoot de 1ste die dag.

Op de 4de etage is de OK ruimte. Als je de OK in wordt gereden, zie je de Da Vinci robot al klaar staan in p.astic verpakt. De chirurg Dr. Wagner zit een aantal meters van jou af achter zijn console, om het maar zo te noemen.

Na de operatie terug op je kamer, waar mijn vrouw stond te wachten. Heel blij dat ik haar weer zag en even een kus kon geven. De chirurg kwam ook nog even kijken en deelde mede dat de operatie geslaagd was zonder enige complicaties.

De volgende dag uit bed om een klein stukje te lopen. Nou, dat viel even tegen. Gewoon wondpijn, dat hoort erbij.

Kortom de dagen die volgen zijn super. Heel goede begeleiding van de chirurg en ook van het verplegend personeel. Ze houden je allemaal goed in de gaten en zorgen heel goed voor je, echt compliment voor het personeel.

Op maandag de uitslag gekregen van het pathologische onderzoek. Er zijn bij mij 18 kleine lymfeklieren verwijderd. Uitslag: Geen uitzaaiingen. Nou dan valt er een berg van je. Ik heb direct mijn vrouw met het goede nieuws. Je pinkt dan echt wel even een traantje weg. Je had prostaatkanker en nu niet meer, je bent 100% schoon.

Kortom een zware week met super goed resultaat. Alle complimenten voor Dr. Wagner en al het medische personeel. Super, echt super.

Bij mij is alles heel goed gegaan en hierdoor heb ik niets aan te merken op dit ziekenhuis. Als ik een 2de prostaat zou hebben en deze gaat ook raar doen ga ik weer naar dit ziekenhuis toe.

Karin, dank je nogmaals voor alle goude zorgen.

< Lees minder
"Grote klasse"
Ik wil hier ook even mijn ervaring met Prostate Center Europe geven. Nadat in Nederland prostaatkanker bij mij werd gevonden, was het volgens de artsen, niet In een zodanige fase dat er behandeld moest gaan worden. Ik was hier niet van overtuigd, omdat op mijn vraag wanneer wel... Lees meer >

Behandeling

Ik wil hier ook even mijn ervaring met Prostate Center Europe geven. Nadat in Nederland prostaatkanker bij mij werd gevonden, was het volgens de artsen, niet In een zodanige fase dat er behandeld moest gaan worden. Ik was hier niet van overtuigd, omdat op mijn vraag wanneer wel dan, werd geantwoord, u komt een keer aan de beurt, kan 1 jaar, 3 of 5 jaar zijn. Mijn volgende vraag was toen, wat zijn de mogelijkheden, werd gezegd bestraling in diverse mogelijkheden of een operatie. Toen ik zei, dat ik niet bestraald wilde worden, was het antwoord van de arts, dat bepaald de specialist wel. Toen was het voor mij duidelijk, en ben op internet gaan googelen, en kwam bij TMC uit. Mijn eerste telefonisch contact was met Manon (TMC), een uiterst vriendelijke mevrouw, die mij duidelijk maakte hoe e.e.a. in zijn werk zou gaan m.b.t. een operatie in het Prostate Center Europe te Gronau. Zij heeft op zeer korte termijn een afspraak met dr. Wagner, hij spreekt perfect Nederlands.

Toen wij voor deze afspraak in het ziekenhuis kwamen, ving Manon ons op, en heeft ons de hele middag begeleidt bij de diverse onderzoekjes en administratie. Vervolgens een gesprek met dr. Wagner gehad. Hij heeft ons alles uitgelegd en laten zien, hoe de situatie was en hoe er geopereerd zou gaan worden, waarbij de prostaat volledig verwijdert wordt. Een zeer “menselijke” arts, hij neemt ruim de tijd voor ons. Na nog wat onderzoeken in Nederland, was 4 juni 2014 de dag van opname.

Bij aankomst in Gronau stond Karin ons bij met de inschrijfprocedures en onderzoeken. Bovendien regelde zij een 1-persoonskamer met eigen badkamer, koelkast, enz. Ook was er een appartement voor mijn vrouw geregeld. s ’Avonds kwam dr. Wagner nog even langs.

Donderdag was de operatie, daar heb ik zelf weinig van meegekregen. De volgende dagen veel drinken en lopen, was soms wat lastig met een katheter. Ieder dag kwam Karin even langs om te vragen of er nog iets geregeld moest worden. Dr. Wagner kwam twee maal per dag even kijken. De verzorging is bijzonder goed, evenals het eten. Dinsdagmorgen kreeg ik van dr. Wagner te horen dat ik helemaal “schoon” was, een bijzonder moment. Woensdag weer heerlijk naar huis. Ik ben zeer blij dat ik de operatie in het ziekenhuis te Gronau heb laten uitvoeren. Dit kon mede dank zij mijn verzekeringsmaatschappij de CZ. Nogmaals dames van Top Medical Care en artsen en personeel van het Prostate Center Europe te Gronau, zeer hartelijk dank voor al uw goede zorgen. Grote klasse. Henk en Rinie Bos Wommels

< Lees minder
Pagina 4 van 4
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!