Prostate Center Europe is een samenwerking tussen het Nederlandse coördinatiecentrum en het Duitse PZNW (Prostatazentrum Nordwest, Gronau - Duitsland). Het centrum wil de beste prostaatbehandelingen voor Nederlandse patiënten toegankelijk maken.

In 2017 heeft PZNW haar vierde operatierobot van de nieuwste generatie "X" in gebruik genomen. Met deze nieuwe DaVinci robot is Gronau het grootste urologische centrum in Europa en voert de meeste DaVinci operaties wereldwijd uit.

De kliniek

Ontvangst en het onderzoek vinden plaats in de kliniek van het prostaatcentrum, Prostatazentrum Nordwest PZNW in het Ziekenhuis Gronau bij Enschede. Het Prostatazentrum beschikt over alle mogelijke middelen en behandelmethoden die nodig zijn bij prostaatproblemen. U kunt hier terecht voor alle urologische aandoeningen.

Het centrum is bijzonder gespecialiseerd in het behandelen van prostaatkanker. De nieuwste behandeling zoals de daVinci techniek wordt hier al geruime tijd uitgevoerd. Als eerste ziekenhuis, net over de grens in Duitsland (en als één van de weinige ziekenhuizen in het hele land), biedt het Ziekenhuis Gronau samen met het Prostatazentrum NordWest nu de baanbrekende daVinci techniek aan. Een moderne techniek die staat voor grensoverschrijdende, medische vooruitgang. Patiënten uit heel Duitsland en het aangrenzende buitenland komen naar Gronau om zich hier te laten opereren.

Het Ziekenhuis Gronau en het PZNW zijn gecertificeerd, bekijk de certificaten:

Verschillende specialismen

Het PZNW voert momenteel daVinci operaties uit aan de volgende organen:

  • Prostaat (DaVinci Prostatectomie)
  • Bijnier (Adrenalectomie)
  • Nier (bijvoorbeeld het verwijderen van de nier of een deel ervan)
  • Nierbekken / urineleider (bijv. nierbekkenplastiek)
  • Blaas (cystectomie, diverticulectomie)

De kliniek heeft speciaal voor Nederlandse patiënten begeleiders in dienst die u tijdens uw aanwezigheid bij zullen staan. Na uw operatie verblijft u in het ziekenhuis om te herstellen. Hieronder vindt u een video van het Ziekenhuis in Gronau:


Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.