Ervaringen prostaatoperatie Gronau

Gastenboek reacties van onze cliënten bekijken?

We gebruiken een onafhankelijk platform waar cliënten hun ervaring kunnen delen. Daar scoren we een 9+. Bent u ook een cliënt van Prostate Center Europe? Laat een reactie achter, dat waarderen we enorm!

Een recente beoordeling
“Net als de vele mannen die mij voorgingen ben ik ook zeer positief over het Prostaat Centrum Europe. Ik wil dan ook de heren doctoren en het verplegend personeel ontzettend veel dank zeggen voor de fantastische goede zorgen welke ik mocht ondervinden. Dhr. H. Hoffman, Enschede”
"Door jarenlange ervaring van dr. Wagner is de operatie ontzettend goed gelukt"
Inmiddels een half jaar geleden ben ik geopereerd aan prostaatkanker. De schrik zat er aardig in toen ik hoorde dat ik prostaatkanker had met Gleason waarde 9. In Nederland was geconstateerd dat de tumor nog ingekapseld was, maar bleek tijdens de operatie al buiten de porstaat te... Lees meer >

Inmiddels een half jaar geleden ben ik geopereerd aan prostaatkanker. De schrik zat er aardig in toen ik hoorde dat ik prostaatkanker had met Gleason waarde 9. In Nederland was geconstateerd dat de tumor nog ingekapseld was, maar bleek tijdens de operatie al buiten de porstaat te zijn gegroeid.

Ondanks de corona kon ik met al mijn vragen goed terecht bij Top Medical Care. De intake in het ziekenhuis in Gronau moest dan wel alleen gebeuren, maar werd er goed opgevangen. Enige kennis van Engelse en/of Duitse taal was wel handig. Chirurg dr Wagner (Nederlands sprekend) heeft mij ontzettend goed geholpen, door zijn jarenlange ervaringen is de operatie ontzettend goed gelukt.

Prostaat, enkele lymfeklieren en zaadblaasjes zijn weggenomen. Ook het verplegend personeel was vakkundig, erg behulpzaam en aardig tijdens het verblijf van een week. Ik kan iedereen aanraden om sowieso een second opinion te vragen den het prostaat center.

Een buikkatheter ipv een urinekatheder, een programma voor continentie en potentie te stimuleren heeft mij erg geholpen bij het herstel. Na ongeveer 4 maanden was ik 95% hersteld en nu na 6 maanden nagenoeg 100%. Via deze weg wil ik Top Medical Care en het Porstate Centre Europe hiervoor bedanken.

Sterke punten: Vakkundigheid, veel ervaring, goede zorg en snelle behandeling.

< Lees minder
"Een aanrader voor prostaatkanker patiënten"
Een oprechte appreciatie En dan plotseling komt ‘Gronau’ in beeld en op je weg. ‘Protsaatkanker’ wel van gehoord, maar dat was altijd bij de ander. En nu treft deze aandoening je zelf. Heel het bestaan komt in het teken te staan van deze aanval op je fysieke wel-zijn. Van vele... Lees meer >

Een oprechte appreciatie

En dan plotseling komt ‘Gronau’ in beeld en op je weg. ‘Protsaatkanker’ wel van gehoord, maar dat was altijd bij de ander.

En nu treft deze aandoening je zelf. Heel het bestaan komt in het teken te staan van deze aanval op je fysieke wel-zijn.

Van vele verschillende personen en richtingen in Nederland kwam de roep: ‘Gronau, daar werken dé specialisten! Zoek contact!’.

Die stemmen waren niet schreeuwerig of kritisch naar hier in Nederland, maar objectief. Zo werden wij samen naar Gronau ‘geduwd’ met woorden gedrenkt in zorg en liefde.

Het eerste contact met ‘Gronau’ was met ‘Hengelo’ in de personen van Frau Manon en Valentina Met beider vriendelijkheid en professie hebben zij veel voor ons het eerste contact gelegd. Een (bijna) altijd aanspreekbare vraagbaak en gids was Valentina

In maart 2021 was er de eerste ontmoeting met Herr Doktor Schütte (wel niet-Nederlands sprekend, maar dat bleek geen enkele barriere te vormen). Bescheiden, vriendelijk, medisch-zakelijk, meelevend, invoelend en begaan, dit zijn karakteristica die bij mij leven. Terugziend op de periode maart – september 2021 is het door mij niet anders te formuleren.

In de maand december van 2021 is er opnieuw een ontmoeting/ gesprek met Doktor Schütte, met een zekere spanning zie ik er tegenop, maar ook met ‘vreugde’, want hij vertelt – zo verwachten wij - de diagnose, de eventuele verdere behandeling, de prognose(s).

Waarmee ben je als patient beter af dan met de waarheid. Resumerend zeg ik met een resoluut uitgesproken woord: ‘ik ben goed af met een specialist als Herr Doktor Schütte …’. Na de operatieve ingreep was ik acht dagen ‘gast’ in het ziekenhuis. Met regelmaat besprong mij de gedachte: ‘het lijkt hier wel alsof ik thuis ben’. Mijn vrouw werd daar ook zo hartelijk ontvangen.

Sámen zeggen wij: dank-u-wel!

Stef Jumelet (en Fransien)

Zaltbommel

Sterke punten: Professioneel, accuraat en hartelijk ontvangst! Een aanrader voor relevante patiënten.

< Lees minder
"In één woord geweldig"
Het is inmiddels 6 weken geleden dat ik een Turp operatie heb ondergaan op 13-10-2021 door dr.Zinke. Wat ben ik blij dat ik geholpen ben in het Prostate Center Europe in Gronau gezien de wachttijden in Nederland. Ik wil alle medewerkers, Valentina, Carin en dr. Zinke bedanken... Lees meer >

Het is inmiddels 6 weken geleden dat ik een Turp operatie heb ondergaan op 13-10-2021 door dr.Zinke. Wat ben ik blij dat ik geholpen ben in het Prostate Center Europe in Gronau gezien de wachttijden in Nederland. Ik wil alle medewerkers, Valentina, Carin en dr. Zinke bedanken voor de fijne begeleiding voor en tijdens mijn operatie. In één woord geweldig.

Hartelijke groet.Ton van der Voorn

Sterke punten: Nederlandse begeleiding met intake en de periode tijdens ziekenhuis opname. Uitstekende verzorging. Snelle datum van operatie na intake.

< Lees minder
"Ik ben goed begeleid"
Hierbij wil ik u bedanken voor de vlotte service i.v.m mijn TURP operatie op 25-5-2021.Ik ben geopereerd in het st Antonius ziekenhuis in Gronau en ik mag zeggen dat alles voorspoedig is verlopen. Ik was op de dag van operatie als eerste aan de beurt en voor ik het wist lag ik... Lees meer >

Hierbij wil ik u bedanken voor de vlotte service i.v.m mijn TURP operatie op 25-5-2021.Ik ben geopereerd in het st Antonius ziekenhuis in Gronau en ik mag zeggen dat alles voorspoedig is verlopen. Ik was op de dag van operatie als eerste aan de beurt en voor ik het wist lag ik weer op mijn kamer.

Ik ben goed begeleid door de dienstdoende mensen aldaar. Ik heb maar 2 nachten iemand naast mij gehad in deze grote kamer en, ondanks dat er geen bezoek was toegestaan, door de goede internetverbinding was feitelijk continue "bezoek" mogelijk. Ik heb daar dankbaar gebruik van kunnen maken.

Er hebben zich gelukkig geen complicaties voorgedaan. Ik ben nu sinds enige dagen 100% vrij van bloed in urine, zoals ook voorspeld door de uroloog. Morgen is het 6 weken na de operatie. Er staat nu nog een controle afspraak gepland bij dr. Zinke. Eind goed, al goed zeg maar.

Rest mij om u en uw medewerkers nogmaals hartelijk te bedanken voor de bewezen diensten en ik (hoop dat het niet nodig is) zal bij een volgende noodzaak graag in dit ziekenhuis terugkeren om behandeld te worden.

Sterke punten: Service en deskundigheid

< Lees minder
"Zeer kundige artsen"
Het was een zeer aangenaam verblijf, en de operatie is top uitgevoerd Sterke punten: efficiënte behandelmethode en zeer kundige artsen Lees meer >

Het was een zeer aangenaam verblijf, en de operatie is top uitgevoerd

Sterke punten: efficiënte behandelmethode en zeer kundige artsen

< Lees minder
"Ik ben erg tevreden met het resultaat"
Inmiddels is het 11 dagen na de TURP operatie door dr. Zinke. Ik ben erg tevreden met het resultaat, de blaas is binnen 10 seconden leeg. Mijn klachten zijn weg, de erectie werkt nog en heb geen last van incontinentie. Nu verder herstellen want er is nog steeds bloed in mijn... Lees meer >

Inmiddels is het 11 dagen na de TURP operatie door dr. Zinke. Ik ben erg tevreden met het resultaat, de blaas is binnen 10 seconden leeg. Mijn klachten zijn weg, de erectie werkt nog en heb geen last van incontinentie.

Nu verder herstellen want er is nog steeds bloed in mijn urine en ben iets eerder vermoeid. De komende weken rustig aan doen zei de dokter.De samenwerking met Manon van Prostate Center Europe was voortreffelijk. Geef het een dag, maar altijd een heldere uitleg op mijn vragen. En geen druk om stap B te zetten als je stap A hebt gemaakt.

Dank ook aan het medische team van het St.Antonius ziekenhuis Gronau. Prettig in de omgang, deskundig en hulpvaardig. Dr. Zinke kwam ongeveer dagelijks even langs en niet alleen over de operatie gesproken. Ook had ik het getroffen met mijn kamergenoot, hij was dezelfde dag opgenomen, had dezelfde operatie en we zijn op dezelfde dag naar huis gegaan. Toch is het allemaal niet 'zomaar' gegaan. In Nederland ging de wachttijd van 8 weken naar uitgesteld vanwege Corona. Uiteindelijk heb ik in januari besloten om voor Gronau te gaan en twee maanden later kreeg ik mijn operatie.

Sterke punten: Deskundig, professioneel. Prettig in de omgang, voor, tijdens en na de operatie.

< Lees minder
"Naar huis zonder katheter"
OP 26-01-20121 werd ik geopereerd door Dr Wagner bij aankomst in Gronau moest ik weer vele testen en papieren invullen Omdat ik de Duitse taal niet spreek kreeg ik goed steun van in fijne man uit servie De heer Janos Konya die heeft mijn uitstekend geholpen ander had ik niet... Lees meer >

OP 26-01-20121 werd ik geopereerd door Dr Wagner bij aankomst in Gronau moest ik weer vele testen en papieren invullen Omdat ik de Duitse taal niet spreek kreeg ik goed steun van in fijne man uit servie De heer Janos Konya die heeft mijn uitstekend geholpen ander had ik niet uitgekomen. OP 26-01-2022 ben ik vanaf 0800 uur geopereerd door de goede Dr Wagner. De resultaten zijn heel goed alleen ik had meer gaatje in mijn buik wat ik verwacht had. De verzorging was goed maar heel jammer dat ze geen Nederlands spraken wat ik wel verwacht had, waardoor er toch communicatie waren. Op 30-01-2021 mocht ik naar huis zonder katheter .Nu aan het herstellen thuis .

Sterke punten: Kwaliteit Dr Wagner

Lees over prostaat verwijderen
< Lees minder
"Dr. Wagner is professioneel, vriendelijk en kundig"
Bij deze wil ik samen met mijn vrouw het personeel van Prostate Center Europe hartelijk bedanken voor hun professionele en hoog kwalitatieve hulp bij totale prostaat verwijdering in het St. Anthonius-Hospital te Gronau. Een speciale dank aan doctor Christian Wagner.Dr. Wagner is... Lees meer >

Bij deze wil ik samen met mijn vrouw het personeel van Prostate Center Europe hartelijk bedanken voor hun professionele en hoog kwalitatieve hulp bij totale prostaat verwijdering in het St. Anthonius-Hospital te Gronau.

Een speciale dank aan doctor Christian Wagner.Dr. Wagner is een voortreffelijke en kundige arts. De communicatie had ik altijd prettig en vriendelijk ervaren. Uiteraard wil ik ook graag mijn dank uiten aan al het verplegend personeel voor al hun spontaniteit en geweldige verzorging, hulp, vriendelijkheid, en het top verblijf.

Ook mijn dank aan de dames in Hengelo m.n. Manon Scholte Lubberink voor de gemaakte keuze, begeleiding en duidelijke communicatie.Tevens ook aan mv. Valegtina Kultisheva voor de duidelijke communicatie en behulpzaamheid. Nogmaals, hartelijk dank!

Sterke punten: Dr. Wagner is professioneel, vriendelijk, kundig, behulpzaam en vooral een goed MENS. Uitstekende TOP verzorging en begeleiding in Gronau

< Lees minder
"Fantastisch geholpen en begeleid"
Bij deze wil ik jullie namens mijn vrouw en mijzelf hartelijk bedanken voor de goede zorgen en diensten tijdens en in het voor traject van de operatie!!Jullie hebben ons fantastisch geholpen en begeleid met een uiteindelijk heel goed resultaat. De manier waarop ze in Duitsland... Lees meer >

Bij deze wil ik jullie namens mijn vrouw en mijzelf hartelijk bedanken voor de goede zorgen en diensten tijdens en in het voor traject van de operatie!!Jullie hebben ons fantastisch geholpen en begeleid met een uiteindelijk heel goed resultaat. De manier waarop ze in Duitsland met patiënten werkenIs gewoon geweldig en daar zijn wij jullie heel dankbaar voor!!

Met vriendelijke groet,Gonnie en Tjeu Ramaekers

< Lees minder
"Geen bijwerkingen en een onmeetbaar PSA"
Inmiddels 2,5 jaar geleden dat mijn prostaat is verwijderd. Ik besef mij nu pas hoe gelukkig ik ben dat ik dit Gronau bij Dr. Schutter heb laten doen. Eigenlijk sta ik er niet meer bij stil. Geen bijwerkingen en een onmeetbaar PSA. Nu een jaarlijkse controle bij de Nederlandse... Lees meer >

Inmiddels 2,5 jaar geleden dat mijn prostaat is verwijderd. Ik besef mij nu pas hoe gelukkig ik ben dat ik dit Gronau bij Dr. Schutter heb laten doen. Eigenlijk sta ik er niet meer bij stil. Geen bijwerkingen en een onmeetbaar PSA. Nu een jaarlijkse controle bij de Nederlandse Uroloog die mij op deze mogelijkheid in Gronau heeft gewezen.

< Lees minder
"Hier word je niet binnen 48 uur met een katheter naar huis gestuurd"
Al jaren op psa controle bij het OLVG West in Amsterdam. Een langzaam oplopende psa van 3,4 in 2014 naar 8,0 in augustus 2019. Voorstel uroloog was een biopsie ondanks mri scan (sterkte tesla 1,4) waar niets op te zien was. Uiteindelijk was een blinde biopsie voor mij geen optie.... Lees meer >

Al jaren op psa controle bij het OLVG West in Amsterdam. Een langzaam oplopende psa van 3,4 in 2014 naar 8,0 in augustus 2019. Voorstel uroloog was een biopsie ondanks mri scan (sterkte tesla 1,4) waar niets op te zien was. Uiteindelijk was een blinde biopsie voor mij geen optie.

Afspraak gemaakt bij de Andros kliniek in Arnhem waar 2 weken nadien een psa van 5,4 werd gemeten. Doorgestuurd voor een mri scan in het Radboud Nijmegen in sept. 2019. Daar werd wél wat ontdekt nl 3 tumoren . Later begreep ik dat een gespecialiseerd radioloog deze constatering had gedaan icm met een teslasterkte mri van 3,0. Aanmerkelijk nauwkeuriger dan de mri apparatuur in het OLVG west van anderhalve maand daarvoor! Een maand later voor een fusiebiopsie naar Andros Amsterdam Buitenveldert bij Dr Immerzeel. Uitslag, een gleasonscore van 3 + 3 wat o.a betekende nog niet een uitzaaiïng door het zogeheten kapsel. De keuze voor een radicale prostatectomie was voor mij vanzelfsprekend.

Ook Gronau bleek voor mij het beste, al was het maar dat je niet binnen 48 uur met nog katheter naar huis wordt gestuurd. Ik heb gekozen voor behandeling door Dr. C. Wagner, een zeer deskundige chirurg, met een jarenlange ervaring met de zg Da Vinci Xi .

Intake in Gronau met zeer to the point uitleg gesprek met Dr.C Wagner.die vloeiend Nederlands spreekt wat bijzonder prettig was. Opname 19 feb. 2020 en operatie 20 feb. 2020 's ochtends om 8.30. Herstel na de operatie verliep voorspoedig, Snijranden bleek na onderzoek patholoog volledig schoon en vanaf de 3e dag ,ik had een zg suprapubische katheter (in de buikwand) met plaszak om de kans op urineweg infectie tegen te gaan mocht ik voor het eerst plassen en direct volledig continent! Daar was ik nog het meeste bang voor! Ook was de nachtelijk erectie er, wat volgens Dr. Wagner vrij uniek bleek!

Al met al is het verblijf in Gronau uitermate plezierig geweest en verplegend personeel werkelijk perfect te noemen. Ik zou iedereen aanraden het traject via Prostate Center Europe in Hengelo te kiezen!

JeroenHuizinga

< Lees minder
"Adequaat en buitengewoon klantvriendelijk"
Graag wil ik jullie hartelijk danken voor jullie inspanningen voorafgaand aan en tijdens mijn verblijf in Gronau..Ik mag terug zien op een geslaagde ingreep en goede berichten! Veel waardering heb ik voor de inzet van artsen, anesthesisten, verpleegkundig en ondersteunend... Lees meer >

Graag wil ik jullie hartelijk danken voor jullie inspanningen voorafgaand aan en tijdens mijn verblijf in Gronau..Ik mag terug zien op een geslaagde ingreep en goede berichten! Veel waardering heb ik voor de inzet van artsen, anesthesisten, verpleegkundig en ondersteunend personeel: snel, adequaat en buitengewoon klantvriendelijk. Tjonge, wat ben ik blij dat ik voor Prostate Center Europe / Gronau gekozen heb.Inmiddels alweer vijf dagen thuis en het leven normaliseert zich gelukkig weer.

< Lees minder
"Niets dan lof voor de deskundigheid en vakmanschap"
Nu de operatie inmiddels meer dan 14 dagen geleden is, kan ik met grote tevredenheid terugkijken op mijn verblijf in Gronau.Niet alleen het team in Gronau wil ik bedanken voor hun professionele aanpak, maar ook jullie. Grote dikke pluim! Niets dan lof voor de deskundigheid,... Lees meer >

Nu de operatie inmiddels meer dan 14 dagen geleden is, kan ik met grote tevredenheid terugkijken op mijn verblijf in Gronau.Niet alleen het team in Gronau wil ik bedanken voor hun professionele aanpak, maar ook jullie. Grote dikke pluim! Niets dan lof voor de deskundigheid, vakmanschap, kennis, ervaring, communicatie en inzet.

Ik wil de komende tijd in Gronau onder controle blijven, dus mogelijk zien we elkaar dan ook.Ik zal iedereen die zich in zo'n zelfde situatie als ik terechtkomt, aanraden om de weg naar Gronau via jullie te gaan.

met nogmaals dank en vriendelijke groet, Jos en Marie-José Ronnen

< Lees minder
"Je bent geen nummer, maar een persoon!"
Sinds het overlijden van mijn vader heb ik jaarlijks de psa waarde laten controleren, hij is uiteindelijk overleden aan de uitzaaiingen van prostaat kanker :-( , al snel bleek dat deze licht stijgende was. Na een een randum punctie 12x bleek er niets aan de hand te zijn. Echter... Lees meer >

Sinds het overlijden van mijn vader heb ik jaarlijks de psa waarde laten controleren, hij is uiteindelijk overleden aan de uitzaaiingen van prostaat kanker :-( , al snel bleek dat deze licht stijgende was. Na een een randum punctie 12x bleek er niets aan de hand te zijn. Echter de psa bleef licht door stijgen.

In december 2018 een geleide punctie laten uitvoeren in Nijmegen. Net voor de Kerst het slechte nieuws ontvangen. Prostaatkanker gleason-score 3+3! En dan, 50 jaar verder alles op de rit een geweldige vrouw en 2 tieners!! Ik had inmiddels al wat vooronderzoek gedaan en Prostaat Center Europe stond boven aan de lijst.

Bestralen en Branchytherapie was voor mijn geen optie, ik wilde een 2e kans zeker gezien mijn leeftijd en we hadden vrij snel de knoop doorgehakt om een een afspraak te maken in Gronau, 21 februari konden we reeds op gesprek komen. Na een rit van 2 uur aangekomen in Gronau en werden ontvangen door Danielle voor een informatief gesprek waarbij we reeds uitvoering geinformeerd werden. Aansluitend een gesprek met Dr Witt. we waren snel overtuigd dat we hier aan het juiste adres waren, veel info maar uiteindelijk een positief gevoel er aan over gehouden.

Dit was de kliniek waar we vertrouwen in hadden, operatie middels Da Vinci Robot, was een van mijn wensen, elke arts hard er al velen op hun naam staan en dan ook nog door de chef van de kliniek Dr Witt geholpen, ik zag de toekomst weer roze kleurig voor me. Afpsraak gemaakt voor de opname en wel op 8 april 2019. De dag van opname was Danielle aanwezig die ons verder begeleide met de intake etc etc. De operatie stond voor 9 april s'morgens om 0730 uur, de 1e die dag dus geen tijd om zenuwachtig te zijn. Operatie is dankzij Dr Witt, Dr Franco en Dr Wagner prima verlopen.

Uitslag pathaloog was super geen uitzaaiingen :-) En nu herstellen "laufen und saufen" was de stelregel. De verpleging, poetshulp en iedereen staat elke minuut van de dag voor de dag van je klaar en hebben alle tijd op je vragen te beantwoorden. Het herstel verliep spoedig en ik mocht reeds 2 dagen eerder de kliniek verlaten. Ik kan enkel positief zijn over iedereen die werkzaam is in deze kliniek en zijn zorg uitdraagt voor de patient, je bent geen nummer, maar een persoon! Iedereen nogmaals hartelijk dank voor de goede zorg, ik kan deze kliniek voor iedereen die met deze vreselijke ziekte wordt geconfronteerd aan bevelen. Jullie zijn allemaal toppers! Thanks.

< Lees minder
"2 weken na de operatie nagenoeg volledig hersteld"
Middels deze email wil ik mijn dank uitspreken voor de uitstekende begeleiding, behandeling en nazorg in het Gronau ziekenhuis. De afdeling Urologie loopt als een goed geoliede machine waarbij iedere medewerker zich volledig inzet voor de patienten. Mijn speciale dank gaat uit... Lees meer >

Middels deze email wil ik mijn dank uitspreken voor de uitstekende begeleiding, behandeling en nazorg in het Gronau ziekenhuis.

De afdeling Urologie loopt als een goed geoliede machine waarbij iedere medewerker zich volledig inzet voor de patienten.

Mijn speciale dank gaat uit naar Dr. Witt die welwillend was om mij op een andere wijze te opereren wat er naar ik denk toe bijgedragen heeft dat ik vanaf de eerste dag continent was en nog steeds ben en nu 2 weken na de operatie nagenoeg volledig hersteld ben.

Mocht ik in de toekomst weer een medische behandeling ondergaan dan zal ik zeker kiezen voor het Gronau ziekenhuis.

< Lees minder
"Dr Wagner, een voortreffelijk arts"
Net zoals als de meeste mannen in de vorige beoordelingen. Kan ik alleen bevestigen dat de verzorging en begeleiding in het PZNW voortreffelijk zijn geweest. Vanaf het eerste bezoek had ik het idee, dat dit de plaats was, waar ik thuis hoor met mijn kwaal. Een speciaal woord van... Lees meer >

Net zoals als de meeste mannen in de vorige beoordelingen. Kan ik alleen bevestigen dat de verzorging en begeleiding in het PZNW voortreffelijk zijn geweest. Vanaf het eerste bezoek had ik het idee, dat dit de plaats was, waar ik thuis hoor met mijn kwaal.

Een speciaal woord van dank aan, natuurlijk Dr Wagner. Een voortreffelijk arts die verstand heeft van zaken, en een patient op zijn gemak kan stellen.
Verder natuurlijk het verplegend personeel van het St Antoniusziekenhuis, waar niets te veel voor was. En last but not least de begeleiding van Marjolijn Kamphuis,
die ons de weg heeft gewezen in het ziekehuis, en waar wij nooit tevergeefs een beroep op konden doen.

< Lees minder
"Dr. Wagner is een uiterst vriendelijk en kundige arts die perfect Nederlands spreekt"
Op 15 maart 2018 kreeg ik de uitslag van het onderzoek van 5 maart 2018 te horen van mijn uroloog, helaas waren er van de 8 genomen biopsies 3 positief aan de rechterkant van mijn prostaat met een gleason-score van 3+3= 6. Uitslag prostaatkanker. Daar stond ik dan 59 jaar en... Lees meer >

Op 15 maart 2018 kreeg ik de uitslag van het onderzoek van 5 maart 2018 te horen van mijn uroloog, helaas waren er van de 8 genomen biopsies 3 positief aan de rechterkant van mijn prostaat met een gleason-score van 3+3= 6. Uitslag prostaatkanker. Daar stond ik dan 59 jaar en voelde mij kerngezond wat ik dus niet was hoewel ik nergens last van had en kwam mij hoge PSA-waarde van 6,5 pas aan het licht naar aanleiding van een controle welke ik vanaf mij 55ste jaarlijks liet doen.

Nadat ik het advies had gekregen dat een brachytherapie (inwendige bestraling) in mijn geval het beste zou zijn en nadat ik van de aanwezige casemanager een aantal folders mee had gekregen met daarin een aantal verschillende opties ter behandeling stond ik al weer vrij snel buiten op de gang van het ziekenhuis. Nog niet helemaal bewust dat ik nu prostaatkanker had ben ik vervolgens aan het werk gegaan. En toen begon het malen in mijn hoofd want ja wat was de beste behandeling ik zou dit na 21/2 week mededelen aan mijn uroloog op de vervolgafspraak. Ben aan het zoeken gegaan op het Internet naar de verschillende soorten van behandelingen van prostaatkanker en hier werd ik niet bepaald vrolijker van sterker nog zag het allemaal even niet meer zitten. Slecht slapen en malen in mijn hoofd het ging mijn hele dag bepalen wat de beste oplossing voor het behandelen van mijn prostaatkanker zou moeten worden. Ik die graag alles onder controle wil hebben was de controle compleet kwijt.

Op een gegeven moment kwam ik een website tegen van Prostate Center Europe te Gronau die mij erg aansprak het ging hier om een operatie met behulp van een zgn. Da Vinci Robot (RARP). Vervolgens het bijbehorende telefoonnummer 0800-2220005 gebeld en toen kreeg ik Manon Scholte Lubberink van aan de lijn en dit veranderde op dat moment mijn leven. Want deze Manon werd de maanden tot mijn operatie van 13 juni 2018 mijn rots in de branding, een reddingsboei en een vraagbaak voor al mijn vragen en ik ben deze vrouw ook eeuwig dankbaar voor haar geduld, het snel beantwoorden van mijn vragen (en ik had er veel) haar expertise om dingen uit te zoeken want ik had een uroloog en een verzekering die niet bepaald medewerkten en ook nog met verkeerde declaratiebedragen op tafel kwamen of onjuiste informatie. Hierbij wil ik deze kanjer nogmaals bedanken ook namens mijn vrouw. Op 20 april had ik mijn intakegesprek met Chef-arts DR. Wagner dit is een uiterst vriendelijk en kundige arts die perfect Nederlands spreekt wat erg fijn is. Ook deze arts stelde mij gerust hoewel hij mij dadelijk mededeelde dat alles er positief uitzag maar dat hij pas bij het opereren daadwerkelijk zou zien wat er precies weggehaald zou kunnen of moeten worden en wat het eindresultaat zou zijn. Op dat moment een afspraak gemaakt om mijn prostaat te laten verwijderen middels de Da Vinci Robot methodiek en dat deze operatie zou worden uitgevoerd door Dr. Wagner. Op 12 juni 2018 werd ik opgenomen in het Prostate Center Europe en ook hier stond een medewerker van Prostate Center Europe Dirk klaar om mij snel door de diverse onderzoeken te loodsen. Op 13 juni 2018 werd ik dan daadwerkelijk geopereerd en dit viel mij reuze mee want ik had er erg tegen op gezien. De kanker was ingekapseld in mijn prostaat die verwijderd is, de Lymfeklieren die verwijderd zijn waren schoon als ook de zaadblaasjes en er kon zenuw besparend worden geopereerd en tevens was mijn gleason-score 3=3=6 gebleven weliswaar aan beide zijden van mijn prostaat. Al met al een uitstekend resultaat waar ik Dr. Wagner dankbaar voor ben. Het vervolg die week verliep vrijwel vlekkeloos en hierbij wil ik ook de aanwezige zusters en artsen nogmaals bedanken, en ook weer Manon die toch even de moeite nam om langs te komen het leek wel een hotel met vol pension en van een uitstekende kwaliteit. Omdat alles zo goed ging mocht ik zelfs een dag eerder naar huis. Helaas kreeg ik hier wat last van mijn rechterzijkant maar ja het was natuurlijk ook een operatie van bijna 3 uur geweest. Nu ben ik ongeveer 6 weken thuis en het gaat steeds beter nog wel last van de verwachte bijwerkingen maar ben er wel gerust op dat dit allemaal goed gaat komen. Moet in oktober voor mijn vervolgafspraak en ik verwacht en hoop dan dat mijn PSA 0 is. Hierbij wil ik het PCE nogmaals bedanken en dan met name Manon en ook Dr. Wagner voor zijn kundigheid, eerlijkheid en humor.

< Lees minder
"Ik ben heel blij dat ik de keuze voor Gronau gemaakt heb"
Goedemiddag mevrouw Scholte Lubberink, Ik wil u graag bedanken voor alle hulp. Het doet mij goed dat ik in de afgelopen tijd zoveel steun van u en uw team heb ontvangen. Zonder uw hulp had ik het niet gered! Ik ben u voor altijd dankbaar.Ik ben heel blij dat ik de keuze voor het... Lees meer >

Goedemiddag mevrouw Scholte Lubberink,


Ik wil u graag bedanken voor alle hulp. Het doet mij goed dat ik in de afgelopen tijd zoveel steun van u en uw team heb ontvangen. Zonder uw hulp had ik het niet gered! Ik ben u voor altijd dankbaar.

Ik ben heel blij dat ik de keuze voor het Prostaatcentrum Gronau gemaakt heb. Ik wil via u de doctor Addali en het team bedanken . Ze hebben mijn leven gered!


Mohamadi Bourmani

< Lees minder
"De start was meteen goed"
Beste dames, Bij deze een zeer groot complimentJullie zorgen inderdaad voor TOP Medical Care.De start was meteen goed en dat voelde zeer goed.Met vriendelijke groet,Henk ScheppersOok de groeten van mijn vrouw Tiny en Nicole Lees meer >

Beste dames,

Bij deze een zeer groot compliment

Jullie zorgen inderdaad voor TOP Medical Care.
De start was meteen goed en dat voelde zeer goed.

Met vriendelijke groet,
Henk Scheppers

Ook de groeten van mijn vrouw Tiny en Nicole

< Lees minder
"Bedankt voor jullie goede begeleiding!"
Ben inmiddels weer thuis, De operatie is goed verlopen , de uitslag was goed, geen vervolgbehandelingen; we kunnen gelukkig weer verder.De verzorging is goed bevallen, stapje voor stapje weer terug naar herstel. Bedankt voor jullie goede begeleiding ! Lees meer >

Ben inmiddels weer thuis, De operatie is goed verlopen , de uitslag was goed, geen vervolgbehandelingen; we kunnen gelukkig weer verder.

De verzorging is goed bevallen, stapje voor stapje weer terug naar herstel.
Bedankt voor jullie goede begeleiding !

< Lees minder
Pagina 2 van 5
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!