Ervaringen prostaatoperatie Gronau

Gastenboek reacties van onze cliënten bekijken?

We gebruiken een onafhankelijk platform waar cliënten hun ervaring kunnen delen. Daar scoren we een 9+. Bent u ook een cliënt van Prostate Center Europe? Laat een reactie achter, dat waarderen we enorm!

Een recente beoordeling
“Net als de vele mannen die mij voorgingen ben ik ook zeer positief over het Prostaat Centrum Europe. Ik wil dan ook de heren doctoren en het verplegend personeel ontzettend veel dank zeggen voor de fantastische goede zorgen welke ik mocht ondervinden. Dhr. H. Hoffman, Enschede”
"Niets dan lof voor de deskundigheid en vakmanschap"
Nu de operatie inmiddels meer dan 14 dagen geleden is, kan ik met grote tevredenheid terugkijken op mijn verblijf in Gronau.Niet alleen het team in Gronau wil ik bedanken voor hun professionele aanpak, maar ook jullie. Grote dikke pluim! Niets dan lof voor de deskundigheid,... Lees meer >

Nu de operatie inmiddels meer dan 14 dagen geleden is, kan ik met grote tevredenheid terugkijken op mijn verblijf in Gronau.Niet alleen het team in Gronau wil ik bedanken voor hun professionele aanpak, maar ook jullie. Grote dikke pluim! Niets dan lof voor de deskundigheid, vakmanschap, kennis, ervaring, communicatie en inzet.

Ik wil de komende tijd in Gronau onder controle blijven, dus mogelijk zien we elkaar dan ook.Ik zal iedereen die zich in zo'n zelfde situatie als ik terechtkomt, aanraden om de weg naar Gronau via jullie te gaan.

met nogmaals dank en vriendelijke groet, Jos en Marie-José Ronnen

< Lees minder
"Je bent geen nummer, maar een persoon!"
Sinds het overlijden van mijn vader heb ik jaarlijks de psa waarde laten controleren, hij is uiteindelijk overleden aan de uitzaaiingen van prostaat kanker :-( , al snel bleek dat deze licht stijgende was. Na een een randum punctie 12x bleek er niets aan de hand te zijn. Echter... Lees meer >

Sinds het overlijden van mijn vader heb ik jaarlijks de psa waarde laten controleren, hij is uiteindelijk overleden aan de uitzaaiingen van prostaat kanker :-( , al snel bleek dat deze licht stijgende was. Na een een randum punctie 12x bleek er niets aan de hand te zijn. Echter de psa bleef licht door stijgen.

In december 2018 een geleide punctie laten uitvoeren in Nijmegen. Net voor de Kerst het slechte nieuws ontvangen. Prostaatkanker gleason-score 3+3! En dan, 50 jaar verder alles op de rit een geweldige vrouw en 2 tieners!! Ik had inmiddels al wat vooronderzoek gedaan en Prostaat Center Europe stond boven aan de lijst.

Bestralen en Branchytherapie was voor mijn geen optie, ik wilde een 2e kans zeker gezien mijn leeftijd en we hadden vrij snel de knoop doorgehakt om een een afspraak te maken in Gronau, 21 februari konden we reeds op gesprek komen. Na een rit van 2 uur aangekomen in Gronau en werden ontvangen door Danielle voor een informatief gesprek waarbij we reeds uitvoering geinformeerd werden. Aansluitend een gesprek met Dr Witt. we waren snel overtuigd dat we hier aan het juiste adres waren, veel info maar uiteindelijk een positief gevoel er aan over gehouden.

Dit was de kliniek waar we vertrouwen in hadden, operatie middels Da Vinci Robot, was een van mijn wensen, elke arts hard er al velen op hun naam staan en dan ook nog door de chef van de kliniek Dr Witt geholpen, ik zag de toekomst weer roze kleurig voor me. Afpsraak gemaakt voor de opname en wel op 8 april 2019. De dag van opname was Danielle aanwezig die ons verder begeleide met de intake etc etc. De operatie stond voor 9 april s'morgens om 0730 uur, de 1e die dag dus geen tijd om zenuwachtig te zijn. Operatie is dankzij Dr Witt, Dr Franco en Dr Wagner prima verlopen.

Uitslag pathaloog was super geen uitzaaiingen :-) En nu herstellen "laufen und saufen" was de stelregel. De verpleging, poetshulp en iedereen staat elke minuut van de dag voor de dag van je klaar en hebben alle tijd op je vragen te beantwoorden. Het herstel verliep spoedig en ik mocht reeds 2 dagen eerder de kliniek verlaten. Ik kan enkel positief zijn over iedereen die werkzaam is in deze kliniek en zijn zorg uitdraagt voor de patient, je bent geen nummer, maar een persoon! Iedereen nogmaals hartelijk dank voor de goede zorg, ik kan deze kliniek voor iedereen die met deze vreselijke ziekte wordt geconfronteerd aan bevelen. Jullie zijn allemaal toppers! Thanks.

< Lees minder
"2 weken na de operatie nagenoeg volledig hersteld"
Middels deze email wil ik mijn dank uitspreken voor de uitstekende begeleiding, behandeling en nazorg in het Gronau ziekenhuis. De afdeling Urologie loopt als een goed geoliede machine waarbij iedere medewerker zich volledig inzet voor de patienten. Mijn speciale dank gaat uit... Lees meer >

Middels deze email wil ik mijn dank uitspreken voor de uitstekende begeleiding, behandeling en nazorg in het Gronau ziekenhuis.

De afdeling Urologie loopt als een goed geoliede machine waarbij iedere medewerker zich volledig inzet voor de patienten.

Mijn speciale dank gaat uit naar Dr. Witt die welwillend was om mij op een andere wijze te opereren wat er naar ik denk toe bijgedragen heeft dat ik vanaf de eerste dag continent was en nog steeds ben en nu 2 weken na de operatie nagenoeg volledig hersteld ben.

Mocht ik in de toekomst weer een medische behandeling ondergaan dan zal ik zeker kiezen voor het Gronau ziekenhuis.

< Lees minder
"Dr Wagner, een voortreffelijk arts"
Net zoals als de meeste mannen in de vorige beoordelingen. Kan ik alleen bevestigen dat de verzorging en begeleiding in het PZNW voortreffelijk zijn geweest. Vanaf het eerste bezoek had ik het idee, dat dit de plaats was, waar ik thuis hoor met mijn kwaal. Een speciaal woord van... Lees meer >

Net zoals als de meeste mannen in de vorige beoordelingen. Kan ik alleen bevestigen dat de verzorging en begeleiding in het PZNW voortreffelijk zijn geweest. Vanaf het eerste bezoek had ik het idee, dat dit de plaats was, waar ik thuis hoor met mijn kwaal.

Een speciaal woord van dank aan, natuurlijk Dr Wagner. Een voortreffelijk arts die verstand heeft van zaken, en een patient op zijn gemak kan stellen.
Verder natuurlijk het verplegend personeel van het St Antoniusziekenhuis, waar niets te veel voor was. En last but not least de begeleiding van Marjolijn Kamphuis,
die ons de weg heeft gewezen in het ziekehuis, en waar wij nooit tevergeefs een beroep op konden doen.

< Lees minder
"Dr. Wagner is een uiterst vriendelijk en kundige arts die perfect Nederlands spreekt"
Op 15 maart 2018 kreeg ik de uitslag van het onderzoek van 5 maart 2018 te horen van mijn uroloog, helaas waren er van de 8 genomen biopsies 3 positief aan de rechterkant van mijn prostaat met een gleason-score van 3+3= 6. Uitslag prostaatkanker. Daar stond ik dan 59 jaar en... Lees meer >

Op 15 maart 2018 kreeg ik de uitslag van het onderzoek van 5 maart 2018 te horen van mijn uroloog, helaas waren er van de 8 genomen biopsies 3 positief aan de rechterkant van mijn prostaat met een gleason-score van 3+3= 6. Uitslag prostaatkanker. Daar stond ik dan 59 jaar en voelde mij kerngezond wat ik dus niet was hoewel ik nergens last van had en kwam mij hoge PSA-waarde van 6,5 pas aan het licht naar aanleiding van een controle welke ik vanaf mij 55ste jaarlijks liet doen.

Nadat ik het advies had gekregen dat een brachytherapie (inwendige bestraling) in mijn geval het beste zou zijn en nadat ik van de aanwezige casemanager een aantal folders mee had gekregen met daarin een aantal verschillende opties ter behandeling stond ik al weer vrij snel buiten op de gang van het ziekenhuis. Nog niet helemaal bewust dat ik nu prostaatkanker had ben ik vervolgens aan het werk gegaan. En toen begon het malen in mijn hoofd want ja wat was de beste behandeling ik zou dit na 21/2 week mededelen aan mijn uroloog op de vervolgafspraak. Ben aan het zoeken gegaan op het Internet naar de verschillende soorten van behandelingen van prostaatkanker en hier werd ik niet bepaald vrolijker van sterker nog zag het allemaal even niet meer zitten. Slecht slapen en malen in mijn hoofd het ging mijn hele dag bepalen wat de beste oplossing voor het behandelen van mijn prostaatkanker zou moeten worden. Ik die graag alles onder controle wil hebben was de controle compleet kwijt.

Op een gegeven moment kwam ik een website tegen van Prostate Center Europe te Gronau die mij erg aansprak het ging hier om een operatie met behulp van een zgn. Da Vinci Robot (RARP). Vervolgens het bijbehorende telefoonnummer 0800-2220005 gebeld en toen kreeg ik Manon Scholte Lubberink van aan de lijn en dit veranderde op dat moment mijn leven. Want deze Manon werd de maanden tot mijn operatie van 13 juni 2018 mijn rots in de branding, een reddingsboei en een vraagbaak voor al mijn vragen en ik ben deze vrouw ook eeuwig dankbaar voor haar geduld, het snel beantwoorden van mijn vragen (en ik had er veel) haar expertise om dingen uit te zoeken want ik had een uroloog en een verzekering die niet bepaald medewerkten en ook nog met verkeerde declaratiebedragen op tafel kwamen of onjuiste informatie. Hierbij wil ik deze kanjer nogmaals bedanken ook namens mijn vrouw. Op 20 april had ik mijn intakegesprek met Chef-arts DR. Wagner dit is een uiterst vriendelijk en kundige arts die perfect Nederlands spreekt wat erg fijn is. Ook deze arts stelde mij gerust hoewel hij mij dadelijk mededeelde dat alles er positief uitzag maar dat hij pas bij het opereren daadwerkelijk zou zien wat er precies weggehaald zou kunnen of moeten worden en wat het eindresultaat zou zijn. Op dat moment een afspraak gemaakt om mijn prostaat te laten verwijderen middels de Da Vinci Robot methodiek en dat deze operatie zou worden uitgevoerd door Dr. Wagner. Op 12 juni 2018 werd ik opgenomen in het Prostate Center Europe en ook hier stond een medewerker van Prostate Center Europe Dirk klaar om mij snel door de diverse onderzoeken te loodsen. Op 13 juni 2018 werd ik dan daadwerkelijk geopereerd en dit viel mij reuze mee want ik had er erg tegen op gezien. De kanker was ingekapseld in mijn prostaat die verwijderd is, de Lymfeklieren die verwijderd zijn waren schoon als ook de zaadblaasjes en er kon zenuw besparend worden geopereerd en tevens was mijn gleason-score 3=3=6 gebleven weliswaar aan beide zijden van mijn prostaat. Al met al een uitstekend resultaat waar ik Dr. Wagner dankbaar voor ben. Het vervolg die week verliep vrijwel vlekkeloos en hierbij wil ik ook de aanwezige zusters en artsen nogmaals bedanken, en ook weer Manon die toch even de moeite nam om langs te komen het leek wel een hotel met vol pension en van een uitstekende kwaliteit. Omdat alles zo goed ging mocht ik zelfs een dag eerder naar huis. Helaas kreeg ik hier wat last van mijn rechterzijkant maar ja het was natuurlijk ook een operatie van bijna 3 uur geweest. Nu ben ik ongeveer 6 weken thuis en het gaat steeds beter nog wel last van de verwachte bijwerkingen maar ben er wel gerust op dat dit allemaal goed gaat komen. Moet in oktober voor mijn vervolgafspraak en ik verwacht en hoop dan dat mijn PSA 0 is. Hierbij wil ik het PCE nogmaals bedanken en dan met name Manon en ook Dr. Wagner voor zijn kundigheid, eerlijkheid en humor.

< Lees minder
"Ik ben heel blij dat ik de keuze voor Gronau gemaakt heb"
Goedemiddag mevrouw Scholte Lubberink, Ik wil u graag bedanken voor alle hulp. Het doet mij goed dat ik in de afgelopen tijd zoveel steun van u en uw team heb ontvangen. Zonder uw hulp had ik het niet gered! Ik ben u voor altijd dankbaar.Ik ben heel blij dat ik de keuze voor het... Lees meer >

Goedemiddag mevrouw Scholte Lubberink,


Ik wil u graag bedanken voor alle hulp. Het doet mij goed dat ik in de afgelopen tijd zoveel steun van u en uw team heb ontvangen. Zonder uw hulp had ik het niet gered! Ik ben u voor altijd dankbaar.

Ik ben heel blij dat ik de keuze voor het Prostaatcentrum Gronau gemaakt heb. Ik wil via u de doctor Addali en het team bedanken . Ze hebben mijn leven gered!


Mohamadi Bourmani

< Lees minder
"De start was meteen goed"
Beste dames, Bij deze een zeer groot complimentJullie zorgen inderdaad voor TOP Medical Care.De start was meteen goed en dat voelde zeer goed.Met vriendelijke groet,Henk ScheppersOok de groeten van mijn vrouw Tiny en Nicole Lees meer >

Beste dames,

Bij deze een zeer groot compliment

Jullie zorgen inderdaad voor TOP Medical Care.
De start was meteen goed en dat voelde zeer goed.

Met vriendelijke groet,
Henk Scheppers

Ook de groeten van mijn vrouw Tiny en Nicole

< Lees minder
"Bedankt voor jullie goede begeleiding!"
Ben inmiddels weer thuis, De operatie is goed verlopen , de uitslag was goed, geen vervolgbehandelingen; we kunnen gelukkig weer verder.De verzorging is goed bevallen, stapje voor stapje weer terug naar herstel. Bedankt voor jullie goede begeleiding ! Lees meer >

Ben inmiddels weer thuis, De operatie is goed verlopen , de uitslag was goed, geen vervolgbehandelingen; we kunnen gelukkig weer verder.

De verzorging is goed bevallen, stapje voor stapje weer terug naar herstel.
Bedankt voor jullie goede begeleiding !

< Lees minder
"Ik ben zeer snel hersteld van de operatie"
Beste mevrouw Scholte Lubberink, Ik ben zeer snel hersteld van de operatie, vanaf de dag dat ik thuis ben gekomen ben ik begonnen met 's morgens 45 minuten te wandelen en 's middags nog een keer hetzelfde. Dit ging allemaal prima en na ongeveer twee weken heb ik mijn dagelijkse... Lees meer >

Beste mevrouw Scholte Lubberink,

Ik ben zeer snel hersteld van de operatie, vanaf de dag dat ik thuis ben gekomen ben ik begonnen met 's morgens 45 minuten te wandelen en 's middags nog een keer hetzelfde. Dit ging allemaal prima en na ongeveer twee weken heb ik mijn dagelijkse bezigheden weer volledig kunnen oppakken.

Met vriendelijke groeten,
Jos Lemmens


< Lees minder
"We zijn heel blij met het resultaat, nu al"
Hans en ik willen Prostate Center Europe en het hele verpleegteam bedanken voor de goede begeleiding en zorg. Op iedere vraag kwam een antwoord en het leek nooit teveel. We willen ook graag Dr. Wagner bedanken voor de operatie en de begeleiding. Hij nam de tijd om alles uit te... Lees meer >

Hans en ik willen Prostate Center Europe en het hele verpleegteam bedanken voor de goede begeleiding en zorg. Op iedere vraag kwam een antwoord en het leek nooit teveel.

We willen ook graag Dr. Wagner bedanken voor de operatie en de begeleiding. Hij nam de tijd om alles uit te leggen en ook heeft hij veel begrip en steun gegeven. Daarnaast zijn we heel blij met het resultaat, nu al.

De kamer waar hij lag was heel prettig, met het zitje op het balkon.


Hans en Tanja

< Lees minder
"Vriendelijke en professionele begeleiding"
Langs deze weg wil ik graag het hele team van Prostate Center Europe danken voor de vlotte, vriendelijke en professionele begeleiding voor en tijdens mijn verblijf en dat van mijn vrouw in Gronau. Wij hebben die beide als bijzonder prettige ondersteuning ervaren. Lees meer >

Langs deze weg wil ik graag het hele team van Prostate Center Europe danken voor de vlotte, vriendelijke en professionele begeleiding voor en tijdens mijn verblijf en dat van mijn vrouw in Gronau. Wij hebben die beide als bijzonder prettige ondersteuning ervaren.

< Lees minder
"Alle functies zijn bij mij gespaard gebleven"
Gisteren was het alweer een week geleden dat dhr. Wagner mij heeft geopereerd. De operatie is bij mij voor de volle 100% gelukt. Prostaat schoon op de snijranden, lymfe schoon en mijn Gleason-score was net als bij het vooronderzoek gelijk gebleven 3+3=6, beter kan niet! Ik ben... Lees meer >

Snel hersteld, veel dank voor het samenwerkende team van Prostate Center Europe

Gisteren was het alweer een week geleden dat dhr. Wagner mij heeft geopereerd. De operatie is bij mij voor de volle 100% gelukt. Prostaat schoon op de snijranden, lymfe schoon en mijn Gleason-score was net als bij het vooronderzoek gelijk gebleven 3+3=6, beter kan niet!

Ik ben inmlddels al weer een paar dagen thuis en het gaat voortreffelijk. Mijn omgeving kan het soms niet begrijpen dat ik zo snel weer op de been been. Alle functies zijn bij mij gespaard gebleven en tot nu toe lijkt het ook allemaal te gaan werken.

Alle functies zijn bij mij gespaard gebleven en tot nu toe lijkt het ook allemaal te gaan werken.

Ik wil jullie team via deze mail dan ook graag allemaal heel hartelijk danken voor de goede zorgen.

Danielle en Marjolijn voor de goede ontvangst en begeleiding in Gronau en Manon natuurlijk voor de snelle afhandeling van de contacten via de mail. Helaas was dhr. Wagner bij mijn ontslag naar het buitenland maar zijn collega arts A Schütte heeft dit goed en duidelijk overgenomen. Dan het verplegend personeel in Gronau is gewoon voortreffelijk aan niets ontbreekt het je daar in de week van opname.
Dus het hele samenwerkende team van Prostate Center Europe héél veel dank hiervoor!!!

< Lees minder
Jan Keizer
''Enige tijd geleden adviseerde mijn dochter me om naar een diëtiste te gaan. Zo kon ik namelijk geholpen worden om een paar kilo af te vallen.Er werd me daar om mijn bloedwaardes gevraagd maar omdat dit al een tijd geleden voor het laatst was gecontroleerd, besloten we om... Lees meer >
14469654 343319606006233 1925762462396199667 N

''Enige tijd geleden adviseerde mijn dochter me om naar een diëtiste te gaan. Zo kon ik namelijk geholpen worden om een paar kilo af te vallen.Er werd me daar om mijn bloedwaardes gevraagd maar omdat dit al een tijd geleden voor het laatst was gecontroleerd, besloten we om opnieuw bloed te laten prikken. Op het formulier voor het bloed prikken werd ook geadviseerd mijn PSA waarde te laten controleren.

De uitslag van deze onderzoeken was onthutsend. Mijn PSA waarde was verdubbeld, en ik moest gelijk naar het ziekenhuis om biopten te laten prikken.Hierbij neemt de arts met een soort pistool een stuk of tien puncties vanuit de prostaat. Na een week mocht ik met mijn vrouw de uitslag halen.
Ik bleek een zeer ernstige agressieve vorm van prostaatkanker te hebben, die eigenlijk meteen behandeld zou moeten worden. In mijn kennissenkring was Prostate Center Europe in Gronau (Duitsland) al eens genoemd. Men was vol lof over de behandeling met de “Da Vinci Robot”, maar ook over de artsen en verplegend personeel, die vloeiend Nederlands spraken. Zodoende heb ik me hier gemeld. 

Lees hier het artikel op AD.nl

Als iemand mij vraagt wat te doen bij prostaatkanker dan heb ik meteen mijn antwoord klaar: Prostate Center Europe.

Vanuit het hoofdkantoor in Hengelo is werkelijk alles geregeld. Er kwamen data voor scans, echo’s en alle andere zaken die bij een prostaatoperatie komen kijken. Zelf heb ik ondervonden dat alles wat men mij over de voorbereiding, opname, ontvangst en begeleiding had verteld is uitgekomen. Je blijft daar in de kliniek nog een week onder toezicht, wat ik zeer prettig vond. In Nederland word je gelijk naar huis gestuurd en zijn er complicaties dan moet je weer terug naar het ziekenhuis. Bij Prostate Center Europe wordt alles nauwlettend in ’t oog gehouden en verlaat je het ziekenhuis zonder katheter. Als iemand mij vraagt wat te doen bij prostaatkanker dan heb ik meteen mijn antwoord klaar: Prostate Center Europe. Ik heb dan ook ’n belangrijk advies voor alle mannen van 40 en ouder: Laat elk jaar je PSA waardes prikken, dan voorkom je een heleboel ellende en heel veel narigheid, die mij helaas wel zijn overkomen.

Gelukkig verloopt mijn herstel voorspoedig en gaat het me goed!''

Groet,
Jan Keizer(ex-zanger BZN)

< Lees minder
"Alles functioneert weer voor 100%"
Ruim 3 jaar geleden ben ik geopereerd vanwege prostaatkanker. Terugkijkend naar dat moment kan ik alleen maar blij zijn de operatie in Gronau te hebben ondergaan. In mijn geval was dr.Wagner degeen die de operatie uitvoerde. En met succes want ik voel me als herboren en alles... Lees meer >

Ruim 3 jaar geleden ben ik geopereerd vanwege prostaatkanker. Terugkijkend naar dat moment kan ik alleen maar blij zijn de operatie in Gronau te hebben ondergaan.

In mijn geval was dr.Wagner degeen die de operatie uitvoerde. En met succes want ik voel me als herboren en alles functioneert weer voor 100%, En geen last van incontinentie! Wat wil ik nog meer. Elke 6 maanden wordt mijn PSA gecontroleerd en tot op dit moment steeds dezelfde uitslag : ONMEETBAAR LAAG.

< Lees minder
"Ik heb me verbaasd over de ongelooflijk goede zorg"
In het voorjaar van 2012 werd bij mij een verhoogde PSA waarde geconstateerd. Die was in een half jaar tijd gestegen van 4.5 naar 6.9. De huisarts adviseerde mij op basis van deze verhoging een uroloog te raadplegen. Omdat wij toen net op het punt stonden voor langere tijd naar... Lees meer >

"Mijn wereld stortte even in"

In het voorjaar van 2012 werd bij mij een verhoogde PSA waarde geconstateerd. Die was in een half jaar tijd gestegen van 4.5 naar 6.9. De huisarts adviseerde mij op basis van deze verhoging een uroloog te raadplegen. Omdat wij toen net op het punt stonden voor langere tijd naar het buitenland te vertrekken, heb ik in september een eerste afspraak bij de uroloog gehad. Deze vond het verstandig biopsies bij mij te nemen, zodat een goede diagnose kon worden gesteld.

Op 17 september werden via de endeldarm 12 biopsies uit 6 posities genomen. Op 24 september werd mij medegedeeld dat 4 van de 12 biopsies kwaadaardige cellen bevatten. Je wereld stort dan even in! Er werden door de uroloog 5 mogelijkheden van behandeling medegedeeld, te weten: 1. Operatief verwijderen van de prostaat middels een snede in de buik, 2. Operatief verwijderen van de prostaat middels een kijkoperatie, 3. Bestraling van buitenaf, 4. Bestraling via Brachytherapie, 5. Operatief verwijderen van de prostaat m.b.v. de Da Vinci Robot methode

Omdat je zelf weinig verstand hebt van de materie en je uiteraard graag wilt weten wat voor jezelf de beste optie is, ga je natuurlijk via internet op zoek. Inmiddels had ik zelf, in overleg met mijn echtgenote en de huisarts, reeds besloten dat ik de prostaat compleet wilde laten verwijderen. Al gauw kwamen wij via internet terecht bij het Prostata Zentrum in Gronau en kregen we contact met Top Medical Care in Hengelo. Vanaf dat moment ging alles snel en perfect. Manon van TMC nam direct de complete regie over en regelde met spoed een second opinion voor ons in Gronau, verzorgde alle benodigde papieren en regelde alles t.b.v. de ziektekosten verzekering. Reeds op 4 oktober konden we in Gronau terecht voor het onderzoek. We werden daar zeer correct en vriendelijk opgevangen door Karin van TMC, die ons het hele onderzoek begeleidde en voor de nodige vertaling zorgde. Na het positief verlopen gesprek met de arts konden we direct een afspraak maken voor opname.

Op 5 november ben ik opgenomen, (met perfecte begeleiding door Danielle van TMC) en op 6 november ben ik geopereerd door Dr. Witt. Deze kwam enkele dagen later met de definitieve uitslag. De prostaat was verwijderd zonder schade aan de omliggende zenuwbanen, de tumor was nog geheel ingekapseld en alle snijvlakken waren schoon. Dit gold ook voor de weggenomen lymfeklieren en zaadblaasjes. Twee dagen na de operatie mocht en kon ik alweer uit bed en een wandeling buiten in het park maken. Ik heb me verbaasd over de ongelooflijk goede zorg van artsen en verpleegkundigen gedurende de week dat ik in Gronau heb gelegen. De verzorging kwam overeen met een 5 sterren hotel! Elke dag kwam één van de dames van TMC kijken hoe het met mij ging en even een praatje maken. Ik kreeg zelfs elke dag speciale oefeningen op de afdeling fysiotherapie. Na één week mocht ik weer naar huis.

Ik ben nu, twee weken na de operatie, al weer volop in beweging en geniet weer van de dagelijkse wandelingen met mijn echtgenote en hond. Ik heb (mede dankzij de opgedragen fysiotherapie oefeningen) geen last van incontinentie en voel me bijna weer als vanouds.

Mijn echtgenote en ik willen iedereen van Prostate Center Europe hartelijk bedanken voor de fantastische ondersteuning en begeleiding en uiteraard de artsen en verplegend personeel van het Prostata Zentrum in Gronau voor de perfecte verzorging.

Lex en Marga Pullen

< Lees minder
"Daar word je nog behandeld als mens"
Hallo beste dames van Top Medical Care, Hartelijk dank voor de goede begeleiding die wij gehad hebben, direct vanaf de eerste dag. Het ziekenuis in Gronau is ook geweldig! Daar word je nog behandeld als mens. In Nederland ben je een nummer. Nu ben ik heel gelukkig en dank aan... Lees meer >

Bedanken

Hallo beste dames van Top Medical Care,

Hartelijk dank voor de goede begeleiding die wij gehad hebben, direct vanaf de eerste dag. Het ziekenuis in Gronau is ook geweldig! Daar word je nog behandeld als mens. In Nederland ben je een nummer. Nu ben ik heel gelukkig en dank aan daVinci, dr. Witt.

Groet,

Ben ten Brinke uit Enschede

< Lees minder
"Echte zorg van lieve mensen"
Via ziekte in Tunesië (vakantie), huisarts en onderzoeken in ziekenhuis te horen gekregen dat ik prostaatkanker had. Door slechte communicatie, verdwenen papieren, niet nagekomen afspraken tussen uroloog en oncoloog stond medio februari mijn wereld op zijn kop. Tegengestelde... Lees meer >

Grandioos, menselijk en warm

Via ziekte in Tunesië (vakantie), huisarts en onderzoeken in ziekenhuis te horen gekregen dat ik prostaatkanker had. Door slechte communicatie, verdwenen papieren, niet nagekomen afspraken tussen uroloog en oncoloog stond medio februari mijn wereld op zijn kop. Tegengestelde uitspraken; links/rechts verhaal van de tumor; de lange termijn behandelingen; ik wist me nauwelijks raad.

Mijn lief Els bleef tussentijds nuchter rond kijken op internet naar relevante informatie (geen dramaverhalen op patientenblogs). DaVinci techniek werd ontdekt.

Advies eigen uroloog: Brachimethode, tumor rechts op de prostaat;

Advies Oncoloog: tumor links, inwendige, uitwendige bestraling, brachimethode en direct hormoontabletten. Geen andere adviezen. Eerste gelukje was de MRI-scan. Geen uitzaaiingen. Tot op dat moment alles zelf moeten uitzoeken, overal achteraan moeten bellen. Vertrouwen in uroloog en oncoloog volledig zoek!

Via zorgverzekeraar Menzis een second-opinion aangevraagd. Direct verwezen naar Top Medical Care. Binnen een week afspraak in Gronau met dr. Witt. Begeleiding door Top Medical Care. Direct een vertrouwd gevoel. Alleen de ontvangst al; belangstellend, gerust stellend; warm en menselijk.

De wereld lacht me weer tegemoet

21-03 opgenomen, 22-03 geopereerd door dr. Witt, zoals was toegezegd. Arts met wie je de intake voert is ook je opererend chirurg. Operatie naar alle tevredenheid gelukt. Geen uitzaaiingen aangetroffen. En passant ook nog even een liesbreuk verwijderd. En dat voor de prijs van een. Omringd door fantastisch verzorgend personeel, dat alles doet om het je naar de zin te maken, wil bijdragen aan je herstel. Grandioos

23-03 in een lekker zonnetje op terras met een warme cholademelk. De wereld lacht me weer tegemoet. Dank zij mijn lieve nuchter zakelijk, zich wetenswaardige orienterende Els, zit ik hier. Elke dag gaat het herstel beter; lekker wandelen in het parkje; praten met lotgenoten; zingend; grappen en grollen makend loop ik rond. Ik ben dankbaar voor alle zorg, echte zorg van lieve mensen. het ontroert me.

Ik ben dankbaar voor alle zorg, echte zorg van lieve mensen. het ontroert me.

Zondag 27-03 katheder verwijderd. Opluchting. Heb direct al weer redelijke controle. Morgen lekker naar huis.

Dank je wel Top Medical Care, dank je wel alle lieve mensen van urologie voor jullie ongelooflijk goede zorg. Dank je wel dr. Witt en het medisch team. De zon schijn weer volop in mijn wereld.

Mensen die dit lezen, vertel het verder. Jullie mogen mij mailen en vragen stellen.
Alowie Stijnbosch

< Lees minder
"Niets dan lof over artsen en verplegend personeel"
Antwoord op Fred, Gefeliciteerd Fred met het goede resultaat, ik lag gelijktijdig met je in Gronau, volgens mij in de kamer naast je, we zijn op dezelfde dag geopereerd, en ook op dezelfde dag ontslagen. Je had ten tijde van de opname zo'n last van je rug, of niet? Wat... Lees meer >

Gefeliciteerd Fred

Antwoord op Fred,

Gefeliciteerd Fred met het goede resultaat, ik lag gelijktijdig met je in Gronau, volgens mij in de kamer naast je, we zijn op dezelfde dag geopereerd, en ook op dezelfde dag ontslagen.

Je had ten tijde van de opname zo'n last van je rug, of niet?

Wat heb je alles mooi verwoord zeg, ik kan me volledig bij jou ervaring aansluiten, ook niets dan lof over de artsen - verplegend personeel en TMC, een dik compliment voor het hele medische team.

Ik ben sinds 3 weken weer volledig aan het werk en het gaat goed met me, ik krijg 15 december de éérste nacontrole, dus hoop ook op een goede PSA, maar daar ga ik wel van uit. De snijranden waren schoon en geen " rare " dingen gevonden tijdens de operatie.

Ik wil je ook namens mijn vrouw heel veel beterschap toewensen en blijf positief.

Vriendelijke groet,

Paul Rutgers

< Lees minder
"Nogmaals dank voor de goede begeleiding"
Ik heb vorig jaar een second opinion laten doen in Gronau omdat ik een hele grote prostaat had die in nederland met de Da Vinci methode niet verholpen kon worden. Ben door Dr.schutte onderzocht en een operatie was geen enkel probleem .Ik had een psa van 30.6 dus het zag er niet... Lees meer >

Prostaat en Male sling

Ik heb vorig jaar een second opinion laten doen in Gronau omdat ik een hele grote prostaat had die in nederland met de Da Vinci methode niet verholpen kon worden. Ben door Dr.schutte onderzocht en een operatie was geen enkel probleem .Ik had een psa van 30.6 dus het zag er niet goed uit . Dr. schutte heeft mij in juni 2011 geholpen en dit is in eerste instantie goed gegaan was na 4 weken bijna droog maar doordat ik daarna ontzettend ben gaan hoesten en niessen was ik terug bij af en heb ik weken gehad van wel 11 a12 inleggers en daar word je niet vrolijk van wat je bent dan gewoon incontinent , maar met de hulp van Dr schutte doorverwezen naar Dr Zugor en zijn assistent Dr. abdulhak deze hebben in december onderzoeken gedaan maar het was nog te vroeg om mij te helpen ben 9-01-2012 voor controle bij dr schutte geweest en gelijk bij de andere twee artsen. Ik ben16 01-2012 geholpen aan een male sling dit is een bandje die de sluitspier ontlast en sindsdien ben ik voor 99.8% droog en dat is goed voor de sociale contacten. Mijn psa is nu 0.003, geweldig.

De begeleiding van Ester en Karin en Danniele van TOP MEDICAL CARE was perfect en hebben ons geweldig geholpen ook omdat ik binnen een week geholpen moest worden en er allerlei onderzoeken moest doen op 09-01-2012 zonder aankondiging van te voren.

Ik kan u zeggen als u ook problemen heeft met incontinentie is dit een geweldige oplossing. Nogmaals dank voor de goede begeleiding van TOP MEDICAL CARE, perfect gewoon.

< Lees minder
"Having again a future ahead of me!"
In october 2010 i paid a visit to my GP complaining about my medical condition. The Docter suggested a medical, which confirmed an enlarged prostate! An Hospital appointment had been arranged localy and within a few months serveral PSA tests had been taken, during tests, which... Lees meer >

Prostate Operation 28-03-2012

In october 2010 i paid a visit to my GP complaining about my medical condition. The Docter suggested a medical, which confirmed an enlarged prostate! An Hospital appointment had been arranged localy and within a few months serveral PSA tests had been taken, during tests, which confirmed that i was also diabethec!

In the meantime months went by and my Family here in Wales and the Netherlands became concerned about my situation! They began searching the internet about prostate cancer. In Januari 2012 we found out that is was cancer! A biopsy had confirmed this, an an MRS scan followed a month later. In the mean time my sister in the Netherlands searched and found;Top Medical Care. She Emailed them and had a reaction straightaway!!

They asked for serveral information from my own Hospital. With all that we were able to plan the operation through Robotic Micro Surgery, according to the Davinci Method, straightaway! I had seen the operation being performed on the Website from Top Medical Care, so i knew what to expect! Several days before the operation i travelled to the Netherlands, by car, so i could maintain my independence while staying with my sister near Eindhoven.

She took me into Hospital. A representative from Top Medical Care awaited us and led us kindly into the check-in office. Hear i was given my "TAG" to clipp on my wrist. As an "in" patient, after that i was excorted to severral departments ex-rays, echoes by sound, flow tests, ect. And ended up on the medical ward. My own bedroom ensuite, lovely vieuw at the park, telephone, TV ect.

I feld great, my urineflow was as strong as ever, i feld 25 again!

The next day at 8.00AM my operation would take place, i was up at 6.00AM being prepared for surgery. All was very straight forward and understandable. Both dokters; Dr de Witt and Wagner spoke english very well, aswell as the other staff. They all were so nice and helpfull i never forget it!! The next day started early shower, breakfast, walking in the hallway ect, inorder to keep bloodcirculation going. Nurses check atleast every two ouwers at night checking the catheter.

I olso had physiotherapy to control lower muscles. I feld great, my urineflow was as strong as ever, i feld 25 again! By phone i contacted my family back in Wales, which was great!

It is hard to explain; one moment you have one foot in the grave and the nex you hane a party!! When the pathological report stated i was in the clear i cried of joy. I just lied down on my bed contemplating all that had happend. I was at total peace, having again a future ahead of me! I promised my self to help anyone within my ability, in order tocome about this live saving operation!!

Good luck!!!

Dirk van Rijswijk
West Wales UK

< Lees minder
Pagina 2 van 4
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!