Gastenboek reacties van onze cliënten bekijken?

We gebruiken een onafhankelijk platform als gastenboek voor onze cliënten. Inmiddels hebben we al tientallen beoordelingen en scoren we een 9+. Bent u ook een cliënt van Prostate Center Europe? Laat dan een reactie achter, dat waarderen we enorm!

Een recente beoordeling
“Net als de vele mannen die mij voorgingen ben ik ook zeer positief over het Prostaat Centrum Europe. Ik wil dan ook de heren doctoren en het verplegend personeel ontzettend veel dank zeggen voor de fantastische goede zorgen welke ik mocht ondervinden. Dhr. H. Hoffman, Enschede”
Patient geopereerd door Dr.Wagner
Patient geopereerd door Dr.Wagner

Een speciaal woord van dank aan Dr Wagner.

Lees meer
Joop van Spankeren
Joop van Spankeren

Op 15 maart 2018 kreeg ik de uitslag van het onderzoek van 5 maart 2018 te horen van mijn uroloog - prostaatkanker

Lees meer
Mohamadi Bourmani
Mohamadi Bourmani

Ik wil u graag bedanken voor alle hulp

Lees meer


Anita
Beste bezoekers van de website, Omdat er in juli bij mijn man prostaatkanker werd geconstateerd ben ik op internet gaan zoeken naar behandelmethoden, ik kwam al heel snel terecht bij TMC en het ziekenhuis in Gronau, door het lezen van de website, het filmpje te bekijken en niet... Lees meer >

Operatie

Beste bezoekers van de website,

Omdat er in juli bij mijn man prostaatkanker werd geconstateerd ben ik op internet gaan zoeken naar behandelmethoden, ik kwam al heel snel terecht bij TMC en het ziekenhuis in Gronau, door het lezen van de website, het filmpje te bekijken en niet te vergeten het lezen van het gastenboek was ik al gelijk enthousiast.

Nu moest mijn man nog de website bekijken en er natuurlijk achter staan, hij heeft de eerste week niet over de ziekte gesproken, moest alles laten bezinken en overdenken maar omdat het bij zijn behandelend uroloog in Nederland allemaal erg lang ging duren, we konden pas in september terecht voor de uitslagen van de botscan - MRI enz...heeft hij ook de website bekeken en werd hij er toch ook wel heel erg positief over....hij zei tegen mij, ga het allemaal maar regelen en maak maar een afspraak, dat heb ik natuurlijk gedaan. Op dinsdag belde ik met TMC en op vrijdag stond de afspraak al gepland in Baarn. Een heel positief gesprek gehad met Dr. Brageeth, wat een fijne arts, dat is een arts die je behandeld als mens  en niet als nummer. Ook de gastvrouw van TMC was zeer aardig en we gingen met een goed en blij gevoel naar huis, mijn man kan 29 augustus al geopereerd worden in Gronau en we kijken er echt naar uit, mede door de schrijvers van het gastenboek, waarvoor dank! Jammer dat er in de appartementen voor mij geen plaats is maar we zijn zaterdag al in de omgeving van  het ziekenhuis gaan kijken en ik heb een hotel gevonden waar ik me prettig voel en waar ik 7 nachten zal vertoeven. Mijn man vind het heel erg spannend allemaal maar ik weet zeker dat hij goede zorg zal krijgen, dat merk ik wel aan alle geschreven stukken in het gastenboek.

< Lees minder
Oene Kloetstra
Daar ik in mei geopereerd ben in Gronau ben ik zeer content over de behandeling die we daar ondervonden hebben. Ik ben geheel genezen verklaard en heb helemaal geen last van incontinentie de controle voor de psa waarde heb ik om de drie maand en die blijkt nog steeds 00,1 te zijn... Lees meer >

Daar ik in mei geopereerd ben in Gronau ben ik zeer content over de behandeling die we daar ondervonden hebben. Ik ben geheel genezen verklaard en heb helemaal geen last van incontinentie de controle voor de psa waarde heb ik om de drie maand en die blijkt nog steeds 00,1 te zijn dus  zeer positief deze wordt nog steeds in mijn eigen ziekenhuis gedaan door mijn uroloog verder niks dan lof over de behandeling dat je niet een nummer bent maar echt een mens en ze nog kunnen luisteren naar je. 

Ik ben weer helemaal de oude

Was dan ook zeer tevreden over de begeleiding van Danielle daar ze een beetje sceptisch waren in mijn ziekenhuis over de behandeling van Gronau maar heb zelf de beslissing genomen om hier behandeld te worden. Ik ben weer helemaal  de oude en doe alle werkzaamheden weer zoals voorheen.

Oene Kloetstra

< Lees minder
Dick Pardijs
Bij deze wil ik graag iets schrijven in het gastenboek hoewel ik dit normaal niet snel zo doe. De reden is dat ik erg enthousiast ben over de werkwijze van TMC. Contacten en afspraken voor een operatie in Nederland verliepen erg stroef. We waren al door meerdere mensen... Lees meer >

Prostaatoperatie

Bij deze wil ik graag iets schrijven in het gastenboek hoewel ik dit normaal niet snel zo doe. De reden is dat ik erg enthousiast ben over de werkwijze van TMC.

Contacten en afspraken voor een operatie in Nederland verliepen erg stroef. We waren al door meerdere mensen geattenteerd op het ziekenhuis in Gronau en TMC. Direct het eerste telefoongesprek met TMC verliep al bijzonder prettig. Veel tijd - begrip - afspraken nakomen waren zaken die me direct opvielen. Dingen die toch erg belangrijk zijn als je net te horen hebt gekregen dat je prostaatkanker hebt. Ook een second-opinion gesprek in Gronau en opvang aldaar door TMC was zeer goed !! Dezelfde dag werd ook een datum geprikt voor operatie. Ook bij de opnamedag op 18 juli was er weer begeleiding vd dames v TMC wat ons erg gerust stelde. 

Dezelfde dag werd ook een datum geprikt voor operatie.

Tijdens het verblijf na de oparatie in het ziekenhuis kwam men ook geregeld vragen of alles naar wens ging. Kortom alle lof !!  Overigens was de verpleging enz van het ziekenhuis zelf ook erg goed. Men is ook gewend aan veel Nederlandse patienten wat je aan van alles kon merken. Nederland kan echt veel leren van hoe het daar toegaat.

Als iemand aarzelt over een te volgen traject ivm een prostaat-operatie dan kan ik de weg naar Gronau via TMC van harte aanbevelen!!

Groet Dick Pardijs

< Lees minder
Lolke Kalsbeek
Na vele jaren prostatitis te hebben gehad, werd bij mij begin januari een prostaatcarcinoom gediagnostiseerd. Allereerst werd besloten, om de situatie 3 maanden aan te kijken en de PSA-waarde te vervolgen. Zou deze hoger worden, dan werd overwogen een operatie uit te voeren. Daar... Lees meer >

Prostaattumor

Na vele jaren prostatitis te hebben gehad, werd bij mij begin januari een prostaatcarcinoom gediagnostiseerd. Allereerst werd besloten, om de situatie 3 maanden aan te kijken en de PSA-waarde te vervolgen. Zou deze hoger worden, dan werd overwogen een operatie uit te voeren. Daar ik als veterinair werkzaam ben, was op het laatst afwachten geen optie meer voor mij. Daar eind maart ook bleek, dat de PSA-waarde hoger was geworden, werd besloten tot een operatie. Bij onderzoek bleken de CT- en MRI-scan negatief te zijn. Door speurwerk van ondergetekende ben ik terecht gekomen in Gronau; de De Vinci-methode kon in Zwolle, waar ik onder behandeling was, niet worden uitgevoerd. Het intake-gesprek in Baarn met dr. Brageeth was uitstekend. Op 11 mei ben ik geopereerd door dr. Witt. Grote bewondering heb ik voor de teamgeest van de doktoren; het verplegend personeel is uitstekend; de verzorging in het ziekenhuis kan niet beter! Ook heb ik zeer grote waardering voor de openheid in de omgang met de patienten, zowel vanuit het ziekenhuis als de mensen van Top Medical Care. Op het ogenblik ben ik weer voor 90%  aan het werk in de grote huisdieren praktijk.

Nogmaals wil ik de doktoren bedanken voor de zeer perfecte uitvoering van de operatie.

< Lees minder
J. Huisman
Beste lezer, Ik ga u niet vermoeien met getallen, scores en dergelijke. Daarover kunt u genoeg informatie krijgen via deze site. Wel wil ik alle mannen die in Gronau, al dan niet daarheen gezonden door hun eigen uroloog of huisarts, geopereerd zijn oproepen in hun omgeving... Lees meer >

Lotgenoot

Beste lezer,

Ik ga u niet vermoeien met getallen, scores en dergelijke. Daarover kunt u genoeg informatie krijgen via deze site. Wel wil ik alle mannen die in Gronau, al dan niet daarheen gezonden door hun eigen uroloog of huisarts, geopereerd zijn oproepen in hun omgeving reclame te maken voor tijdige controle.

Ik heb mij er over verbaasd hoe de sluipmoordenaar je lichaam kennelijk kan bezoedelen zonder directe klachten en alleen als je op tijd bent kun je geluk hebben.

Uiteraard is het te danken aan de deskundigheid van het team van Dr. Witt en Schütte, waarbij ik geen anderen tekort wil doen. De begeleiding van Topmedicalcare was uitstekend, maar met zo'n naam hoef je niet met minder genoegen te nemen.

Laten we hopen dat de Nederlandse medici hun Duitse collega's zullen vinden in samenwerking en training zodat de kwaliteit in Nederland op hetzelfde niveau gebracht kan worden.

< Lees minder
Patient
In februari vorig jaar kreeg ik te horen dat ik prostaatkanker had. De PSA waarde was 10,5 en de Gleasonscore 8. Op dat moment kwam ik voor het eerst in mijn leven in het medische cirquit. Gelukkig bleek uit de botscan en de CT scan dat ik geen uitzaaiingen had, dus was operatie... Lees meer >

Prostaat operatie

In februari vorig jaar kreeg ik te horen dat ik prostaatkanker had. De PSA waarde was 10,5 en de Gleasonscore 8. Op dat moment kwam ik voor het eerst in mijn leven in het medische cirquit. Gelukkig bleek uit de botscan en de CT scan dat ik geen uitzaaiingen had, dus was operatie mogelijk. Tijdens mijn oriëntatie op internet kwam ik al gauw tot de conclusie dat de Da Vinci methode mij zeer aansprak. In goed overleg met de uroloog in het MCL Leeuwarden heb ik gekozen voor Gronau. Tijdens het intakegesprek in Gronau heb ik de dames van Top Medical Care leren kennen. Wat een verademing om door deze dames begeleid te worden in een situatie die de nodige stress oplevert.

De patiënt staat echt centraal

Ik ben op 5 april geopereerd met een gunstige afloop. Geheel geen incontinentie !! De verdere controle wordt nu weer door het MCL in Leeuwarden opgepakt. De begeleiding in Gronau door dr. Witt met zijn team is zeer professioneel waarbij de patiënt echt centraal staat. Je bent geen nummer maar een mens ! De aanwezigheid van de dames van Top Medical Care gaf ontzettend veel vertrouwen op het moment dat ik vragen had. Mijn vrouw heeft een bijzonder goede verblijf gehad in het hotel Moorhof te Gronau. Echt een aanrader.

< Lees minder
René Schaap
In december ontving het bericht via mijn huisarts dat in een bloedonderzoek mijn PSA waarde was gesteld op 47,7. Meteen een afspraak met een uroloog van het Amphia in Oosterhout welke al meteen bij de 1ste kennismaking zonder mij aan te kijken, schrijvende in het dossier van de... Lees meer >

Prostaat operatie

In december ontving het bericht via mijn huisarts dat in een bloedonderzoek mijn PSA waarde was gesteld op 47,7. Meteen een afspraak met een uroloog van het Amphia in Oosterhout welke al meteen bij de 1ste kennismaking zonder mij aan te kijken, schrijvende in het dossier van de vorige patiënt, zuchtend uitte dat "sommige patiënten zo kritisch zijn". Een erg vreemde gewaarwording. Na diverse onderzoeken bleek al snel dat sprake was van een 'milde'  vorm van prostaatkanker met een Gleason-score van 6. Echter bleek ook dat de betreffende uroloog, ongetwijfeld erg kundig in zijn vakgebied, totaal geen enkel invoelvermogen bezat en communicatief uitermate gebrekkig functioneerde. Dit was voor mij voldoende reden om voor een second opinion te gaan waarvoor ik contact heb gelegd met Top Medical Care. 

Voor wie meer wil zijn dan alleen maar een nummer is Gronau van harte aan te bevelen

De kennismaking met deze professionele organsatie was ronduit verwarmend en uitermate prettig. Ook tijdens de operatieve ingreep en het aansluitende verblijf welke op 2 mei heeft plaatsgevonden in Gronau was de begeleiding door de dames van TMC fantastisch. Met veel zorg en aandacht voor de mens als patiënt werden alle vragen en te bespreken onderwerpen door o.a. Esther en Karin voortvarend opgepakt. Als voorbeeld kan ik vernoemen dat na de operatie bleek dat zeker geen sprake was van een 'milde' vorm van prostaakanker met een Gleason van 6 maar van een agressieve met een Gleason van 9!!  Toen ik dit vernam was voor Esther geen enkele moeite teveel om met de specialist een gesprek te arrangeren welke 's avonds om 19.00 uur nog plaats vond. Kijk, dat bedoel ik nu met; ZORG VERLENEN MET DE MENS IN HET MIDDELPUNT. Dit zelfde geldt voor de totale opreatie en begeleiding door artsen en verplegend personeel van het ziekenhuis in Gronau. De ongekende betrokkenheid met hun werkzaamheden en patiënten van bijv. de specialisten, welke ook in de avonduren nog aanwezig zijn in het ziekenhuis, moet een stevige opsteker zijn voor alle Nederlandse medische specialisten welke nog steeds in onze zorg overheersen met de bekende 8 tot 5 mentaliteit. Ook in weekenden nemen artsen in Gronau hun taak serieus en hebben contact met de patiënten.

Voor wie meer wil zijn dan alleen maar een nummer is Gronau van harte aan te bevelen.
Esther, Karin en Daniëlle, hartelijk dank voor jullie tomeloze inzet.

< Lees minder
Rob Floor
Omdat de wachtlijst voor een operatie met behulp van de robot in Nederland erg lang waren, besloot ik om me via Top Medical Care te laten opereren in Gronau. En daar heb ik geen spijt van gehad. Na het intake gesprek kon ik binnen 3 weken terecht. En Top Medical Care deed zijn... Lees meer >

Operatie

Omdat de wachtlijst voor een operatie met behulp van de robot in Nederland erg lang waren, besloot ik om me via Top Medical Care te laten opereren in Gronau. En daar heb ik geen spijt van gehad. Na het intake gesprek kon ik binnen 3 weken terecht. En Top Medical Care deed zijn naam eer aan: alles was ook top. Begeleiding, kamer, eten, verpleging alles was uitstekend.

< Lees minder
Els Habing
Je leest hier veel over mannen met prostaat klachten...Maar ook vrouwen zijn in het ziekenhuis in Gronau op de juiste plek. Ikzelf had veel klachten ivm. steeds maar terugkerende blaasonstekingen, waardoor ik in Nederland telkens antibiotica kreeg. Week in week uit. In 2 maanden... Lees meer >

Netzeinlage

Je leest hier veel over mannen met prostaat klachten...Maar ook vrouwen zijn in het ziekenhuis in Gronau op de juiste plek. Ikzelf had veel klachten ivm. steeds maar terugkerende blaasonstekingen, waardoor ik in Nederland telkens antibiotica kreeg. Week in week uit. In 2 maanden tijd had ik al 5 kuren gehad. En een NL uroloog die eigenlijk ook niet meer wist wat te doen. Die uiteindelijk voorstelde om moeder de natuur zelf haar gang te laten gaan! Wat natuurlijk een absurde uitspraak is. Daar sta je dan met je rug tegen de muur en de moed ver onder je schoenen. Via de huisarts naar ziekenhuis Gronau door verwezen...en toen direcht met TOP MEDICAL CARE in contact gekomen. Uitstekende service en super goede begeleiding door de dames. Alles wordt in een sneltrein vaart voor je geregeld. Een super begeleiding. Heel veel zorg wordt je uit handen genomen. 

Een super begeleiding

Vandaag mocht ik na 5 dagen ziekenhuis weer naar huis. De artsen, verpleegkundigen en top medical care zorgen voor een super goed verblijf in het ziekenhuis. Niks anders dan lof. Nederlandse ziekenhuizen en artsen kunnen daar nog een groot voorbeeld aan nemen. Je wordt hier behandeld als een mens en niet als een nummer. Dus ook voor de dames wie dit lezen... twijfel niet langer en ga naar Duitsland. Vreemd land, taal barierre geen enkel probleem TOP MEDICAL CARE zorgt voor een uitstekende begeleiding. Je bent er in geweldige handen.

< Lees minder
Zweitse Lulof
In dit gastenboek lees je veel verhalen over mannen die pas na allerlei omwegen terechtkomen bij Top Medical Care. Dat is jammer want hierdoor stelden ze zich zelf én hun familie onnodig lang bloot aan grote emotionele onzekerheid en spanning.Uit eigen ervaring adviseer ik... Lees meer >

Prostaatkanker? Direct naar TMC

In dit gastenboek lees je veel verhalen over mannen die pas na allerlei omwegen terechtkomen bij Top Medical Care. Dat is jammer want hierdoor stelden ze zich zelf én hun familie onnodig lang bloot aan grote emotionele onzekerheid en spanning.Uit eigen ervaring adviseer ik iedereen: heb je prostaatkanker, bel direct met TMC. Voordelen:

  • Al je zorgen worden direct uit handen genomen
  • Er kan snel een afspraak geregeld worden
  • Je wordt geopereerd door artsen met grote ervaring met de da Vinci methode
  • Het ziekenhuispersoneel staat echt altijd klaar
  • De Nederlandse begeleiders van TMC hebben kennis van zaken en (levens)ervaring
< Lees minder
Jaap van Asselt
Beste bezoeker van dit gastenboek, In de tweede week van december werd ik na een standaard bloedcheck geconfronteerd met een hoge PSA-waarde van zeven! Na een gesprek met de huisarts en diverse onderzoek in het ziekenhuis werd mij verteld dat ik prostaatkanker had. We hebben toen... Lees meer >

Ervaring DaVinci methode

Beste bezoeker van dit gastenboek,

In de tweede week van december werd ik na een standaard bloedcheck geconfronteerd met een hoge PSA-waarde van zeven! Na een gesprek met de huisarts en diverse onderzoek in het ziekenhuis werd mij verteld dat ik prostaatkanker had. We hebben toen al heel snel een afspraak gemaakt in het ziekenhuis in Harderwijk voor een kijkoperatie (want op z'n moment weet je niet wat je moet doen). Vervolgens kwam het advies van de chirurg, waar we heel goede contacten mee hadden. In de eerste week van januari kwamen we via een advertentie uit een medisch tijdschrift in contact met Top Medical Care.  We hebben informatie ingewonnen en zijn zeer uitgebreid geïnformeerd over allerlei zaken, zoals hoe het geregeld is met de verzekering en dat er ook second opinion mogelijkheden waren.

Op 17 januari zijn we in Gronau geweest voor de second opinion en hebben we ons laten uitleggen wat het verschil is tussen een kijkoperatie en operatie met robotondersteuning volgens de daVinci methode. Toen dit duidelijk was hebben we gelijk besloten om mij in Gronau te laten behandelen. We hebben op dat moment direct een afspraak gemaakt voor opname op 29 februari en operatie op 1 maart. We zijn op die dag door Carin van Top Medical Care perfect geïnformeerd over de totale periode van dag 1 t/m dag 7 van de opname.

Het totale concept van de daVinci methode is echt super. Vanaf de dag van opname t/m de laatste dag word je helemaal begeleid en uitgebreid geinformeerd over alle dingen die voorbij komen. Ook elke dag een  bezoekje van een van de dames van Top Medical Care, zo kun je alles in je eigen taal bespreken.

Dit bericht is van een heel blij een dankbaar gezin

Mijn vrouw is zeven dagen in Gronau gebleven. Bezoekuur van negen tot negen. Zij verbleef in hotel Fritz op ca 10 minuten lopen van het ziekenhuis. Erik de eigenaar is Nederlander en dus heel makkelijk voor de cumminicatie  tussen alle dames waarvan de man in het ziekenhuis verblijft. Ook toen onze zoon Jordie een nacht bleef slapen heeft Erik de éénpersoonskamer gewisseld voor een tweepersoonskamer. Dus echt super geregeld en echt super gezellig. Bovendien was alles heel schoon. Het ontbijt 's morgens was echt van Duitse kwaliteit.

Nu drie weken na de operatie ben ik al weer in goede conditie. Totaal geen urineverlies, ben na de dag dat de catheter er uitging altijd droog geweest, normaal plassen, vannacht ben ik er niet extra uitgeweest om te plassen. Ook had ik vorige week al een erectie en deze week alweer een erectie (eigenlijk als voor de operatie!). Dit is echt geweldig!!
Dit bericht is van een gezin wat heel blij is en dankbaar aan alle mensen die ons hebben geholpen.
Met vriendelijk groet,
Jaap van Asselt

< Lees minder
Will P.J. Jansen
Na een periodieke controle bij de huisarts in november bleek mijn PSA waarde 10 te zijn. Vervolgens een afspraak gemaakt met de uroloog en is er op 25 november een bioptie genomen met aanvullend onderzoek. Op 7 december, ging zelf nog uit van een vergrote prostaat, de uitslag... Lees meer >

Super behandeling

Na een periodieke controle bij de huisarts in november bleek mijn PSA waarde 10 te zijn. Vervolgens een afspraak gemaakt met de uroloog en is er op 25 november een bioptie genomen met aanvullend onderzoek. Op 7 december, ging zelf nog uit van een vergrote prostaat, de uitslag ontvangen, kwaadaardige tumor met de waarden gleason 3+4=7, T2c en een PSA van 8,5. Afspraak gemaakt voor botscan en mri en moest maar "Googelen" voor de uitkomst van de ontvangen waarden. 

Stond na 5 minuten weer trillend buiten. Via internet en mijn zeer goede ziektekostenverzekering OHRA terecht gekomen bij Top Medical Care en is er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek in Gronau. Een verademing! De intake vond plaats op 3 januari door een nederlands sprekende uroloog Dr. Brageeth die, nam er alle tijd voor, uitlegde wat er was gediagnosticeerd en welke behandeling er verder zou plaatsvinden.Toen was ik eindelijk gerustgesteld.

Op 31 januari heeft opname plaatsgevonden en de daVinci operatie zou op 1 februari plaatsvinden. Echter op de eerste opnamedag werd bij mij een hartritmestoornis vastgesteld, die overigens naar ik later heb begrepen ook door mijn Nederlandse cardioloog al eerder was geconstateerd maar, om budgetaire!? redenen, onbehandeld had gelaten. Hierdoor kon de prostaatoperatie geen doorgang vinden. Zodoende werd ik reeds op 3 februari voorzien van een St. Jude tweekamer pacemaker. Vervolgens heeft op 9 februari alsnog de prostaatoperatie tot volle tevredenheid plaatsgevonden, en voel me nu weer als vanouds. Langs deze weg wil ik Dr. J Witt en zijn team, bijzonder hartelijk danken voor zijn kundigheid, alsmede het versneld inpassen van de uitgestelde operatie.

Langs deze weg wil ik Dr. J Witt en zijn team, bijzonder hartelijk danken voor zijn kundigheid

Ben ook Esther zeer erkentelijk voor de support van mij en mijn vrouw Caroline tijdens het,noodgedwongen, langere ziekenhuisverblijf. Tevens dank aan Manon het goede visitekaartje van Top Medical Care in Hengelo. Hoeft geen betoog dat ik het controletraject in Gronau blijf doen, wat een verademing met de algemene attitude in nederlandse ziekenhuizen. Inderdaad heb ik tot mijn grote genoegen kunnen ervaren dat het is zoals zoals het ziekenhuis uitdraagt "im Mittelpunkt steht immer der Mensch", nogmaals allemaal ontzettend bedankt!

Will Jansen

< Lees minder
Paddy Reijnders
Analoog aan het gezegde: ”Als het te goed is om waar te zijn, dan is het niet waar”, geldt: “Als niet goed voelt dan is het niet goed”. Als Paramedic op schepen en in de offshore had ik een uitgebreide opleiding en training achter de rug. Na 20 jaar ervaring in het veld en... Lees meer >

RARP

Analoog aan het gezegde: ”Als het te goed is om waar te zijn, dan is het niet waar”, geldt: “Als niet goed voelt dan is het niet goed”. Als Paramedic op schepen en in de offshore had ik een uitgebreide opleiding en training achter de rug. Na 20 jaar ervaring in het veld en jaarlijkse herhalingstrainingen in 6 verschillende ziekenhuizen stond ik mijn mannetje. Ondertussen wist ik dat er ook verschillen zijn tussen ziekenhuizen maar ook in de onderlinge “bedrijven” in de ziekenhuizen. Een ziekenhuis is een bedrijven verzamelinggebouw met vele bedrijven, goede en slechte. Bij mijn eigen urologen was ik binnen 1 week veranderd van een persoon die, vanwege hoge PSA, in vertrouwen naar een uroloog ging,  in een argwanende en zich bedreigd voelende patiënt. Fout na fout stapelde zich op . Nog voor de uitslag van de biopsie was het mij duidelijk. Ik werd geprest in de richting van een open radicale prostatectomie. Het was duidelijk, het moest en ze zette gelijk een operatiedatum vast, nog voor de uitslag. Mijn vrouw was bij ieder bezoek en zei, “als ik niet overal bij geweest was, had ik je verhaal niet gelooft”. Zo slecht was de behandeling. Let wel, alle overige afdelingen waren weer geweldig en hebben me utstekend geholpen. Dat maakte het ook zo dubbel. Zo aangeslagen als ik was, werd het mij toch duidelijk : “dit zit niet goed”. Je gaat bellen, mailen, googlen en praten.  53 jaar, vol in het leven, actief in sport, geweldige baan die druk is, vele activiteiten met de familie en plotseling dit.  

Echt eerlijke mensen uit de medische wereld leiden mij naar de 3 top centra in Europa op dit gebied. Gronau stak hier met kop en schouder boven uit. Ze werden vertegenwoordigd in Nederland door Top Medical Care. Ik was argwanend, huiverig gemaakt door de commerciële afwegingen van mijn Nederlandse Urologen, en zwaar op mijn hoede. Ik had haast. Ik voelde dat ik haast moest maken. 1 uur na de uitslag van de biopsie, belde ik Top Medical Care.  Het was net of ik een andere wereld in stapte. Via de mail vlogen alle gegevens over en weer. Ze dachten mee, ze waren flexibel, begrepen alles, half woord was genoeg. Gronau heeft contracten met vrijwel alle ziekenkosten verzekeringen in Nederland. Alles word geregeld.   Toen naar Gronau. 4 dagen na de MRI zat ik al in Duitsland. Aangeslagen en argwanend, op mijn hoede kwam ik binnen. Wachten hoefden we niet. Je kwam binnen, even melden en gelijk staat daar een begeleidster van Top Medical Care. Alles strak geregeld, goed contact maar ze zag dat ik toch wat (understatement ) terughoudend was. Uitleg was super, alle tijd, en alles wat ik in mijn argwanendheid vroeg werd vlot, deskundig en tot in detail beantwoord. Na de nodige testen en standaard onderzoeken moet ik even wachten op de arts. Gelijk excuses voor het wachten. Geen probleem. Als hij voor een ander tijd heeft, dan heeft hij dat straks voor mij ook!.  De dame van Top Medical Care gaf aan dat het een arts was die heel toegankelijk was en een goed inlevingsvermogen had. “Ja ja, het zal wel “ dacht ik.


Wachten hoefden we niet

Toen was het mijn beurt. Ik kwam in een andere wereld. Een uur lang heb ik hem het hemd van zijn lijf gevraagd. Mijn eerste gesprek met een uroloog dat langer duurde dan 5 minuten en waar de arts volledig was ingelezen en voorbereid. Aan een ronde tafel legde hij alles uit. Ons Duits is goed en mijn anatomie kennis ook, dus bijstand van de begleidster van Top Medical Care was niet nodig. Heb je moeite met de medische zaken of de Duitse taal, dan komt de begeleidster er bij en vertaald en legt uit. Mijn vrouw werd betrokken en ook al haar vragen werden serieus genomen en even geduldig en vakkundig in begrijpelijke taal uitgelegd. Diep geroerd kwam ik uit het gesprek. Het was mij duidelijk, deze man gaat me opereren en niemand anders. Glimlachend werden we opgewacht door de begeleidster van Top Medical Care. Volledig transparant legde ze uit hoe alles zou gaan lopen. Geen enkele wens was te veel. Als het kon werd het geregeld.   De operatie kan niet eerder dan 6 weken na de biopsie. Mijn operatie was in 5 minuten gepland op precies die dag. Geheel conform mijn wens om het er zo snel mogelijk uit te hebben. We spreken onze verbazing uit en de begeleidster glimlacht en zegt: “ik wist hoe U zich zou verbazen". “ik zie nu een heel andere persoon voor me”. En dat klopte ook. Ik was om. Mijn vrouw ook. Dit zijn de mensen waarin ik vertrouwen heb.   Natuurlijk kunnen ze niet toveren in Gronau. Maar geloof me, je beste kans ligt in Gronau. In de aanloop werd alles geregeld door Top Medical Care. De benodigde gegevens, de ziekenkosten verzekering, onderzoeken, MRSA verklaring ( via huisarts ) en alles wat maar nodig is. Ze zijn professioneel, denken mee, helpen, bellen altijd terug en je heb altijd dezelfde case manager. Een paar dagen na mijn intake gesprek lag er al een brief van de Uroloog in Gronau aan mijn {huis}arts in Nederland . Overal krijg je een kopie van. Er is volledige openheid. Niets word vergeten. Neem maar een map mee, want die heb je nodig.   De dag van de opname kom je in Gronau. Je meld je en 2 min later staat er weer een begeleidster. Ze brengt je van onderzoek naar onderzoek en je vliegt door alles heen. Ondertussen legt ze alles 3 dubbel uit. Je ziet ook alleen maar “jou” arts. Je krijgt bij aanvang een week planning. En als daar op staat dat de Uroloog om 08:30 langs komt, dan is hij er ook en heeft hij alle tijd. Niet zo als in Nederland waar je eerst word gezien door een junior co assistent, dan een senior, dan de arts in opleiding en dan 1 minuut door de specialist.   Het blijft een grote operatie. Maar het verschil zit hem in de operatie schade en de nauwkeurigheid. Nu na 2 weken moet je al goed kijken waar de sneetjes zitten. Alles gehecht zoals een plastische chirurg het zou doen. De zorg van de verpleging, artsen en het hele team is gewoon onvoorstelbaar. Voor mij als Nederlander onwerelds. De nazorg ook. Als je iets niet snapt, meer uitleg benodigd, jou geval iets anders is, “no problem”.  Ze staan er gelijk, nemen alle tijd. Daarbij is hun ervaring en hun kennis zo groot dat ze het maximale er uit kunnen halen. Zijn er doorbraken in het kapsel, dan loop je schade op.  Maar ze zullen alles doen om de schade te beperken.  Natuurlijk worden dingen niet beter als voor de operatie. Je moet realistisch blijven. Maar nogmaals, je kansen zijn hier het beste van heel Europa. Ze nemen elke operatie op DVD op. Die is voor jou. Openheid aan alle kanten.

 

Natuurlijk kunnen ze niet toveren in Gronau. Maar geloof me, je beste kans ligt in Gronau.

Mijn herstel gaat voorspoedig. Regelmatig rollen er brieven binnen met de uitslagen van de MRSA test die je ondergaat voor je naar huis gaat, de berichtgeving aan je {huis}arts. Men moedigt je aan om vooral in Nederland een Uroloog te zoeken “voor het geval dat”. Maar in mijn geval ga ik dat niet doen. Ik ga niet meer terug. Ook al is elk bezoek 200 km heen en 200 km terug. Trouwens het kan ook niet. De urologen in mijn stad weigeren de “rommel” van Gronau op te lossen. Met al hun fouten en ouderwetse methoden denk ik dat het andersom is. “Mijn Nederlandse Urologen” wilden me opereren met een scalpel, een jaap van 30 centimeter in je buik, veel risico en lange hersteltijd. Ze blijven maar roemen over “hun gouden Standaard”. Inmiddels komen er in Nederland ook Da Vinci  Robots. Maar de wachttijden zijn lang en men moet nog ervaring opbouwen. In Gronau kun je vaak binnen een week of wat worden geopereerd. Afwachten heb ik geleerd is niet slim. Ook bij mij bleek de kanker verder dan op de MRI en de Biopsie. In mijn geval op 3 plekken tot op een ½ mm net niet door het kapsel. Dat de kanker een hogere Gleason waarde heeft na onderzoek door de patholoog, is normaal,  veel voorkomend en begrijpelijk te verklaren. Je heb kanker en er uit dat ding. Je gaat geen Russische roulette spelen met je lichaam en je leven.   Nou zou ik als ik U was argwanend zijn over mijn “verkoop” praatje. Anoniem kan iedereen iets schrijven. Maar het is gewoon echt zo als ik het schrijf. Ik ben hemels gelukkig met mijn keuze. Het revalideren gaat voorspoedig. Natuurlijk heb je ook last van de bekende terugval die velen krijgen. Als je echt behoefte heb mag je vragen mijn verhaal bij mij te verifiëren. Openheid, realisme en kundigheid  is de sleutel in Gronau en bij Top Medical Care.  Succes met je operatie, je keuzes en het verloop. De angst voor de operatie blijft. Logisch. Er is altijd kans op. Als ze binnen zijn kan het altijd nog iets anders zijn dan op de MRI. Maar in Gronau ging ik op 11 april 2012 met vertrouwen onder narcose. Belangrijkste is ”Volg je hart”. Het is jou lijf , jou leven. In Gronau beseffen en respecteren ze dat.

Paddy Reijnders

< Lees minder
DWP van Ooijen
Bij mij (62 jaar) werd augustus 2011 een psa waarde van 7,7 geconstateerd. 3 maanden later 6,8 dus naar beneden. Toch was ik er niet gerust op. We zijn eerst nog naar Thailand op vakantie geweest, maar bij terugkomst dacht ik eerst mn psa waarde laten nakijken en wat bleek was... Lees meer >

Bij mij (62 jaar) werd augustus 2011 een psa waarde van 7,7 geconstateerd. 3 maanden later 6,8 dus naar beneden. Toch was ik er niet gerust op. We zijn eerst nog naar Thailand op vakantie geweest, maar bij terugkomst dacht ik eerst mn psa waarde laten nakijken en wat bleek was het ineens 10,3. Direct een afspraak gemaakt in het ziekenhuis in Dirksland bij dokter Bierkens. Geweldige uroloog trouwens! Ik kon na 3 dagen terecht en een dag later werd de biopsie genomen, waaruit bleek dat er 1 biopsie besmet was met een kwaadaardige tumor en een glaeson van 7. Gelijk dus actie ondernomen met de uroloog die met mij alle opties besproken heeft. De beste optie was opereren. Wij hadden al op internet  gekeken wat de beste optie was en kwamen op de Da Vinci in Gronau uit. Dit aan de uroloog kenbaar gemaakt en deze gaf aan dat dit een geweldige keuze was. Wij hebben gelijk een afspraak gemaakt bij Top Medical Care. Dat was echt geweldig! Ze begeleiden je van opname tot ontslag uit het ziekenhuis. Echt top!

Wij kwamen voor een intakegesprek in Gronau waar Carin al klaar stond. Gelijk een afspraak gemaakt voor de dag van opname daar ik nog 4 weken op moest wachten i.v.m. biopsie (je mag pas 6 weken erna geopereerd worden). 7 Mei was de opname en 8 mei geopereerd door Dr Witt. Alles prima gegaan, echt een super arts! Nu 4 weken later zie je de wonden nog amper. Ik voel me goed, moet wel veel plassen maar dat gaat prima en erectie ook geen probleem, dus zeer tevreden.

Alles prima gegaan, echt een super arts!

De verplegers van het Antonius Ziekenhuis waren echt super behulpzaam. Alleen op donderdag kwamen er 5 mensen binnen waaronder Dr Witt, die kwam de uitslag geven van de operatie, waaruit bleek dat de snijranden en de lymfen tumorvrij waren en dat de tumor in de prostaat zat, dus geen behandelingen erna. Ik was zo blij dat ik een traantje heb weggepinkt. Voor de rest alles geweldig en wil bij deze de medische staf van Dr Witt, het ziekenhuispersoneel en Top Medical Care vriendelijk danken voor de goede zorg die ik gehad heb!

< Lees minder
Berend Baar
Begin juli werd bij mij een matig agressieve prostaatkanker ontdekt in het ADRZ te Goes. Tijdens een second opinion in het prostaatcentrum in Rotterdam werd dezelfde diagnose gesteld. Mijn PSA was ‘nog maar’ 4.3 en de gleason score 7. De tumor was nog binnen de prostaat dus niet... Lees meer >

Mijn leven is veranderd

Begin juli werd bij mij een matig agressieve prostaatkanker ontdekt in het ADRZ te Goes. Tijdens een second opinion in het prostaatcentrum in Rotterdam werd dezelfde diagnose gesteld. Mijn PSA was ‘nog maar’ 4.3 en de gleason score 7. De tumor was nog binnen de prostaat dus niet uit uitgebroken. Ik werd door de arts in Rotterdam voor de keuze gesteld bestralen of opereren met een lichte voorkeur voor operatie. Ik heb toen gekozen voor een operatie omdat er volgens de arts na eerst een bestralingsbehandeling later geen operatie meer mogelijk zou zijn.

De operatie zou in het EMC te Rotterdam plaats vinden met behulp van de Da Vinci robot. Alleen de wachtlijst was op dat moment 10 weken! Dus de operatie zou pas in de tweede helft van september gedaan kunnen worden. Dit was volgens de arts geen enkel probleem omdat mijn PSA waarde nog laag was en de tumor nog binnen de prostaat zat. Enigszins gerust gesteld gingen we naar huis. Maar na een paar dagen thuis sloeg de gerustheid om in ongerustheid. Stel dat het eind september ineens wel uitgezaaid is! Ik had geen rust meer. Ik ben gaan Googlen en gaan zoeken en kwam terecht op de site van Top Medical Care wat ik daar allemaal las deed me besluiten het infonummer 0800-2220005 te bellen. De dame die ik aan de telefoon kreeg vertelde me uitvoerig en duidelijk hoe de werkwijze bij hun was, en wat de mogelijkheden waren. Ik zou binnen een week voor een intakegesprek en onderzoek terecht kunnen in het Prostate Center Europe in Gronau.

En twee weken daarna geopereerd kunnen worden. Dat gaf mij weer hoop en ik heb dan ook niet lang getwijfeld. Top Medical Care heeft de afspraken en alles wat nodig was voor me geregeld. Ook mijn medische dossier werd in Goes en Rotterdam door hun opgevraagd. Alles werd geregeld. Al op 31 juli werd de afspraak gemaakt voor het gesprek met de arts in Gronau. Daar werden we heel vriendelijk ontvangen door Daniëlle van T.M.C. ze heeft ons uitstekend geholpen en begeleid en daar waar nodig als tolk gefungeerd. De uitslag van het onderzoek was gelijk aan dat in Rotterdam. De afspraak voor opname werd gemaakt. 14 augustus opname en 15 augustus de operatie door Dr. Wagner. Ik kan niet anders dan met een heel dankbaar gevoel terug zien op alles.

Ik zou binnen een week voor een intakegesprek en onderzoek terecht kunnen in het Prostate Center Europe in Gronau.

Het verblijf in de kliniek, de geweldige behandeling en verzorging, de zeer goed contacten met Dr. Wagner maar bovenal zijn mens zijn tegenover de patiënten, de rust in de kliniek, de lieve en zorgzame verpleging het heeft me zeer goed gedaan. En toen ik op 20 augustus uit de mond van Dr. Wagner te horen kreeg dat de uitslag van het pathologisch onderzoek van de verwijderde materialen ook goed was, mijn lymfeklieren waren schoon voelde ik me heel erg dankbaar dat ik naar Gronau was gegaan. Zeker toen Dr. Wagner toch nog een kleine tegenvaller voor me had dat tumor al niet meer binnen de prostaat zat maar een klein stukje was uitgebroken. Toen was ik heel erg blij dat ik niet tot eind september had gewacht om mezelf in Rotterdam te laten opereren.

Ik ben de artsen en de mensen van de afdeling urologie in het Prostate Center Europe in Gronau zeer dankbaar! En zeker ook de mensen van Top Medical Care. Met in het bijzonder mijn begeleidster Daniélle! Alle lieve mensen heel veel dank. Ik kan ieder die met de nare ziekte van prostaatkanker wordt geconfronteerd aanraden: doe als ik en vele anderen en bel naar Top Medical Care. 0800-2220005! U zult er geen spijt van krijgen!

< Lees minder
Arie Koppelaar
Mei 2012 werd in Utrecht op basis van een psa-waarde  van 25 dmv biopsie prostaatkanker vastgesteld.  In de weken van orientatie mbt de keuze van behandeling kwam ik al heel snel in Gronau uit mbt de Da Vinci Methode mede gevoed door de ervaringen uit mijn  omgeving welke... Lees meer >

Pluim TMC

Mei 2012 werd in Utrecht op basis van een psa-waarde  van 25 dmv biopsie prostaatkanker vastgesteld.  In de weken van orientatie mbt de keuze van behandeling kwam ik al heel snel in Gronau uit mbt de Da Vinci Methode mede gevoed door de ervaringen uit mijn  omgeving welke ineens voor het voetlicht komen. Via mijn ziektekostenverzekering geïnformeerd of ik voor behandeling in Gronau in aanmerking kwam. Na 1 dag was er een bemiddelingsticket aangemaakt en nam Top Medical Care contact met mij op. Vanaf dat moment ging alles in een stroomversnelling en werd de regie voor mij geregeld  Op korte termijn werden de afspraken in het  ziekenhuis voor mij gemaakt En kreeg ik alles keurig  per mail bevestigd. 

Bij het eerste bezoek in het ziekenhuis Werd ik opgevangen door TMC en keurig naar de afspraken gebracht alsmede Bijbehorende zaken uitgelegd en geholpen in keuzes maken.  Na consult bij dr Schutte (geweldige arts overigens) was op mijn verzoek TMC erbij aanwezig en hielp Daar waar nodig met de duitse vertaling, uitermate discreet allemaal, en werden de vervolgafspraken gemaakt ter voorbereiding op de operatie.  Ook bij mijn tweede bezoek werd ik opgevangen door TMC en voelde mij als een vip zoals ik langs passerende wachtkamers rechtstreeks  naar de mri-scan etc  werd  gebracht door TMC.   Ook na afloop werd ik opgevangen en werd het vervolg doorgenomen Alles heel positief en werd de operatie 2 weken later gepland. Hierna brak een minder rooskleurige periode aan. De dag voor opname in het ziekenhuis Werd ik door Top Medical Care gebeld dat de arts mij wilde spreken. Deze vertelde dat op basis van de mri scan de operatie niet door ging en de diagnose was bijgesteld naar uitzaaiing. Uitgangspunt was dat de operatie niet levensverlengend  was  en men er dan bij voorkeur vanaf ziet. Na dit gesprek nam TMC de telefoon over en nam het gesprek in het Nederlands nog een keer door En daar waar de grond onder mijn voeten verdwenen was hielp men mij in de eerste verwerking. Duistere wolken pakte zich steeds verder samen en werd ik opnieuw in Gronau uitgenodigd voor nadere onderzoeken.  

Vele scans volgden hierna o.a. in het ziekenhuis in Rheine. In een periode van ca 6 weken leidde ieder scan naar een climax daar de uitslag steeds negatief was. In deze periode was er zeer veelvuldig kontact met TMC welke alle afspraken mbt de scans en artsen etc  voor mij coördineerde en aanwezig was bij de uitslagen daar waar vertaling nodig was Daar waar mijn naam werd genoemd bij TMC was iedereen op de hoogte men mijn dossier. In een woord geweldig !!! In de laatst uitgevoerd pet-ct scan in zh in Rheine  was ook hier weer de uitslag negatief zodat er  groen licht kwam en er  een operatie een week later werd  gepland en wel op 13 juli.  Ook hier weer door TMC opgevangen, hulp bij inschrijven mbt de opname, en begeleiding naar de afdeling en kamer etc . De dag daarop  om 13 00 uur geopereerd wat verder een vlekkeloze operatie was. Absoluut een compliment voor verplegend personeel welke mij deze periode verzorgd heeft.  Het opknappen ging supersnel en bracht mij snel tot de dag van de pathologische uitslag. Deze werd de dag voor vertrek Om 8 uur morgens medegedeeld en wel dat alles 100% in orde was. Dus alles in het kapsel gebleven en niets van uitzaaiingen.  5 minuten na het vertrek kwam TMC binnen en vertelde ik de uitslag. Na de felicitatie snelde TMC naar het rapport van de patholoog om in ongeloof de uitslag te lezen. Het oprechte medeleven en de blijdschap over de uitslag van de medewerkster van TMC heeft Mij diep geraakt. De gewoon ongelofelijke menselijke betrokkenheid in een tijd waar je dat niet meer verwacht. 

Na ontslag uit het ziekenhuis trad de zomer in volle glorie in en genoot ik met volle teugen Van mijn herstel.  Na 2 weken kwam er plotsklaps koorts en melde  ik mij op maandag bij de huisarts. Deze stelde  de diagnose van vermoedelijk urineweginfectie, voorkomend na een operatie. Na 5 dagen antibiotica mij op vrijdag opnieuw gemeld daar de koorts erg hoog bleef. Deze adviseerde mij contact op te nemen met de uroloog.  Help, hoe doe je dat op vrijdagmiddag. Ik belde Top Medical Care welke de verlossende woorden Sprak u kunt gewoon langskomen als u het niet vertrouwd. Op vrijdagmiddag laat opnieuw in ZH Gemeld waar ik na de eerste echo direct werd opgenomen in het ZH wegens een ontsteking in de buik.  Zaterdagmorgen stond gelijk mijn arts Dr Schutte aan mijn bed welke de vervolgonderzoeken Deed.  Later in de week werd duidelijk dat door de gecompliceerde operatie er een lekkage was ontstaan van de blaas waardoor er een urine infectie in de buik was opgelopen. Na deze diagnose volgde erg snel herstel en eindigde na een periode van ca 3 maanden mijn avontuur in Duitsland.

< Lees minder
J. Bootsma
Op 14 november 2011 is bij mij de prostaat verwijderd, met de DaVinci methode.  Ook de lymfeklieren verwijderd die gelukkig "schoon" waren. Ook ik ben zeer tevreden over de arts en het verplegend personeel in Gronau. Ook de dames van medical care waren zeer behulpzaam.... Lees meer >

Incontinentie

Op 14 november 2011 is bij mij de prostaat verwijderd, met de DaVinci methode.  Ook de lymfeklieren verwijderd die gelukkig "schoon" waren. Ook ik ben zeer tevreden over de arts en het verplegend personeel in Gronau. Ook de dames van medical care waren zeer behulpzaam.

Vriendelijke groet,

Johan Bootsma

< Lees minder
Frans Geenen
Halverwege dit jaar werd bij mij de diagnose prostaatkanker gesteld. Na een MRI bleek dat er geen uitzaaiingen waren en behoorde een operatie tot de mogelijkheden. In Nederland bleek de wachttijd hiervoor 4 maanden.  Nadat mijn vrouw op internet had gezocht naar alternatieven... Lees meer >

Prostaatverwijdering

Halverwege dit jaar werd bij mij de diagnose prostaatkanker gesteld. Na een MRI bleek dat er geen uitzaaiingen waren en behoorde een operatie tot de mogelijkheden.

In Nederland bleek de wachttijd hiervoor 4 maanden.  Nadat mijn vrouw op internet had gezocht naar alternatieven kwam zij op de site van TMC en las de positieve ervaringen van mede-lotgenoten.

Nu ben ik iemand van eerst zien en dan geloven. Uit eigen ervaring weet ik nu dat alle positieve verhalen die ik op deze site gelezen heb terecht zijn. In dezelfde week dat ik contact opnam met TMC kreeg ik al een afspraak in Baarn met een arts uit Gronau. Twee weken daarna werd ik geopereerd. De dag na de operatie zat ik al buiten op het terras met mijn vrouw koffie te drinken.  De tweede dag wandelde ik al door het park bij het ziekenhuis. Pijn na de operatie heb ik niet gehad.

Vanaf de dag van opname werden mijn vrouw en ik begeleid door een van de dames van TMC. In tegenstelling tot de uroloog in Nederland namen de artsen uit Gronau de tijd en stelden een menselijke benadering voorop.  Ook het team verpleegkundigen was geweldig.  Ik zal dan ook iedereen aanraden mocht het nodig zijn zich te laten behandelen in Gronau.

Nogmaals mijn dank aan de dames van TMC, de artsen en verpleegkundigen van Gronau voor hun uitmuntende, deskundige en menselijke  zorg.  Beter kan niet!

 vr.gr.  F. Geenen

< Lees minder
Cor van den Bergh
Mijn reactie is een beetje laat maar toch wel gemeend. Augustus 2010 is bij mij prostaatkanker geconstateerd. PSA was 11.6. Tja wat nu? Mijn uroloog in Meander Dr. van Adrichem was zeer resoluut in zijn diagnose die binnen 43 weken boven water was. Verwijderen. Uiteraard de... Lees meer >

Prostaat operatie

Mijn reactie is een beetje laat maar toch wel gemeend. Augustus 2010 is bij mij prostaatkanker geconstateerd. PSA was 11.6. Tja wat nu? Mijn uroloog in Meander Dr. van Adrichem was zeer resoluut in zijn diagnose die binnen 43 weken boven water was. Verwijderen. Uiteraard de mogelijkheden besproken welke operatie de juiste is. Via internet terecht gekomen bij Top Medical Care en kon al 17 september 2010 terecht voor een second opinion. Mijn uroloog was akkoord met Gronau want in het Meander hebben zo nog niet de Da Vinci Robot. Geweldige ontvangst daar in  Gronau en de diagnose was gelijkluidend maar wel dat het zo snel mogelijk moest gebeuren. 

Mijn vrouw kon blijven in Gronau en alle kosten zijn volledig voldaan door mijn zorgverzekeraar

Uiteindelijk toch na enige vertraging op 2 november 2010 door Dr J. Witt geopereerd. En uiteindelijk is alles goed gegaan. Geen uitzaaiingen, en er is besparend geopereerd. Mijn vrouw kon blijven in Gronau en de kosten van verblijf en de gehele operatie en ook de nacontrole in febr. 2011 is volledig voldaan door mijn Zorgverzekeraar. Een geweldige behandeling en begeleiding en verzorging gedurende de 8 dagen dat ik daar verbleef. Het leek wel een hotel. Ik wil dan ook alles dames van Top Medical Care hier ook nog eens hartelijk bedanken, alsmede Dr Jorn Witt en zijn geweldige team en uiteraard niet te vergeten het verplegend personeel van 1A. Een geweldige mentaliteit waar ze soms in Nederland nog van kunnen leren. Inmiddels zwaai ik hierover de loftrompet en er zijn al weer 4 personen naar Gronau geweest met dezelfde goede resultaten. 24 juni mag ik weer terugkomen en we maken er met z'n tweetjes een gezellige dag van.

Hartelijk dank iedereen ook de steun van mijn vrouw en dochters.
Cor van den Bergh

< Lees minder
S. Veenstra
Via deze weg wil ik iedereen van T.M.C bedanken,voor het regelen en begeleiden van afspraken thuis en in Gronau. Dit wel te verstaan op een zeer corecte en menselijke manier. Het zou voor menig bedrijf een voorbeld kunnen zijn. Deze begelijding geeft je zelf geestelijk een stuk... Lees meer >

Prostaatktomie

Via deze weg wil ik iedereen van T.M.C bedanken,voor het regelen en begeleiden van afspraken thuis en in Gronau. Dit wel te verstaan op een zeer corecte en menselijke manier. Het zou voor menig bedrijf een voorbeld kunnen zijn. Deze begelijding geeft je zelf geestelijk een stuk rust, omdat je op dat moment op een andere planeet vertoefd. Het was niet alleen voor de operatie,maar ook daarna dat er contact met de patient wordt onderhouden.

Overigens was de verpleging in het ST.Anthonius-Hospital prima in orde

Tot slot zou ik mensen willen aanraden zich in Gronou via T.M.C te laten behandelen..

De wachttijden zijn veel korter dan in NL.

vr gr S.O.Veenstra

< Lees minder
Pagina 2 van 3
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe