Ervaringen prostaatoperatie Gronau

Gastenboek reacties van onze cliënten bekijken?

We gebruiken een onafhankelijk platform waar cliënten hun ervaring kunnen delen. Daar scoren we een 9+. Bent u ook een cliënt van Prostate Center Europe? Laat een reactie achter, dat waarderen we enorm!

Een recente beoordeling
“Net als de vele mannen die mij voorgingen ben ik ook zeer positief over het Prostaat Centrum Europe. Ik wil dan ook de heren doctoren en het verplegend personeel ontzettend veel dank zeggen voor de fantastische goede zorgen welke ik mocht ondervinden. Dhr. H. Hoffman, Enschede”
"Zeer vakkundig"
Ik ben 5 juli geopereerd een mijn prostaat en 2 liesbreuken. Dit is geweldig gedaan door Dr. Wagner ( spreekt Nederlands). Dit is zeer vakkundig gedaan en heb zelfs niet eens gemerkt dat ik geopereerd was. Vriendelijke verpleegsters en evengoed toch een fijn verblijf in Gronau (... Lees meer >

Ik ben 5 juli geopereerd een mijn prostaat en 2 liesbreuken. Dit is geweldig gedaan door Dr. Wagner ( spreekt Nederlands). Dit is zeer vakkundig gedaan en heb zelfs niet eens gemerkt dat ik geopereerd was. Vriendelijke verpleegsters en evengoed toch een fijn verblijf in Gronau ( 2 persoons kamer). Ik ben iedereen zeer dankbaar voor het goede verloop en na 6 dagen naar huis. Ook was er geen lange wachttijd in Gronau. Valentina verdient zeker ook een pluim, wat heeft zij mij veel geholpen, als ik het niet meer wist. Al met al een en al pluim voor het hele team.

Sterke punten: Vakkundig, vriendelijk en snel geholpen

< Lees minder
"Na paar weken reeds volkomen klachtenvrij"
Na een prima take in gesprek medio juni met Dr Zinke en zijn team , heb Ik kort daarna op 17 augustus j.l. Een TUR(P) operatie ondergaan . Na 6 dagen opname zonder katheter naar huis kunnen gaan .Na een paar weken reeds volkomen klachtenvrij . Zeer kundig en vriendelijk medisch... Lees meer >

Na een prima take in gesprek medio juni met Dr Zinke en zijn team , heb Ik kort daarna op 17 augustus j.l. Een TUR(P) operatie ondergaan . Na 6 dagen opname zonder katheter naar huis kunnen gaan .Na een paar weken reeds volkomen klachtenvrij . Zeer kundig en vriendelijk medisch personeel mbt uitleg en en een uitstekende verpleging / nazorg . Ook gaat mijn dank uit aan Valentina voor haar bemiddeling in de voorbereiding en de afhandeling . Jan

Sterke punten: Medische kundigheid met een nauwgezet protocol

< Lees minder
"Heel goed bevallen"
Op 24 augustus 2022 TURP-operatie ondergaan. De wachtlijst in Nederland was lang. Heel goed bevallen. Fijne, sympathieke arts, zorgzaam en vriendelijk verplegend personeel. Ik mocht 6 dagen in alle rust bijkomen. Pas toen alle slangetjes weg waren kon ik gaan. Ik lag in een zaal... Lees meer >

Op 24 augustus 2022 TURP-operatie ondergaan. De wachtlijst in Nederland was lang. Heel goed bevallen. Fijne, sympathieke arts, zorgzaam en vriendelijk verplegend personeel. Ik mocht 6 dagen in alle rust bijkomen. Pas toen alle slangetjes weg waren kon ik gaan.

Ik lag in een zaal van een kamer met fantastisch uitzicht op een stadspark en de rivier de Dinkel. Helpt ook bij de genezing!

Sterke punten: Hoge kwaliteit van zorg!

< Lees minder
"Je bent hier echt een persoon, geen nummer"
Ik ben top geholpen, van A tot Z. Je ben hier echt een persoon, geen nummer. Ben blij dat ik hier terecht ben gekomen. Lees meer >

Ik ben top geholpen, van A tot Z. Je ben hier echt een persoon, geen nummer. Ben blij dat ik hier terecht ben gekomen.

< Lees minder
"Onder de indruk van de professionaliteit en de vriendelijkheid"
Telefonisch intake-gesprek was met Dr. Wagner, een van de drie top-urologen die de robot-geassisteerde operaties volgens de Da Vinci methode uitvoeren en daar zeer veel ervaring mee hebben. Dr. Wagner is behalve een fantastische arts ook een heel prettig mens. En hij spreekt nog... Lees meer >

Telefonisch intake-gesprek was met Dr. Wagner, een van de drie top-urologen die de robot-geassisteerde operaties volgens de Da Vinci methode uitvoeren en daar zeer veel ervaring mee hebben. Dr. Wagner is behalve een fantastische arts ook een heel prettig mens. En hij spreekt nog vloeiend Nederlands ook!

In het telefoongesprek deelde hij mij mede, dat hij na bestudering van mijn dossier vastgesteld had, dat radicale prostatectomie (verwijdering van de prostaat en zaadblaasjes) voor mij mogelijk was en dat we zouden gaan voor volledige genezing. Hij nam uitgebreid de tijd om mij voor te lichten over alles met betrekking tot de ingreep, de voorbereidingen en de eventuele gevolgen. De vragen die ik daarna nog had (de meeste had hij al behandeld voordat ik ze gesteld had) werden ook geduldig en duidelijk beantwoord.

De operatie zou enkele weken later volgen, maar moest helaas vijf weken uitgesteld worden, omdat ik positief op corona had getest.

Inmiddels ben ik weer een week thuis na een opname van een week in het fijne St. Antonius-Hospital. De eerste dag wat onderzoekjes (efficiënt en ontspannen) en de tweede dag de operatie door Dr. Wagner. Toen ik in de ‘s middags wakker werd in de ruime, comfortabele kamer, voelde ik me heel goed. Niet misselijk van de narcose, geen pijn, geen last van de twee katheters, waarvan die door mijn urinebuis al diezelfde dag nog werd verwijderd. (Dat is toch wel een van de grote voordelen van de behandeling daar: je hebt dan alleen nog de buikkatheter waar je niets van voelt, terwijl je in andere ziekenhuizen met een katheter door je urinebuis naar huis wordt gestuurd). Ook diezelfde dag, onder begeleiding van het vriendelijke personeel al mijn eerste stappen weer gezet. De dag erna was ik alweer mobiel, met een urinezak aan mijn been, en kon ik buiten wandelen! Dr. Wagner kwam tweemaal per dag langs om te informeren naar hoe ik mij voelde.

Drie dagen na de operatie maakte hij me blij met het goede nieuws, dat het pathologisch onderzoek had uitgewezen, dat hij alles wat kwaadaardig was had kunnen weghalen (randen schoon, lymfeklieren schoon). De volgende dag werd de urinezak verwijderd en mocht ik weer op de normale manier plassen. Via een kraantje aan de buikkatheter moest ik meten hoeveel rest-urine er na het plassen achterbleef in mijn blaas en dat op een lijstje bijhouden. Toen dat resultaat ook gunstig bleek, mocht ik een dag later naar huis. Over drie maanden even terug voor controle.

Ik ben zeer onder de indruk geraakt van de professionaliteit en de vriendelijkheid van het personeel van het ziekenhuis, van de rust die uitstraalt van de afdeling waar ik verbleef, de ruime, sfeervolle kamer en badkamer (als in een goed hotel), de superverzorging, de goede gevarieerde maaltijden. Beter dan met een arts als Dr. Wagner had ik het niet kunnen treffen. (met Dr. Witt en Dr. Schütte waarschijnlijk niet minder, maar je kunt maar door één arts geopereerd worden…)

Last but not least: de fantastische begeleiding door het Prostate Center Europe, met name Valentina, die mij van begin tot eind met veel toewijding heeft bijgestaan; heel veel dank daarvoor en dikke pluim!


Sterke punten: Lange ervaring met de Da Vinci Methode en prima resultaten, sfeer en verzorging in het ziekenhuis, dr. Wagner, Valentina van het Prostate Center Europe

< Lees minder
"Een afspraak was snel geregeld"
Een sterk vergrote prostaat en toenemende klachten: een ingreep was onvermijdelijk. In Nederland was de mij aanbevolen operatie niet mogelijk: wachtlijsten tot 2023. Uiteindelijk contact opgenomen met dit ziekenhuis. Ondanks corona was een afspraak snel geregeld. Wat een... Lees meer >

Een sterk vergrote prostaat en toenemende klachten: een ingreep was onvermijdelijk. In Nederland was de mij aanbevolen operatie niet mogelijk: wachtlijsten tot 2023. Uiteindelijk contact opgenomen met dit ziekenhuis. Ondanks corona was een afspraak snel geregeld. Wat een verademing hoe accuraat alles werd opgepakt. Alle lof ook voor de begeleiding van Valentina Kultysheva, die me regelmatig hielp bij praktische vragen. Dankbaar ook voor de zorgvuldige aanpak van het team van dr. Zinke. En natuurlijk het verplegend personeel. Nu, na 3 maanden kan ik zeggen dat de operatie me veel heeft opgeleverd: plassen zonder problemen en gelukkig nauwelijks post-operatieve problematiek. Gaat steeds beter. Kan ieder die hier mee te maken krijgt dit ziekenhuis aanraden.

Sterke punten: Aandachtig personeel, goede zorg en kundige artsen

< Lees minder
"Dr. Wagner is vakkundige top arts"
Gewoon een top kliniek, 16 febr opgenomen en17 febr 2022 geopereerd. Na 6 dagen mocht ik weer naar huis. Vanaf het moment dat de katheter is afgesloten was urine ontlasting normaal, overdag en de nacht heb ik geen incontinentie materiaal nodig, daar ben ik heel blij mee. Een... Lees meer >

Gewoon een top kliniek, 16 febr opgenomen en17 febr 2022 geopereerd. Na 6 dagen mocht ik weer naar huis. Vanaf het moment dat de katheter is afgesloten was urine ontlasting normaal, overdag en de nacht heb ik geen incontinentie materiaal nodig, daar ben ik heel blij mee.

Een speciaal woord van dank aan dokter Christian Wagner wat ben ik blij dat deze vakkundige top arts mij heeft geopereerd, naar het eerste gesprek had ik er veel vertrouwen in. Ook dank het verplegend personeel en begeleiding van Valentina Kultysheva.

Sterke punten:Alleen maar sterke punten.

< Lees minder
"Een geslaagde operatie"
Graag wil ik jullie hartelijk danken voor de goede zorge tijdens mijn verblijf in Gronau. Ik mag terug zien op een geslaagde operatie. Veel dank aan het verpleegkundige en ondersteund personeel. Mijn speciale dank aan het goede werk van Dr Wagner. Sterke punten: De menselijkheid... Lees meer >

Graag wil ik jullie hartelijk danken voor de goede zorge tijdens mijn verblijf in Gronau. Ik mag terug zien op een geslaagde operatie. Veel dank aan het verpleegkundige en ondersteund personeel. Mijn speciale dank aan het goede werk van Dr Wagner.

Sterke punten: De menselijkheid van dokter Wagner.

< Lees minder
"Door jarenlange ervaring van dr. Wagner is de operatie ontzettend goed gelukt"
Inmiddels een half jaar geleden ben ik geopereerd aan prostaatkanker. De schrik zat er aardig in toen ik hoorde dat ik prostaatkanker had met Gleason waarde 9. In Nederland was geconstateerd dat de tumor nog ingekapseld was, maar bleek tijdens de operatie al buiten de porstaat te... Lees meer >

Inmiddels een half jaar geleden ben ik geopereerd aan prostaatkanker. De schrik zat er aardig in toen ik hoorde dat ik prostaatkanker had met Gleason waarde 9. In Nederland was geconstateerd dat de tumor nog ingekapseld was, maar bleek tijdens de operatie al buiten de porstaat te zijn gegroeid.

Ondanks de corona kon ik met al mijn vragen goed terecht bij Top Medical Care. De intake in het ziekenhuis in Gronau moest dan wel alleen gebeuren, maar werd er goed opgevangen. Enige kennis van Engelse en/of Duitse taal was wel handig. Chirurg dr Wagner (Nederlands sprekend) heeft mij ontzettend goed geholpen, door zijn jarenlange ervaringen is de operatie ontzettend goed gelukt.

Prostaat, enkele lymfeklieren en zaadblaasjes zijn weggenomen. Ook het verplegend personeel was vakkundig, erg behulpzaam en aardig tijdens het verblijf van een week. Ik kan iedereen aanraden om sowieso een second opinion te vragen den het prostaat center.

Een buikkatheter ipv een urinekatheder, een programma voor continentie en potentie te stimuleren heeft mij erg geholpen bij het herstel. Na ongeveer 4 maanden was ik 95% hersteld en nu na 6 maanden nagenoeg 100%. Via deze weg wil ik Top Medical Care en het Porstate Centre Europe hiervoor bedanken.

Sterke punten: Vakkundigheid, veel ervaring, goede zorg en snelle behandeling.

< Lees minder
"Een aanrader voor prostaatkanker patiënten"
Een oprechte appreciatie En dan plotseling komt ‘Gronau’ in beeld en op je weg. ‘Protsaatkanker’ wel van gehoord, maar dat was altijd bij de ander. En nu treft deze aandoening je zelf. Heel het bestaan komt in het teken te staan van deze aanval op je fysieke wel-zijn. Van vele... Lees meer >

Een oprechte appreciatie

En dan plotseling komt ‘Gronau’ in beeld en op je weg. ‘Protsaatkanker’ wel van gehoord, maar dat was altijd bij de ander.

En nu treft deze aandoening je zelf. Heel het bestaan komt in het teken te staan van deze aanval op je fysieke wel-zijn.

Van vele verschillende personen en richtingen in Nederland kwam de roep: ‘Gronau, daar werken dé specialisten! Zoek contact!’.

Die stemmen waren niet schreeuwerig of kritisch naar hier in Nederland, maar objectief. Zo werden wij samen naar Gronau ‘geduwd’ met woorden gedrenkt in zorg en liefde.

Het eerste contact met ‘Gronau’ was met ‘Hengelo’ in de personen van Frau Manon en Valentina Met beider vriendelijkheid en professie hebben zij veel voor ons het eerste contact gelegd. Een (bijna) altijd aanspreekbare vraagbaak en gids was Valentina

In maart 2021 was er de eerste ontmoeting met Herr Doktor Schütte (wel niet-Nederlands sprekend, maar dat bleek geen enkele barriere te vormen). Bescheiden, vriendelijk, medisch-zakelijk, meelevend, invoelend en begaan, dit zijn karakteristica die bij mij leven. Terugziend op de periode maart – september 2021 is het door mij niet anders te formuleren.

In de maand december van 2021 is er opnieuw een ontmoeting/ gesprek met Doktor Schütte, met een zekere spanning zie ik er tegenop, maar ook met ‘vreugde’, want hij vertelt – zo verwachten wij - de diagnose, de eventuele verdere behandeling, de prognose(s).

Waarmee ben je als patient beter af dan met de waarheid. Resumerend zeg ik met een resoluut uitgesproken woord: ‘ik ben goed af met een specialist als Herr Doktor Schütte …’. Na de operatieve ingreep was ik acht dagen ‘gast’ in het ziekenhuis. Met regelmaat besprong mij de gedachte: ‘het lijkt hier wel alsof ik thuis ben’. Mijn vrouw werd daar ook zo hartelijk ontvangen.

Sámen zeggen wij: dank-u-wel!

Stef Jumelet (en Fransien)

Zaltbommel

Sterke punten: Professioneel, accuraat en hartelijk ontvangst! Een aanrader voor relevante patiënten.

< Lees minder
"In één woord geweldig"
Het is inmiddels 6 weken geleden dat ik een Turp operatie heb ondergaan op 13-10-2021 door dr.Zinke. Wat ben ik blij dat ik geholpen ben in het Prostate Center Europe in Gronau gezien de wachttijden in Nederland. Ik wil alle medewerkers, Valentina, Carin en dr. Zinke bedanken... Lees meer >

Het is inmiddels 6 weken geleden dat ik een Turp operatie heb ondergaan op 13-10-2021 door dr.Zinke. Wat ben ik blij dat ik geholpen ben in het Prostate Center Europe in Gronau gezien de wachttijden in Nederland. Ik wil alle medewerkers, Valentina, Carin en dr. Zinke bedanken voor de fijne begeleiding voor en tijdens mijn operatie. In één woord geweldig.

Hartelijke groet.Ton van der Voorn

Sterke punten: Nederlandse begeleiding met intake en de periode tijdens ziekenhuis opname. Uitstekende verzorging. Snelle datum van operatie na intake.

< Lees minder
"Ik ben goed begeleid"
Hierbij wil ik u bedanken voor de vlotte service i.v.m mijn TURP operatie op 25-5-2021.Ik ben geopereerd in het st Antonius ziekenhuis in Gronau en ik mag zeggen dat alles voorspoedig is verlopen. Ik was op de dag van operatie als eerste aan de beurt en voor ik het wist lag ik... Lees meer >

Hierbij wil ik u bedanken voor de vlotte service i.v.m mijn TURP operatie op 25-5-2021.Ik ben geopereerd in het st Antonius ziekenhuis in Gronau en ik mag zeggen dat alles voorspoedig is verlopen. Ik was op de dag van operatie als eerste aan de beurt en voor ik het wist lag ik weer op mijn kamer.

Ik ben goed begeleid door de dienstdoende mensen aldaar. Ik heb maar 2 nachten iemand naast mij gehad in deze grote kamer en, ondanks dat er geen bezoek was toegestaan, door de goede internetverbinding was feitelijk continue "bezoek" mogelijk. Ik heb daar dankbaar gebruik van kunnen maken.

Er hebben zich gelukkig geen complicaties voorgedaan. Ik ben nu sinds enige dagen 100% vrij van bloed in urine, zoals ook voorspeld door de uroloog. Morgen is het 6 weken na de operatie. Er staat nu nog een controle afspraak gepland bij dr. Zinke. Eind goed, al goed zeg maar.

Rest mij om u en uw medewerkers nogmaals hartelijk te bedanken voor de bewezen diensten en ik (hoop dat het niet nodig is) zal bij een volgende noodzaak graag in dit ziekenhuis terugkeren om behandeld te worden.

Sterke punten: Service en deskundigheid

< Lees minder
"Zeer kundige artsen"
Het was een zeer aangenaam verblijf, en de operatie is top uitgevoerd Sterke punten: efficiënte behandelmethode en zeer kundige artsen Lees meer >

Het was een zeer aangenaam verblijf, en de operatie is top uitgevoerd

Sterke punten: efficiënte behandelmethode en zeer kundige artsen

< Lees minder
"Ik ben erg tevreden met het resultaat"
Inmiddels is het 11 dagen na de TURP operatie door dr. Zinke. Ik ben erg tevreden met het resultaat, de blaas is binnen 10 seconden leeg. Mijn klachten zijn weg, de erectie werkt nog en heb geen last van incontinentie. Nu verder herstellen want er is nog steeds bloed in mijn... Lees meer >

Inmiddels is het 11 dagen na de TURP operatie door dr. Zinke. Ik ben erg tevreden met het resultaat, de blaas is binnen 10 seconden leeg. Mijn klachten zijn weg, de erectie werkt nog en heb geen last van incontinentie.

Nu verder herstellen want er is nog steeds bloed in mijn urine en ben iets eerder vermoeid. De komende weken rustig aan doen zei de dokter.De samenwerking met Manon van Prostate Center Europe was voortreffelijk. Geef het een dag, maar altijd een heldere uitleg op mijn vragen. En geen druk om stap B te zetten als je stap A hebt gemaakt.

Dank ook aan het medische team van het St.Antonius ziekenhuis Gronau. Prettig in de omgang, deskundig en hulpvaardig. Dr. Zinke kwam ongeveer dagelijks even langs en niet alleen over de operatie gesproken. Ook had ik het getroffen met mijn kamergenoot, hij was dezelfde dag opgenomen, had dezelfde operatie en we zijn op dezelfde dag naar huis gegaan. Toch is het allemaal niet 'zomaar' gegaan. In Nederland ging de wachttijd van 8 weken naar uitgesteld vanwege Corona. Uiteindelijk heb ik in januari besloten om voor Gronau te gaan en twee maanden later kreeg ik mijn operatie.

Sterke punten: Deskundig, professioneel. Prettig in de omgang, voor, tijdens en na de operatie.

< Lees minder
"Naar huis zonder katheter"
OP 26-01-20121 werd ik geopereerd door Dr Wagner bij aankomst in Gronau moest ik weer vele testen en papieren invullen Omdat ik de Duitse taal niet spreek kreeg ik goed steun van in fijne man uit servie De heer Janos Konya die heeft mijn uitstekend geholpen ander had ik niet... Lees meer >

OP 26-01-20121 werd ik geopereerd door Dr Wagner bij aankomst in Gronau moest ik weer vele testen en papieren invullen Omdat ik de Duitse taal niet spreek kreeg ik goed steun van in fijne man uit servie De heer Janos Konya die heeft mijn uitstekend geholpen ander had ik niet uitgekomen. OP 26-01-2022 ben ik vanaf 0800 uur geopereerd door de goede Dr Wagner. De resultaten zijn heel goed alleen ik had meer gaatje in mijn buik wat ik verwacht had. De verzorging was goed maar heel jammer dat ze geen Nederlands spraken wat ik wel verwacht had, waardoor er toch communicatie waren. Op 30-01-2021 mocht ik naar huis zonder katheter .Nu aan het herstellen thuis .

Sterke punten: Kwaliteit Dr Wagner

Lees over prostaat verwijderen
< Lees minder
"Dr. Wagner is professioneel, vriendelijk en kundig"
Bij deze wil ik samen met mijn vrouw het personeel van Prostate Center Europe hartelijk bedanken voor hun professionele en hoog kwalitatieve hulp bij totale prostaat verwijdering in het St. Anthonius-Hospital te Gronau. Een speciale dank aan doctor Christian Wagner.Dr. Wagner is... Lees meer >

Bij deze wil ik samen met mijn vrouw het personeel van Prostate Center Europe hartelijk bedanken voor hun professionele en hoog kwalitatieve hulp bij totale prostaat verwijdering in het St. Anthonius-Hospital te Gronau.

Een speciale dank aan doctor Christian Wagner.Dr. Wagner is een voortreffelijke en kundige arts. De communicatie had ik altijd prettig en vriendelijk ervaren. Uiteraard wil ik ook graag mijn dank uiten aan al het verplegend personeel voor al hun spontaniteit en geweldige verzorging, hulp, vriendelijkheid, en het top verblijf.

Ook mijn dank aan de dames in Hengelo m.n. Manon Scholte Lubberink voor de gemaakte keuze, begeleiding en duidelijke communicatie.Tevens ook aan mv. Valegtina Kultisheva voor de duidelijke communicatie en behulpzaamheid. Nogmaals, hartelijk dank!

Sterke punten: Dr. Wagner is professioneel, vriendelijk, kundig, behulpzaam en vooral een goed MENS. Uitstekende TOP verzorging en begeleiding in Gronau

< Lees minder
"Fantastisch geholpen en begeleid"
Bij deze wil ik jullie namens mijn vrouw en mijzelf hartelijk bedanken voor de goede zorgen en diensten tijdens en in het voor traject van de operatie!!Jullie hebben ons fantastisch geholpen en begeleid met een uiteindelijk heel goed resultaat. De manier waarop ze in Duitsland... Lees meer >

Bij deze wil ik jullie namens mijn vrouw en mijzelf hartelijk bedanken voor de goede zorgen en diensten tijdens en in het voor traject van de operatie!!Jullie hebben ons fantastisch geholpen en begeleid met een uiteindelijk heel goed resultaat. De manier waarop ze in Duitsland met patiënten werkenIs gewoon geweldig en daar zijn wij jullie heel dankbaar voor!!

Met vriendelijke groet,Gonnie en Tjeu Ramaekers

< Lees minder
"Geen bijwerkingen en een onmeetbaar PSA"
Inmiddels 2,5 jaar geleden dat mijn prostaat is verwijderd. Ik besef mij nu pas hoe gelukkig ik ben dat ik dit Gronau bij Dr. Schutter heb laten doen. Eigenlijk sta ik er niet meer bij stil. Geen bijwerkingen en een onmeetbaar PSA. Nu een jaarlijkse controle bij de Nederlandse... Lees meer >

Inmiddels 2,5 jaar geleden dat mijn prostaat is verwijderd. Ik besef mij nu pas hoe gelukkig ik ben dat ik dit Gronau bij Dr. Schutter heb laten doen. Eigenlijk sta ik er niet meer bij stil. Geen bijwerkingen en een onmeetbaar PSA. Nu een jaarlijkse controle bij de Nederlandse Uroloog die mij op deze mogelijkheid in Gronau heeft gewezen.

< Lees minder
"Hier word je niet binnen 48 uur met een katheter naar huis gestuurd"
Al jaren op psa controle bij het OLVG West in Amsterdam. Een langzaam oplopende psa van 3,4 in 2014 naar 8,0 in augustus 2019. Voorstel uroloog was een biopsie ondanks mri scan (sterkte tesla 1,4) waar niets op te zien was. Uiteindelijk was een blinde biopsie voor mij geen optie.... Lees meer >

Al jaren op psa controle bij het OLVG West in Amsterdam. Een langzaam oplopende psa van 3,4 in 2014 naar 8,0 in augustus 2019. Voorstel uroloog was een biopsie ondanks mri scan (sterkte tesla 1,4) waar niets op te zien was. Uiteindelijk was een blinde biopsie voor mij geen optie.

Afspraak gemaakt bij de Andros kliniek in Arnhem waar 2 weken nadien een psa van 5,4 werd gemeten. Doorgestuurd voor een mri scan in het Radboud Nijmegen in sept. 2019. Daar werd wél wat ontdekt nl 3 tumoren . Later begreep ik dat een gespecialiseerd radioloog deze constatering had gedaan icm met een teslasterkte mri van 3,0. Aanmerkelijk nauwkeuriger dan de mri apparatuur in het OLVG west van anderhalve maand daarvoor! Een maand later voor een fusiebiopsie naar Andros Amsterdam Buitenveldert bij Dr Immerzeel. Uitslag, een gleasonscore van 3 + 3 wat o.a betekende nog niet een uitzaaiïng door het zogeheten kapsel. De keuze voor een radicale prostatectomie was voor mij vanzelfsprekend.

Ook Gronau bleek voor mij het beste, al was het maar dat je niet binnen 48 uur met nog katheter naar huis wordt gestuurd. Ik heb gekozen voor behandeling door Dr. C. Wagner, een zeer deskundige chirurg, met een jarenlange ervaring met de zg Da Vinci Xi .

Intake in Gronau met zeer to the point uitleg gesprek met Dr.C Wagner.die vloeiend Nederlands spreekt wat bijzonder prettig was. Opname 19 feb. 2020 en operatie 20 feb. 2020 's ochtends om 8.30. Herstel na de operatie verliep voorspoedig, Snijranden bleek na onderzoek patholoog volledig schoon en vanaf de 3e dag ,ik had een zg suprapubische katheter (in de buikwand) met plaszak om de kans op urineweg infectie tegen te gaan mocht ik voor het eerst plassen en direct volledig continent! Daar was ik nog het meeste bang voor! Ook was de nachtelijk erectie er, wat volgens Dr. Wagner vrij uniek bleek!

Al met al is het verblijf in Gronau uitermate plezierig geweest en verplegend personeel werkelijk perfect te noemen. Ik zou iedereen aanraden het traject via Prostate Center Europe in Hengelo te kiezen!

JeroenHuizinga

< Lees minder
"Adequaat en buitengewoon klantvriendelijk"
Graag wil ik jullie hartelijk danken voor jullie inspanningen voorafgaand aan en tijdens mijn verblijf in Gronau..Ik mag terug zien op een geslaagde ingreep en goede berichten! Veel waardering heb ik voor de inzet van artsen, anesthesisten, verpleegkundig en ondersteunend... Lees meer >

Graag wil ik jullie hartelijk danken voor jullie inspanningen voorafgaand aan en tijdens mijn verblijf in Gronau..Ik mag terug zien op een geslaagde ingreep en goede berichten! Veel waardering heb ik voor de inzet van artsen, anesthesisten, verpleegkundig en ondersteunend personeel: snel, adequaat en buitengewoon klantvriendelijk. Tjonge, wat ben ik blij dat ik voor Prostate Center Europe / Gronau gekozen heb.Inmiddels alweer vijf dagen thuis en het leven normaliseert zich gelukkig weer.

< Lees minder
Pagina 1 van 4
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!