Vergoedingen PCE

De behandelingen in het Prostate Center Europe worden vrijwel altijd vergoed door uw zorgverzekeraar.

Vergoeding medische kosten in het buitenland

Op de website van Zorginstituut Nederland wordt aangegeven dat de dekking van de basisverzekering niet beperkt is tot Nederland, maar ook voor niet-spoedeisende hulp geldig is in het buitenland. De hoogte van de vergoeding is echter beperkt tot de tarieven die gangbaar zijn in Nederland.

We adviseren u om vooraf toestemming te vragen bij uw zorgverzekeraar. Vooraf ontvangt u een schriftelijke opgave van de kosten, die bij de zorgverzekeraar ingediend kan worden.

Mocht uw zorgverzekering vragen om betreffende Nederlandse declaratiecodes? Dat zijn:

  • 15A082 voor de Da Vinci Prostatectomie met lymfeklierverwijdering
  • 15B217 voor een TURP operatie

Vergoeding Da Vinci operatie

De Da Vinci operatie, is standaard inclusief overnachtingen in een 2-persoonskamer, uitgebreid fysiotherapeutisch programma en Nederlandstalige begeleiding tijdens het voorgesprek en gedurende uw verblijf in de kliniek.

Afhankelijk van het type verzekering en polisvoorwaarden kan het zijn dat u in aanmerking komt voor aanvullende services zoals een 1-persoonskamer. Mocht uw verzekering deze kosten niet dekken dan hebt u altijd de mogelijkheid om deze services tegen een geringe bijbetaling alsnog toe te voegen. U kunt contact opnemen met onze coördinator om inzicht te krijgen voor welke vergoeding en aanvullende services u in aanmerking komt.

Uw zorgverzekering

De meeste Nederlandse verzekeraars werken met 3 soorten polissen namelijk de naturapolis, de restitutiepolis of de combinatiepolis.

"Bij een restitutiepolis vergoedt de zorgverzekeraar meestal hetzelfde bedrag als dat hij bij zorg in Nederland zou vergoeden. Bij een naturapolis of een combinatie van een natura- en restitutiepolis zal de zorgverzekeraar afhankelijk van de polis een zelfde percentage van de kosten vergoeden, die hij bij zorg in Nederland zou vergoeden van het marktconforme tarief of van het Nederlandse maximumtarief." staat vermeld op de website van Zorginstituut Nederland.

Bij een naturapolis kan het zijn dat u sterk beperkt wordt in de keuze van ziekenhuis en/of andere zorgverleners. Wanneer u een restitutiepolis heeft dan kunt u zelf de keuze maken voor een bepaald ziekenhuis en/of zorgverlener. U krijgt dan ook in de meeste gevallen de gehele kosten vergoed. Bij een combinatiepolis is het afhankelijk van de polisvoorwaarden wat de mogelijkheden zijn. Vraagt u onze coördinatoren gerust om meer informatie.

U kunt ons bereiken via 074 - 255 9267 of info@prostatecentereurope.nl

Verzekeraars 2016
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!