De behandelingen in het Prostate Center Europe worden vrijwel altijd vergoed door uw zorgverzekeraar.

Vergoeding medische kosten in het buitenland

Op de website van CVZ (College voor Zorgverzekeringen) wordt aangegeven dat de dekking van de basisverzekering niet beperkt is tot Nederland, maar ook voor niet-spoedeisende hulp geldig is in het buitenland. De hoogte van de vergoeding is echter beperkt tot de tarieven die gangbaar zijn in Nederland. Over het algemeen wordt aangeraden vooraf toestemming te vragen bij uw zorgverzekeraar. Vooraf krijgt de client een schriftelijke opgave van de kosten, die bij de zorgverzekeraar ingediend kan worden.

Vergoeding DaVinci operatie

De DaVinci operatie, is standaard inclusief overnachtingen, uitgebreid fysiotherapeutisch programma en Nederlandstalige begeleiding tijdens het voorgesprek en gedurende uw verblijf in de kliniek.

Afhankelijk van het type verzekering en polisvoorwaarden kan het zijn dat u in aanmerking komt voor aanvullende services zoals een gegarandeerde behandeling door één van de chef-artsen of een 1- of 2-persoonskamer. Mocht uw verzekering deze kosten niet dekken dan hebt u altijd de mogelijkheid om deze services tegen een geringe bijbetaling alsnog toe te voegen. U kunt contact opnemen met onze verpleegkundige coördinator om inzicht te krijgen voor welke vergoeding en aanvullende services u in aanmerking komt.

Belangrijke patiëntinformatie over uw vergoeding

Wilt u ook komend jaar goed verzekerd zijn voor medische kosten dan adviseren wij u zich goed voor te laten lichten door uw verzekeraar en/of tussenpersoon. De meeste Nederlandse verzekeraars werken met 2 soorten polissen namelijk de naturapolis en restitutiepolis.

Bij een naturapolis kan het zijn dat u sterk beperkt wordt in de keuze van ziekenhuis en/of andere zorgverleners. Wanneer u een restitutiepolis heeft dan kunt u zelf de keuze maken voor een bepaald ziekenhuis en/of zorgverlener. U krijgt dan ook in de meeste gevallen de gehele kosten vergoed. Vraagt u onze verpleegkundigen om meer informatie.

U kunt ons bereiken via 074 - 255 9 267 of info@prostatecentereurope.nl

Verzekeraars 2016
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe