Ervaringen prostaatoperatie Gronau

Gastenboek reacties van onze cliënten bekijken?

We gebruiken een onafhankelijk platform waar cliënten hun ervaring kunnen delen. Daar scoren we een 9+. Bent u ook een cliënt van Prostate Center Europe? Laat een reactie achter, dat waarderen we enorm!

Een recente beoordeling
“Net als de vele mannen die mij voorgingen ben ik ook zeer positief over het Prostaat Centrum Europe. Ik wil dan ook de heren doctoren en het verplegend personeel ontzettend veel dank zeggen voor de fantastische goede zorgen welke ik mocht ondervinden. Dhr. H. Hoffman, Enschede”


"Grote waardering voor de openheid in de omgang"
Na vele jaren prostatitis te hebben gehad, werd bij mij begin januari een prostaatcarcinoom gediagnostiseerd. Allereerst werd besloten, om de situatie 3 maanden aan te kijken en de PSA-waarde te vervolgen. Zou deze hoger worden, dan werd overwogen een operatie uit te voeren. Daar... Lees meer >

Prostaattumor

Na vele jaren prostatitis te hebben gehad, werd bij mij begin januari een prostaatcarcinoom gediagnostiseerd. Allereerst werd besloten, om de situatie 3 maanden aan te kijken en de PSA-waarde te vervolgen. Zou deze hoger worden, dan werd overwogen een operatie uit te voeren. Daar ik als veterinair werkzaam ben, was op het laatst afwachten geen optie meer voor mij. Daar eind maart ook bleek, dat de PSA-waarde hoger was geworden, werd besloten tot een operatie. Bij onderzoek bleken de CT- en MRI-scan negatief te zijn. Door speurwerk van ondergetekende ben ik terecht gekomen in Gronau; de De Vinci-methode kon in Zwolle, waar ik onder behandeling was, niet worden uitgevoerd. Het intake-gesprek in Baarn met dr. Brageeth was uitstekend. Op 11 mei ben ik geopereerd door dr. Witt. Grote bewondering heb ik voor de teamgeest van de doktoren; het verplegend personeel is uitstekend; de verzorging in het ziekenhuis kan niet beter! Ook heb ik zeer grote waardering voor de openheid in de omgang met de patienten, zowel vanuit het ziekenhuis als de mensen van Top Medical Care. Op het ogenblik ben ik weer voor 90% aan het werk in de grote huisdieren praktijk.

Nogmaals wil ik de doktoren bedanken voor de zeer perfecte uitvoering van de operatie.

< Lees minder
"Deskundigheid van het team van Dr. Witt en Schütte"
Beste lezer, Ik ga u niet vermoeien met getallen, scores en dergelijke. Daarover kunt u genoeg informatie krijgen via deze site. Wel wil ik alle mannen die in Gronau, al dan niet daarheen gezonden door hun eigen uroloog of huisarts, geopereerd zijn oproepen in hun omgeving... Lees meer >

Lotgenoot

Beste lezer,

Ik ga u niet vermoeien met getallen, scores en dergelijke. Daarover kunt u genoeg informatie krijgen via deze site. Wel wil ik alle mannen die in Gronau, al dan niet daarheen gezonden door hun eigen uroloog of huisarts, geopereerd zijn oproepen in hun omgeving reclame te maken voor tijdige controle.

Ik heb mij er over verbaasd hoe de sluipmoordenaar je lichaam kennelijk kan bezoedelen zonder directe klachten en alleen als je op tijd bent kun je geluk hebben.

Uiteraard is het te danken aan de deskundigheid van het team van Dr. Witt en Schütte, waarbij ik geen anderen tekort wil doen. De begeleiding van Topmedicalcare was uitstekend, maar met zo'n naam hoef je niet met minder genoegen te nemen.

Laten we hopen dat de Nederlandse medici hun Duitse collega's zullen vinden in samenwerking en training zodat de kwaliteit in Nederland op hetzelfde niveau gebracht kan worden.

< Lees minder
"Dr. Witt met zijn team is zeer professioneel"
In februari vorig jaar kreeg ik te horen dat ik prostaatkanker had. De PSA waarde was 10,5 en de Gleasonscore 8. Op dat moment kwam ik voor het eerst in mijn leven in het medische cirquit. Gelukkig bleek uit de botscan en de CT scan dat ik geen uitzaaiingen had, dus was operatie... Lees meer >

Prostaat operatie

In februari vorig jaar kreeg ik te horen dat ik prostaatkanker had. De PSA waarde was 10,5 en de Gleasonscore 8. Op dat moment kwam ik voor het eerst in mijn leven in het medische cirquit. Gelukkig bleek uit de botscan en de CT scan dat ik geen uitzaaiingen had, dus was operatie mogelijk. Tijdens mijn oriëntatie op internet kwam ik al gauw tot de conclusie dat de Da Vinci methode mij zeer aansprak. In goed overleg met de uroloog in het MCL Leeuwarden heb ik gekozen voor Gronau. Tijdens het intakegesprek in Gronau heb ik de dames van Top Medical Care leren kennen. Wat een verademing om door deze dames begeleid te worden in een situatie die de nodige stress oplevert.

De patiënt staat echt centraal

Ik ben op 5 april geopereerd met een gunstige afloop. Geheel geen incontinentie !! De verdere controle wordt nu weer door het MCL in Leeuwarden opgepakt. De begeleiding in Gronau door dr. Witt met zijn team is zeer professioneel waarbij de patiënt echt centraal staat. Je bent geen nummer maar een mens ! De aanwezigheid van de dames van Top Medical Care gaf ontzettend veel vertrouwen op het moment dat ik vragen had. Mijn vrouw heeft een bijzonder goede verblijf gehad in het hotel Moorhof te Gronau. Echt een aanrader.

< Lees minder
"Voor wie meer wil zijn dan alleen maar een nummer"
In december ontving het bericht via mijn huisarts dat in een bloedonderzoek mijn PSA waarde was gesteld op 47,7. Meteen een afspraak met een uroloog van het Amphia in Oosterhout welke al meteen bij de 1ste kennismaking zonder mij aan te kijken, schrijvende in het dossier van de... Lees meer >

Prostaat operatie

In december ontving het bericht via mijn huisarts dat in een bloedonderzoek mijn PSA waarde was gesteld op 47,7. Meteen een afspraak met een uroloog van het Amphia in Oosterhout welke al meteen bij de 1ste kennismaking zonder mij aan te kijken, schrijvende in het dossier van de vorige patiënt, zuchtend uitte dat "sommige patiënten zo kritisch zijn". Een erg vreemde gewaarwording. Na diverse onderzoeken bleek al snel dat sprake was van een 'milde' vorm van prostaatkanker met een Gleason-score van 6. Echter bleek ook dat de betreffende uroloog, ongetwijfeld erg kundig in zijn vakgebied, totaal geen enkel invoelvermogen bezat en communicatief uitermate gebrekkig functioneerde. Dit was voor mij voldoende reden om voor een second opinion te gaan waarvoor ik contact heb gelegd met Top Medical Care.

Voor wie meer wil zijn dan alleen maar een nummer is Gronau van harte aan te bevelen

De kennismaking met deze professionele organsatie was ronduit verwarmend en uitermate prettig. Ook tijdens de operatieve ingreep en het aansluitende verblijf welke op 2 mei heeft plaatsgevonden in Gronau was de begeleiding door de dames van TMC fantastisch. Met veel zorg en aandacht voor de mens als patiënt werden alle vragen en te bespreken onderwerpen door o.a. Esther en Karin voortvarend opgepakt. Als voorbeeld kan ik vernoemen dat na de operatie bleek dat zeker geen sprake was van een 'milde' vorm van prostaakanker met een Gleason van 6 maar van een agressieve met een Gleason van 9!! Toen ik dit vernam was voor Esther geen enkele moeite teveel om met de specialist een gesprek te arrangeren welke 's avonds om 19.00 uur nog plaats vond. Kijk, dat bedoel ik nu met; ZORG VERLENEN MET DE MENS IN HET MIDDELPUNT. Dit zelfde geldt voor de totale opreatie en begeleiding door artsen en verplegend personeel van het ziekenhuis in Gronau. De ongekende betrokkenheid met hun werkzaamheden en patiënten van bijv. de specialisten, welke ook in de avonduren nog aanwezig zijn in het ziekenhuis, moet een stevige opsteker zijn voor alle Nederlandse medische specialisten welke nog steeds in onze zorg overheersen met de bekende 8 tot 5 mentaliteit. Ook in weekenden nemen artsen in Gronau hun taak serieus en hebben contact met de patiënten.

Voor wie meer wil zijn dan alleen maar een nummer is Gronau van harte aan te bevelen.
Esther, Karin en Daniëlle, hartelijk dank voor jullie tomeloze inzet.

< Lees minder
"Alles was uitstekend"
Omdat de wachtlijst voor een operatie met behulp van de robot in Nederland erg lang waren, besloot ik om me via Top Medical Care te laten opereren in Gronau. En daar heb ik geen spijt van gehad. Na het intake gesprek kon ik binnen 3 weken terecht. En Top Medical Care deed zijn... Lees meer >

Operatie

Omdat de wachtlijst voor een operatie met behulp van de robot in Nederland erg lang waren, besloot ik om me via Top Medical Care te laten opereren in Gronau. En daar heb ik geen spijt van gehad. Na het intake gesprek kon ik binnen 3 weken terecht. En Top Medical Care deed zijn naam eer aan: alles was ook top. Begeleiding, kamer, eten, verpleging alles was uitstekend.

< Lees minder
"Je wordt geopereerd door artsen met grote ervaring"
In dit gastenboek lees je veel verhalen over mannen die pas na allerlei omwegen terechtkomen bij Top Medical Care. Dat is jammer want hierdoor stelden ze zich zelf én hun familie onnodig lang bloot aan grote emotionele onzekerheid en spanning.Uit eigen ervaring adviseer ik... Lees meer >

Prostaatkanker? Direct naar TMC

In dit gastenboek lees je veel verhalen over mannen die pas na allerlei omwegen terechtkomen bij Top Medical Care. Dat is jammer want hierdoor stelden ze zich zelf én hun familie onnodig lang bloot aan grote emotionele onzekerheid en spanning.Uit eigen ervaring adviseer ik iedereen: heb je prostaatkanker, bel direct met TMC. Voordelen:

  • Al je zorgen worden direct uit handen genomen
  • Er kan snel een afspraak geregeld worden
  • Je wordt geopereerd door artsen met grote ervaring met de da Vinci methode
  • Het ziekenhuispersoneel staat echt altijd klaar
  • De Nederlandse begeleiders van TMC hebben kennis van zaken en (levens)ervaring
< Lees minder
"Alweer een erectie, eigenlijk als voor de operatie!"
Beste bezoeker van dit gastenboek, In de tweede week van december werd ik na een standaard bloedcheck geconfronteerd met een hoge PSA-waarde van zeven! Na een gesprek met de huisarts en diverse onderzoek in het ziekenhuis werd mij verteld dat ik prostaatkanker had. We hebben toen... Lees meer >

Ervaring DaVinci methode

Beste bezoeker van dit gastenboek,

In de tweede week van december werd ik na een standaard bloedcheck geconfronteerd met een hoge PSA-waarde van zeven! Na een gesprek met de huisarts en diverse onderzoek in het ziekenhuis werd mij verteld dat ik prostaatkanker had. We hebben toen al heel snel een afspraak gemaakt in het ziekenhuis in Harderwijk voor een kijkoperatie (want op z'n moment weet je niet wat je moet doen). Vervolgens kwam het advies van de chirurg, waar we heel goede contacten mee hadden. In de eerste week van januari kwamen we via een advertentie uit een medisch tijdschrift in contact met Top Medical Care. We hebben informatie ingewonnen en zijn zeer uitgebreid geïnformeerd over allerlei zaken, zoals hoe het geregeld is met de verzekering en dat er ook second opinion mogelijkheden waren.

Op 17 januari zijn we in Gronau geweest voor de second opinion en hebben we ons laten uitleggen wat het verschil is tussen een kijkoperatie en operatie met robotondersteuning volgens de daVinci methode. Toen dit duidelijk was hebben we gelijk besloten om mij in Gronau te laten behandelen. We hebben op dat moment direct een afspraak gemaakt voor opname op 29 februari en operatie op 1 maart. We zijn op die dag door Carin van Top Medical Care perfect geïnformeerd over de totale periode van dag 1 t/m dag 7 van de opname.

Het totale concept van de daVinci methode is echt super. Vanaf de dag van opname t/m de laatste dag word je helemaal begeleid en uitgebreid geinformeerd over alle dingen die voorbij komen. Ook elke dag een bezoekje van een van de dames van Top Medical Care, zo kun je alles in je eigen taal bespreken.

Dit bericht is van een heel blij een dankbaar gezin

Mijn vrouw is zeven dagen in Gronau gebleven. Bezoekuur van negen tot negen. Zij verbleef in hotel Fritz op ca 10 minuten lopen van het ziekenhuis. Erik de eigenaar is Nederlander en dus heel makkelijk voor de cumminicatie tussen alle dames waarvan de man in het ziekenhuis verblijft. Ook toen onze zoon Jordie een nacht bleef slapen heeft Erik de éénpersoonskamer gewisseld voor een tweepersoonskamer. Dus echt super geregeld en echt super gezellig. Bovendien was alles heel schoon. Het ontbijt 's morgens was echt van Duitse kwaliteit.

Nu drie weken na de operatie ben ik al weer in goede conditie. Totaal geen urineverlies, ben na de dag dat de catheter er uitging altijd droog geweest, normaal plassen, vannacht ben ik er niet extra uitgeweest om te plassen. Ook had ik vorige week al een erectie en deze week alweer een erectie (eigenlijk als voor de operatie!). Dit is echt geweldig!!
Dit bericht is van een gezin wat heel blij is en dankbaar aan alle mensen die ons hebben geholpen.
Met vriendelijk groet,
Jaap van Asselt

< Lees minder
"Een verademing!"
Na een periodieke controle bij de huisarts in november bleek mijn PSA waarde 10 te zijn. Vervolgens een afspraak gemaakt met de uroloog en is er op 25 november een bioptie genomen met aanvullend onderzoek. Op 7 december, ging zelf nog uit van een vergrote prostaat, de uitslag... Lees meer >

Super behandeling

Na een periodieke controle bij de huisarts in november bleek mijn PSA waarde 10 te zijn. Vervolgens een afspraak gemaakt met de uroloog en is er op 25 november een bioptie genomen met aanvullend onderzoek. Op 7 december, ging zelf nog uit van een vergrote prostaat, de uitslag ontvangen, kwaadaardige tumor met de waarden gleason 3+4=7, T2c en een PSA van 8,5. Afspraak gemaakt voor botscan en mri en moest maar "Googelen" voor de uitkomst van de ontvangen waarden.

Stond na 5 minuten weer trillend buiten. Via internet en mijn zeer goede ziektekostenverzekering OHRA terecht gekomen bij Top Medical Care en is er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek in Gronau. Een verademing! De intake vond plaats op 3 januari door een nederlands sprekende uroloog Dr. Brageeth die, nam er alle tijd voor, uitlegde wat er was gediagnosticeerd en welke behandeling er verder zou plaatsvinden.Toen was ik eindelijk gerustgesteld.

Op 31 januari heeft opname plaatsgevonden en de daVinci operatie zou op 1 februari plaatsvinden. Echter op de eerste opnamedag werd bij mij een hartritmestoornis vastgesteld, die overigens naar ik later heb begrepen ook door mijn Nederlandse cardioloog al eerder was geconstateerd maar, om budgetaire!? redenen, onbehandeld had gelaten. Hierdoor kon de prostaatoperatie geen doorgang vinden. Zodoende werd ik reeds op 3 februari voorzien van een St. Jude tweekamer pacemaker. Vervolgens heeft op 9 februari alsnog de prostaatoperatie tot volle tevredenheid plaatsgevonden, en voel me nu weer als vanouds. Langs deze weg wil ik Dr. J Witt en zijn team, bijzonder hartelijk danken voor zijn kundigheid, alsmede het versneld inpassen van de uitgestelde operatie.

Langs deze weg wil ik Dr. J Witt en zijn team, bijzonder hartelijk danken voor zijn kundigheid

Ben ook Esther zeer erkentelijk voor de support van mij en mijn vrouw Caroline tijdens het,noodgedwongen, langere ziekenhuisverblijf. Tevens dank aan Manon het goede visitekaartje van Top Medical Care in Hengelo. Hoeft geen betoog dat ik het controletraject in Gronau blijf doen, wat een verademing met de algemene attitude in nederlandse ziekenhuizen. Inderdaad heb ik tot mijn grote genoegen kunnen ervaren dat het is zoals zoals het ziekenhuis uitdraagt "im Mittelpunkt steht immer der Mensch", nogmaals allemaal ontzettend bedankt!

Will Jansen

< Lees minder
"Ze begeleiden je van opname tot ontslag uit het ziekenhuis"
Bij mij (62 jaar) werd augustus 2011 een psa waarde van 7,7 geconstateerd. 3 maanden later 6,8 dus naar beneden. Toch was ik er niet gerust op. We zijn eerst nog naar Thailand op vakantie geweest, maar bij terugkomst dacht ik eerst mn psa waarde laten nakijken en wat bleek was... Lees meer >

Bij mij (62 jaar) werd augustus 2011 een psa waarde van 7,7 geconstateerd. 3 maanden later 6,8 dus naar beneden. Toch was ik er niet gerust op. We zijn eerst nog naar Thailand op vakantie geweest, maar bij terugkomst dacht ik eerst mn psa waarde laten nakijken en wat bleek was het ineens 10,3. Direct een afspraak gemaakt in het ziekenhuis in Dirksland bij dokter Bierkens. Geweldige uroloog trouwens! Ik kon na 3 dagen terecht en een dag later werd de biopsie genomen, waaruit bleek dat er 1 biopsie besmet was met een kwaadaardige tumor en een glaeson van 7. Gelijk dus actie ondernomen met de uroloog die met mij alle opties besproken heeft. De beste optie was opereren. Wij hadden al op internet gekeken wat de beste optie was en kwamen op de Da Vinci in Gronau uit. Dit aan de uroloog kenbaar gemaakt en deze gaf aan dat dit een geweldige keuze was. Wij hebben gelijk een afspraak gemaakt bij Top Medical Care. Dat was echt geweldig! Ze begeleiden je van opname tot ontslag uit het ziekenhuis. Echt top!

Wij kwamen voor een intakegesprek in Gronau waar Carin al klaar stond. Gelijk een afspraak gemaakt voor de dag van opname daar ik nog 4 weken op moest wachten i.v.m. biopsie (je mag pas 6 weken erna geopereerd worden). 7 Mei was de opname en 8 mei geopereerd door Dr Witt. Alles prima gegaan, echt een super arts! Nu 4 weken later zie je de wonden nog amper. Ik voel me goed, moet wel veel plassen maar dat gaat prima en erectie ook geen probleem, dus zeer tevreden.

Alles prima gegaan, echt een super arts!

De verplegers van het Antonius Ziekenhuis waren echt super behulpzaam. Alleen op donderdag kwamen er 5 mensen binnen waaronder Dr Witt, die kwam de uitslag geven van de operatie, waaruit bleek dat de snijranden en de lymfen tumorvrij waren en dat de tumor in de prostaat zat, dus geen behandelingen erna. Ik was zo blij dat ik een traantje heb weggepinkt. Voor de rest alles geweldig en wil bij deze de medische staf van Dr Witt, het ziekenhuispersoneel en Top Medical Care vriendelijk danken voor de goede zorg die ik gehad heb!

< Lees minder
"Zeer goed contacten met Dr. Wagner"
Begin juli werd bij mij een matig agressieve prostaatkanker ontdekt in het ADRZ te Goes. Tijdens een second opinion in het prostaatcentrum in Rotterdam werd dezelfde diagnose gesteld. Mijn PSA was ‘nog maar’ 4.3 en de gleason score 7. De tumor was nog binnen de prostaat dus niet... Lees meer >

Mijn leven is veranderd

Begin juli werd bij mij een matig agressieve prostaatkanker ontdekt in het ADRZ te Goes. Tijdens een second opinion in het prostaatcentrum in Rotterdam werd dezelfde diagnose gesteld. Mijn PSA was ‘nog maar’ 4.3 en de gleason score 7. De tumor was nog binnen de prostaat dus niet uit uitgebroken. Ik werd door de arts in Rotterdam voor de keuze gesteld bestralen of opereren met een lichte voorkeur voor operatie. Ik heb toen gekozen voor een operatie omdat er volgens de arts na eerst een bestralingsbehandeling later geen operatie meer mogelijk zou zijn.

De operatie zou in het EMC te Rotterdam plaats vinden met behulp van de Da Vinci robot. Alleen de wachtlijst was op dat moment 10 weken! Dus de operatie zou pas in de tweede helft van september gedaan kunnen worden. Dit was volgens de arts geen enkel probleem omdat mijn PSA waarde nog laag was en de tumor nog binnen de prostaat zat. Enigszins gerust gesteld gingen we naar huis. Maar na een paar dagen thuis sloeg de gerustheid om in ongerustheid. Stel dat het eind september ineens wel uitgezaaid is! Ik had geen rust meer. Ik ben gaan Googlen en gaan zoeken en kwam terecht op de site van Top Medical Care wat ik daar allemaal las deed me besluiten het infonummer 0800-2220005 te bellen. De dame die ik aan de telefoon kreeg vertelde me uitvoerig en duidelijk hoe de werkwijze bij hun was, en wat de mogelijkheden waren. Ik zou binnen een week voor een intakegesprek en onderzoek terecht kunnen in het Prostate Center Europe in Gronau.

En twee weken daarna geopereerd kunnen worden. Dat gaf mij weer hoop en ik heb dan ook niet lang getwijfeld. Top Medical Care heeft de afspraken en alles wat nodig was voor me geregeld. Ook mijn medische dossier werd in Goes en Rotterdam door hun opgevraagd. Alles werd geregeld. Al op 31 juli werd de afspraak gemaakt voor het gesprek met de arts in Gronau. Daar werden we heel vriendelijk ontvangen door Daniëlle van T.M.C. ze heeft ons uitstekend geholpen en begeleid en daar waar nodig als tolk gefungeerd. De uitslag van het onderzoek was gelijk aan dat in Rotterdam. De afspraak voor opname werd gemaakt. 14 augustus opname en 15 augustus de operatie door Dr. Wagner. Ik kan niet anders dan met een heel dankbaar gevoel terug zien op alles.

Ik zou binnen een week voor een intakegesprek en onderzoek terecht kunnen in het Prostate Center Europe in Gronau.

Het verblijf in de kliniek, de geweldige behandeling en verzorging, de zeer goed contacten met Dr. Wagner maar bovenal zijn mens zijn tegenover de patiënten, de rust in de kliniek, de lieve en zorgzame verpleging het heeft me zeer goed gedaan. En toen ik op 20 augustus uit de mond van Dr. Wagner te horen kreeg dat de uitslag van het pathologisch onderzoek van de verwijderde materialen ook goed was, mijn lymfeklieren waren schoon voelde ik me heel erg dankbaar dat ik naar Gronau was gegaan. Zeker toen Dr. Wagner toch nog een kleine tegenvaller voor me had dat tumor al niet meer binnen de prostaat zat maar een klein stukje was uitgebroken. Toen was ik heel erg blij dat ik niet tot eind september had gewacht om mezelf in Rotterdam te laten opereren.

Ik ben de artsen en de mensen van de afdeling urologie in het Prostate Center Europe in Gronau zeer dankbaar! En zeker ook de mensen van Top Medical Care. Met in het bijzonder mijn begeleidster Daniélle! Alle lieve mensen heel veel dank. Ik kan ieder die met de nare ziekte van prostaatkanker wordt geconfronteerd aanraden: doe als ik en vele anderen en bel naar Top Medical Care. 0800-2220005! U zult er geen spijt van krijgen!

< Lees minder
"Ik ben zeer tevreden over de arts"
Op 14 november 2011 is bij mij de prostaat verwijderd, met de DaVinci methode. Ook de lymfeklieren verwijderd die gelukkig "schoon" waren. Ook ik ben zeer tevreden over de arts en het verplegend personeel in Gronau. Ook de dames van medical care waren zeer behulpzaam.... Lees meer >

Incontinentie

Op 14 november 2011 is bij mij de prostaat verwijderd, met de DaVinci methode. Ook de lymfeklieren verwijderd die gelukkig "schoon" waren. Ook ik ben zeer tevreden over de arts en het verplegend personeel in Gronau. Ook de dames van medical care waren zeer behulpzaam.

Vriendelijke groet,

Johan Bootsma

< Lees minder
"Ze stelden een menselijke benadering voorop"
Halverwege dit jaar werd bij mij de diagnose prostaatkanker gesteld. Na een MRI bleek dat er geen uitzaaiingen waren en behoorde een operatie tot de mogelijkheden. In Nederland bleek de wachttijd hiervoor 4 maanden. Nadat mijn vrouw op internet had gezocht naar alternatieven kwam... Lees meer >

Prostaatverwijdering

Halverwege dit jaar werd bij mij de diagnose prostaatkanker gesteld. Na een MRI bleek dat er geen uitzaaiingen waren en behoorde een operatie tot de mogelijkheden.

In Nederland bleek de wachttijd hiervoor 4 maanden. Nadat mijn vrouw op internet had gezocht naar alternatieven kwam zij op de site van TMC en las de positieve ervaringen van mede-lotgenoten.

Nu ben ik iemand van eerst zien en dan geloven. Uit eigen ervaring weet ik nu dat alle positieve verhalen die ik op deze site gelezen heb terecht zijn. In dezelfde week dat ik contact opnam met TMC kreeg ik al een afspraak in Baarn met een arts uit Gronau. Twee weken daarna werd ik geopereerd. De dag na de operatie zat ik al buiten op het terras met mijn vrouw koffie te drinken. De tweede dag wandelde ik al door het park bij het ziekenhuis. Pijn na de operatie heb ik niet gehad.

Vanaf de dag van opname werden mijn vrouw en ik begeleid door een van de dames van TMC. In tegenstelling tot de uroloog in Nederland namen de artsen uit Gronau de tijd en stelden een menselijke benadering voorop. Ook het team verpleegkundigen was geweldig. Ik zal dan ook iedereen aanraden mocht het nodig zijn zich te laten behandelen in Gronau.

Nogmaals mijn dank aan de dames van TMC, de artsen en verpleegkundigen van Gronau voor hun uitmuntende, deskundige en menselijke zorg. Beter kan niet!

vr.gr. F. Geenen

< Lees minder
"Geweldige behandeling en begeleiding"
Mijn reactie is een beetje laat maar toch wel gemeend. Augustus 2010 is bij mij prostaatkanker geconstateerd. PSA was 11.6. Tja wat nu? Mijn uroloog in Meander Dr. van Adrichem was zeer resoluut in zijn diagnose die binnen 43 weken boven water was. Verwijderen. Uiteraard de... Lees meer >

Prostaat operatie

Mijn reactie is een beetje laat maar toch wel gemeend. Augustus 2010 is bij mij prostaatkanker geconstateerd. PSA was 11.6. Tja wat nu? Mijn uroloog in Meander Dr. van Adrichem was zeer resoluut in zijn diagnose die binnen 43 weken boven water was. Verwijderen. Uiteraard de mogelijkheden besproken welke operatie de juiste is. Via internet terecht gekomen bij Top Medical Care en kon al 17 september 2010 terecht voor een second opinion. Mijn uroloog was akkoord met Gronau want in het Meander hebben zo nog niet de Da Vinci Robot. Geweldige ontvangst daar in Gronau en de diagnose was gelijkluidend maar wel dat het zo snel mogelijk moest gebeuren.

Mijn vrouw kon blijven in Gronau en alle kosten zijn volledig voldaan door mijn zorgverzekeraar

Uiteindelijk toch na enige vertraging op 2 november 2010 door Dr J. Witt geopereerd. En uiteindelijk is alles goed gegaan. Geen uitzaaiingen, en er is besparend geopereerd. Mijn vrouw kon blijven in Gronau en de kosten van verblijf en de gehele operatie en ook de nacontrole in febr. 2011 is volledig voldaan door mijn Zorgverzekeraar. Een geweldige behandeling en begeleiding en verzorging gedurende de 8 dagen dat ik daar verbleef. Het leek wel een hotel. Ik wil dan ook alles dames van Top Medical Care hier ook nog eens hartelijk bedanken, alsmede Dr Jorn Witt en zijn geweldige team en uiteraard niet te vergeten het verplegend personeel van 1A. Een geweldige mentaliteit waar ze soms in Nederland nog van kunnen leren. Inmiddels zwaai ik hierover de loftrompet en er zijn al weer 4 personen naar Gronau geweest met dezelfde goede resultaten. 24 juni mag ik weer terugkomen en we maken er met z'n tweetjes een gezellige dag van.

Hartelijk dank iedereen ook de steun van mijn vrouw en dochters.
Cor van den Bergh

< Lees minder
"Op zeer correcte en menselijke manier"
Via deze weg wil ik iedereen van T.M.C bedanken,voor het regelen en begeleiden van afspraken thuis en in Gronau. Dit wel te verstaan op een zeer corecte en menselijke manier. Het zou voor menig bedrijf een voorbeld kunnen zijn. Deze begelijding geeft je zelf geestelijk een stuk... Lees meer >

Prostaatktomie

Via deze weg wil ik iedereen van T.M.C bedanken,voor het regelen en begeleiden van afspraken thuis en in Gronau. Dit wel te verstaan op een zeer corecte en menselijke manier. Het zou voor menig bedrijf een voorbeld kunnen zijn. Deze begelijding geeft je zelf geestelijk een stuk rust, omdat je op dat moment op een andere planeet vertoefd. Het was niet alleen voor de operatie,maar ook daarna dat er contact met de patient wordt onderhouden.

Overigens was de verpleging in het ST.Anthonius-Hospital prima in orde

Tot slot zou ik mensen willen aanraden zich in Gronou via T.M.C te laten behandelen..

De wachttijden zijn veel korter dan in NL.

vr gr S.O.Veenstra

< Lees minder
"Niet te vergelijken met de ziekenhuizen in Nederland"
Dankzij een tip van een vriend kwam ik in contact met Cor v,d, Berg, ( zie zijn bijdrage hierboven) die mij naar Top Medical Care verwees. Volgens mijn uroloog, de heer Zeijlemaker in Hilversum, was ik met mijn 76 jaar te oud om door hem geopereerd te worden!! Terwijl mijn PSA... Lees meer >

Operatie in Gronau

Dankzij een tip van een vriend kwam ik in contact met Cor v,d, Berg, ( zie zijn bijdrage hierboven) die mij naar Top Medical Care verwees.

Volgens mijn uroloog, de heer Zeijlemaker in Hilversum, was ik met mijn 76 jaar te oud om door hem geopereerd te worden!! Terwijl mijn PSA ruim 11 was. Gelukkig kon ik via Top Medical Care wel op 30 maart in Gronau terecht. De kanker was al buiten de prostaat gekomen dus het was op het nippertje. Dr J. Witt, de top uroloog in Gronau, heeft mij geopereerd. met de Da-Vinci methode. Geen problemen ondervonden en uitstekend begeleid door de dames van Top Medical Care. Hun handelwijze en optreden was fantastisch. Ook heb ik, nadat ik zelf geopereerd was, een prostaatoperatie met de Da-Vinci mee mogen maken! Een bijzondere en leerzame ervaring. Dr Witt heeft een routine en een zekerheid in zijn handelen die gestoeld is op 1200 prostaatoperaties per jaar. De verzorging in het Anthonius ziekenhuiis in Gronau is ook al boven verwachting. Niet te vergelijken met de ziekenhuizen in Nederland. Bij mij waren er uitzaaiingen in de lymfeklieren en de verwachting na 4 weken was dan ook dat ik een nabehandeling zou krijgen met hormonen. Gelukkig was de PSA 0,03 op 4 mei jl. tijdens de controle in Gronau. Daardoor voorlopig geen nabehandeling en over 3 maanden terugkomen. Wat een opluchting.! Dit alles heb ik te danken aan Dr Witt en zijn staf met behulp van de dames van Top Medical care. Van harte aanbevolen!!

< Lees minder
"Geweldig, geweldig en nog eens geweldig!"
Hoezo een goede PSA waarde van 2,4 !!!!!!!!!!! (21 mei 2013) Ik zal het verhaal niet te lang maken, maar zal toch het geen hier boven staat uitleggen. 2008, met plasklachten naar de huisarts, aangegeven wat mijn klachten zijn, de arts besluit om een inwendig onderzoek te doen.... Lees meer >

Hoezo een goede PSA waarde van 2,4!!

Hoezo een goede PSA waarde van 2,4 !!!!!!!!!!! (21 mei 2013)

Ik zal het verhaal niet te lang maken, maar zal toch het geen hier boven staat uitleggen. 2008, met plasklachten naar de huisarts, aangegeven wat mijn klachten zijn, de arts besluit om een inwendig onderzoek te doen. Hij constateert een afwijking op mijn prostaat waar over hij geen uitslag kan geven, en stuurt mij door naar de Uroloog in het ziekenhuis. Afspaak gemaakt en laten bloedprikken.

14 dagen later naar de Uroloog en hoor dat de uitslag van het bloed PSA 2.4 is, heel mooi voor iemand van mijn leeftijd (66 jaar). Uroloog doet ook inwendig onderzoek en constateert ook een afwijkende plek op mijn prostaat, gezien de PSA waarde ziet hij er geen kwaad in, hij zegt dan dat ik mij geen zorgen hoeft te maken en als er zich geen veranderingen voor doen, hoef ik niet meer terug te komen. Ik keek hier van op en heb met hem de afspraak gemaakt dat ik ieder jaar wil terug komen voor controle, dat vindt hij goed. 2009 Bezoek Uroloog en uitslag bloedonderzoek. PSA waarde uitstekend 2.4 klachten niet veel veranderd. Uroloog doet algehele plastest, hij ondekt dat er wat urine achterblijft in de blaas en overweegt bekkentherapie maar zegt dan, we kijken het nog even aan, en maken een nieuwe afspraak voor 2010.

Maart 2010 op bezoek bij de Uroloog, PSA waarde goed 2,4 geen verandering in het plaspatroon dus nieuwe afspraak voor 2011. Maart 2011 krijg een andere Uroloog, deze gaat op de zelfde weg verder, geen veranderingen PSA waarde weer 2.4, nieuwe afspraak voor 2012 Maart 2012 ga op bezoek bij de Uroloog en krijg te horen dat de PSA waarde goed is en als er verder geen klachten zijn dan laten we het hier bij. Waarop ik aan haar vraag kan U niet even een inwendig onderzoek doen, antwoordt zij, gezien de gegevens is dat niet nodig. Ik was even overdonderd en besloot om het hier bij te laten.Ben naar huis gereden en heb tegen mijn vrouw gezegd, dat ik bij de volgende afspraak een inwendig onderzoek wil, zo niet dan ga ik naar de Andros kliniek in Arnhem.

Maart 2013 afspraak uroloog bloedoderzoek geeft lichte vehoging 2.6 Uroloog besluit voor inwendig onderzoek en daaropvolgend een echo. Zij voelt en ziet nu toch duidelijk dat het er niet goed uitziet, en besluit om een nieuwe afspraak te maken voor een bioptie. Een week later vindt de bioptie plaats, weer een week later de uitslag van de 10 naalden die waren gezet, er zijn 5 naalden aan de linkerkant besmet en 1 naald aan de rechterkant. De schrik zit er goed in, dus besloot de Uroloog een MRI scan te laten maken, dit vindt een week later plaats, voor de uitslag moet een nieuwe afspraak worden gemaakt. De uitslag is verontrustend en we gaan beginnen met een behandelplan, na een aantal behandelmetoden besproken te hebben, besluit ik voor een totale verwijdering van de prostaat, en dat laat ik in de St. Antoniskliniek te Gronau doen.

Thuis gekomen bel ik eerst met TMC in Hengelo daar krijg ik direct alle ondersteuning voor het verdere verloop van de aanmelding in Gronau. Mijn verzekering (CZ) heeft een contract met de St. Antoniuskliniek. 6 weken na de bioptie wordt ik opgenomen en geopereerd door Dr. Wagner en zijn team, geweldige ervaring en een zeer goede verzorging. Dinsdag geopereerd en woensdagmorgen stond Dr. Wagner bij mij op de kamer om mij te feliciteren met de uitslag, geheel schoon, maar ik had niet veel langer moeten wachten met de operatie.Via deze weg wil ik het voltallige team van TMC uit Hengelo bedanken voor de fijne ontvagst en prima ondersteuning, en ook alle medewerkers van de prostaat afdeling van de St. Antoniuskliniek te Gronau.Geweldig, geweldig en nog eens geweldig!

Vriendelijke groeten Gert en Lucie Prins


< Lees minder
"Geweldige ondersteuning"
Mijn naam is Dick KORVER (71 jaar) en ik was van 20 augustus t/m 27 augustus 2012 “te gast” in het St.Antonius-Hospital te Gronau. Daar was ik onder behandeling van Dr. C.Wagner, verbonden aan het PZ-NW, voor een prostatectomie. Deze operatie werd uitgevoerd met behulp van... Lees meer >

Mijn ervaring met Top Medical Care

Mijn naam is Dick KORVER (71 jaar) en ik was van 20 augustus t/m 27 augustus 2012 “te gast” in het St.Antonius-Hospital te Gronau. Daar was ik onder behandeling van Dr. C.Wagner, verbonden aan het PZ-NW, voor een prostatectomie. Deze operatie werd uitgevoerd met behulp van de DaVinci robot.

In juli 2012 was mijn PSA-waarde 16,0 en is er door de uroloog in het Ikazia-ziekenhuis in Rotterdam besloten een biopsie te nemen van de prostaat. De uitslag was prostaatkanker. Het gunstige bericht was, dat het nog ingekapseld was en in een “milde vorm” met een Gleason-score van 3+3. Het was dus nog goed behandelbaar. In een gesprek met de uroloog zijn de opties besproken: bestralen of opereren. Echter voor mijn vrouw en mij stond onze keus al vast. Mocht dit op ons pad komen, dan zouden wij kiezen voor een totale verwijdering van de prostaat. De bron wegnemen is naar onze mening de beste optie. De keus waar we deze operatie zouden willen laten uitvoeren stond ook al vast: De Prostaatkliniek in Gronau. De uroloog kon zich hier ook in vinden en gaf ons alle medewerking in de vorm van het beschikbaar stellen van alle medische gegevens. Tevens gaf hij de mogelijkheid aan om de aanvraag vanuit Ikazia te regelen, maar wij mochten ook zelf het initiatief nemen. Wij besloten tot het laatste.


De professionele benadering, kennis van zaken en advies was een bijzondere ervaring!


Zo kwamen wij in contact met Top Medical Care in Hengelo. Al bij het eerste telefonisch contact met mevrouw Manon Scholte-Lubberink was het vertrouwen gewekt! De professionele benadering, kennis van zaken en advies was een bijzondere ervaring! We wisten direct waar we aan toe waren en twee dagen later hadden we de papieren al in huis en konden we de vragenlijsten invullen en retourneren. De datum en tijd voor het intake gesprek op vrijdag 17 augustus 2012 te Gronau, was al vastgelegd.

Toen wij ons om 10.30 uur die dag in Gronau hadden aangemeld, werden wij opgevangen door mevrouw Karin Scholte van TMC. Ook hier weer de professionaliteit die zij uitstraalde en de begeleiding die zij ons gaf waren voor ons een geweldige ondersteuning. Zij vertelde ons duidelijk hoe de procedures in deze kliniek waren, wat ons deze dag te wachten stond etc. In alle rust nam zij hier de tijd voor.

Ook het gesprek met Dr. Wagner was voor ons een eye-opener. Na een medisch onderzoek had ik, samen met mijn vrouw en onze twee zonen, een uitvoerig gesprek over de operatie. Hoe de operatie met behulp van de DaVinci robot in z’n werk gaat, de mogelijke complicaties die zich zouden kunnen voordoen, de narcose, de zorg na de operatie e.d. In een gesprek, dat ruim een uur duurde, heeft Dr. Wagner ons voorgelicht en onze vragen beantwoord. Hij zei: “Voordat U naar huis gaat, wil ik hebben dat al Uw vragen zijn beantwoord...“.

Na dit gesprek hebben we besloten voor deze operatie te gaan, onder de zorg van Dr. Wagner. En de opname? Op maandag 20 augustus jl. werd ik opgenomen, de 21ste geopereerd en de 27ste augustus was ik weer thuis. De uitslag was heel goed; er waren geen uitzaaiingen, alles was beperkt gebleven binnen de prostaat. Dus is er geen nabehandeling nodig. Gedurende de opnamedag week Karin niet van onze zijde. Zij heeft mij naar de noodzakelijke afdelingen voor onderzoek begeleid, zodat wachttijden tot het minimum werden beperkt. Ook heeft zij mijn vrouw en mij nagenoeg dagelijks bezocht, Dr. Wagner kwam mij ‘s-morgens en ’s-avonds bezoeken en nam alle tijd om naar mijn welzijn te informeren.

Een grote pluim ook voor het verplegend personeel. Ik heb nu zelf ondervonden hoe professioneel deze dames en heren omgaan met de patiënt. De zorg, zowel overdag als ’s nachts, direct je vragen beantwoorden en oplossingen geven en rust creëren daar waar het nodig is, was voor mij een bijzondere ervaring.

Mede namens mijn vrouw willen wij U dan ook hartelijk bedanken voor Uw ondersteuning en besluiten met te zeggen: “Het was *TOP* Medical Care!”.

Alida en Dick Korver

< Lees minder
"Geweldig die persoonlijke aandacht"
Na de verwerking van het bericht van mijn uroloog dat er ingegrepen moet worden om verdere problemen met mijn prostaat te voorkomen heb ik contact opgenomen met TMC voor een second opinion, ik kon al na een paar dagen terecht in Gronau, en heb daar na een goede voorlichting... Lees meer >

Na de verwerking van het bericht van mijn uroloog dat er ingegrepen moet worden om verdere problemen met mijn prostaat te voorkomen heb ik contact opgenomen met TMC voor een second opinion, ik kon al na een paar dagen terecht in Gronau, en heb daar na een goede voorlichting gekozen voor een radikale prostatektomie, omdat er snel kon worden ingegrepen en hier een ervaren chirurgische teams klaar staan. Ik kan niet vergelijken hoe in andere ziekenhuizen of behandelingen het verloop zou zijn geweest, maar ik ben uiterst tevreden zoals tot nu alles verlopen is.

De begeleiding en ondersteuning van Ine, Esther en Carin van TMC was hardverwarmend soms met een lach en een traan maar altijd oprecht en gemeend, geweldig die persoonlijke aandacht, ook voor het verzorgend en verplegend personeel van het st. Antonius-Hospital niets dan lof GEWELDIG. ik ben op 26 maart geopereerd door dr. Witt en op 1 april naar huis gegaan, het zal best nog even duren voor alles weer normaal weer normaal is maar dat geldt voor iedere ingreep. Als u voor de keuze komt te staan zou ik u op basis van mijn ervaring aan raden altijd een second opinion aan te vragen in Gronau, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Ik zie mijn toekomst weer vol vertrouwen tegemoet.

Lau Mikkers


< Lees minder
"De uroloog kon ons in de Nederlandse taal te woord staan"
Met een psa waarde van 5,5 werd ik door de huisarts door verwezen naar de uroloog. 3 weken later kreeg ik de uitslag: prostaatkanker in het beginstadium, dat was even schrikken. Ik heb toen gekozen voor een operatie, en ben op zoek gegaan naar de beste methode en het beste... Lees meer >

Da-Vinci operatie

Met een psa waarde van 5,5 werd ik door de huisarts door verwezen naar de uroloog. 3 weken later kreeg ik de uitslag: prostaatkanker in het beginstadium, dat was even schrikken. Ik heb toen gekozen voor een operatie, en ben op zoek gegaan naar de beste methode en het beste ziekenhuis. Via mijn zorgverzekeraar Menzis, afd.wachttijd bemiddeling werd ik op een fantastische manier door de medewerksters begeleid en ondersteund. We kwamen samen tot de conclusie dat ik me het beste kon laten behandelen in het st. Antonius ziekenhuis in Gronau door middel van de Davincie Methode.

Op 10-01-2011 heb ik het eerste intake gesprek gehad. Mijn vrouw, onze dochter en ik werden heel hartelijk begroet door Karin, een van de medewerksters van medical care, die ons super heeft begeleid! De uroloog kon ons in de Nederlandse taal te woord staan. De operatie is op 31-01-2011 verricht door chef arts Dokter de Witt en is uitstekend verlopen. Op 31-01-2011 had ik een afspraak bij dr. de Witt voor de uitslag, Ik was bloednerveus maar werd op een uitstekende manier begeleid door Manon, van Medical Care. Fantastisch de uitslag was goed! De kanker was ingekapseld geweest en de snijranden waren schoon! een hele opluchting. Ik wil ook graag het verplegend personeel van afd. 1 A bedanken voor de vriendelijkheid en de goede verzorging. Nu 2 manden later voel ik me weer uitstekend, en zie de toekomst weer rooskleurig tegemoet!

Jaap Bakker

< Lees minder
"Allemaal positieve personeelsleden"
Na een PSA test in oktober 2010 werd bij mij een verhoogde waarde vastgesteld dus naar de uroloog die adviseerde botscan en mra om te zien of het een uitzaaing was of een op zich staand kanker was .Gelukkig alleen maar [prostaat] Na onderhoud met de hoofdverpleegkundige deze gaf... Lees meer >

Da-Vinci operatie

Na een PSA test in oktober 2010 werd bij mij een verhoogde waarde vastgesteld dus naar de uroloog die adviseerde botscan en mra om te zien of het een uitzaaing was of een op zich staand kanker was .Gelukkig alleen maar [prostaat] Na onderhoud met de hoofdverpleegkundige deze gaf de diverse mogelijke behandel methodes zijn wij naar verschillende artsen geweest om ons te laten voorlichten.In januari hebben we besloten om mij te laten behandelenI in GRONAU door CHEF ARTS DR.WITT . 21 februari opgenomen en daar stond CAROLIEN van TOP MEDICAL AL OP ONS TE WACHTEN en op DINSDAG 22 febr. om 8.00uur de operatie de gehele dag veel geslapen donderdag avond kwam DR.WITT langs en zei wir haben zeer viele nerven behalten, dat vond ik positief de gehele week allemaal positieve personeelsleden om ons heen gehad.

Vrijdag middag kwam een ARTS mij vertellen dat alles schoon was. Zondagmorgen werd de catheter er uitgehaald en ik ben vanaf dat moment droog gebleven en dat ben ik nu nog 24 maart IK BEN HEEL VEEL DANK VERSCHULDIGD AAN HET GEHELE MEDISCH. TEAM EN DE DAMES VAN TOP MEDICAL TEAM. EN NATUURLIJK AAN MIJN VROUW TINIE DIE IS DE GEHELE WEEK BIJ MIJ GEBLEVEN in hotel DRILAND iets buiten gronau ik hoop op 24 mei a.s. alleas af te sluiten met een goede uitslag minne van der veen grou friesland

< Lees minder
Pagina 3 van 4
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!