Ervaringen prostaatoperatie Gronau

Gastenboek reacties van onze cliënten bekijken?

We gebruiken een onafhankelijk platform waar cliënten hun ervaring kunnen delen. Daar scoren we een 9+. Bent u ook een cliënt van Prostate Center Europe? Laat een reactie achter, dat waarderen we enorm!

Een recente beoordeling
“Net als de vele mannen die mij voorgingen ben ik ook zeer positief over het Prostaat Centrum Europe. Ik wil dan ook de heren doctoren en het verplegend personeel ontzettend veel dank zeggen voor de fantastische goede zorgen welke ik mocht ondervinden. Dhr. H. Hoffman, Enschede”
"Zéér specialistisch ziekenhuis met korte lijnen en je bent er snel aan de beurt"
In juli werd bij mijn man prostaatkanker geconstateerd. In eerste instantie dacht men aan een milde vorm, gezien een Gleasonscore van 5. Vervolgens werd er echter bij een gemaakte MRI in Maastricht uitzaaiingen geconstateerd en wilde men zo snel mogelijk starten met... Lees meer >

Prostaatoperatie

In juli werd bij mijn man prostaatkanker geconstateerd. In eerste instantie dacht men aan een milde vorm, gezien een Gleasonscore van 5. Vervolgens werd er echter bij een gemaakte MRI in Maastricht uitzaaiingen geconstateerd en wilde men zo snel mogelijk starten met hormoonbehandelingen.

We hebben toen zelf een second-opinion aangevraagd bij de prostaatkliniek in Nijmegen, daar werd een nieuwe MRI gemaakt waaruit bleek dat er géén uitzaaiingen waren ! Wel 2 tumoren, daar kwam vervolgens via een geleide biopsie mbv. de MRI een Gleasonscore van 7 uit. Het was ons wel duidelijk dat een totale prostatectomie de beste behandeling zou zijn.

Onze voorkeur ging uit naar een operatie met de Da Vinci. Heel internet hebben we afgezocht en uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Gronau én bij Top Medical Care. De werkwijze van de artsen én de positieve berichten van het gastenboek gaven uiteindelijk de doorslag om te kiezen voor Gronau.

Het is een klein, maar zéér specialistisch ziekenhuis met korte lijnen en je bent er snel aan de beurt

Na een afspraak gemaakt te hebben met Top Medical Care konden we binnen een week al terecht voor het intakegesprek in Gronau. We werden direkt al opgevangen door Daniëlle die ons die dag begeleid heeft bij alle onderzoeken. Er werden nierstenen ontdekt in de linkernier en een niersteen van 1,5 cm in de urineleider. Nergens is dit van te voren ontdekt in de verschillende nederlandse ziekenhuizen ! Deze moesten eerst verwijderd worden, anders zou dit naderhand complicaties geven bij de prostaatoperatie. Hiervoor waren 3 operaties nodig, telkens zijn we ontzettend goed begeleid en opgevangen door de dames van Top Medical Care, te weten Karin, Esther, Daniëlle en Inge.

Net voor kerstmis heeft dr. Witt (op zijn vrije dag !) de prostaatoperatie gedaan, de tumor was helemaal ingekapseld, er waren geen uitzaaiingen en het is gebeurd met behoud van de zenuwbanen. We zijn zo blij en dankbaar dat we de keuze hebben gemaakt voor Gronau ! De artsen en het verplegend personeel zijn zeer deskundig en je staat als mens centraal .Het is een klein, maar zéér specialistisch ziekenhuis met korte lijnen en je bent er snel aan de beurt.

Tijdens de ziekenhuisoperaties heb ik overnacht in Hotel Fritz. Dit hotel ligt op loopafstand van het ziekenhuis en is ook een echte aanrader : warme, gemoedelijke plek waar meerdere dames logeren waarvan hun partner geopereerd wordt in het ziekenhuis.

Dankzij de artsen, het verplegend personeel én Karin, Esther, Daniëlle en Inge van Top medical Care kunnen wij tevreden en met dankbaarheid terugkijken naar deze roerige periode in ons leven en vol vertrouwen verder gaan met ons leven !

< Lees minder
Öperatie is zonder complicaties verlopen"
Net terug van een prostaatoperatie in Gronau, Duitsland. TopMedical Care verleende mij bijstand via mijn zorgverzekeraar Menzis. Danielle stond mij bij op de dag voor de operatie. Dan onderga je nog allerlei onderzoeken om te zien of je überhaupt wel in staat bent en dergelijke... Lees meer >

Bijstand Top Medical Care

Net terug van een prostaatoperatie in Gronau, Duitsland. TopMedical Care verleende mij bijstand via mijn zorgverzekeraar Menzis. Danielle stond mij bij op de dag voor de operatie. Dan onderga je nog allerlei onderzoeken om te zien of je überhaupt wel in staat bent en dergelijke operatie te ondergaan. Er werd een hartfilmpje gemaakt. Het resultaat was een bibberend filmpje, waarvan één van de specialisten zei, 'dat het wel erg verkeerd zat'.Toen heeft Danielle op eigen initiatief binnen vijf minuten een echografie geregeld, waaruit bleek, dat mijn hart prima in orde was!

Nu is mijn kennis van de Duitse taal best wel goed, maar op zo'n dag van allerlei onderzoeken blijf je zelf niet zo koelbloedig, en krijg je het misschien wel niet eens voor elkaar in een buitenlands ziekenhuis. Zij wel! Waarvoor dank!

En o ja, de operatie is zonder complicaties verlopen.

Met groet,

Harrie Loeff

< Lees minder
"Zijn zo blij geweest met de keus voor Gronau!"
Ik kan met tevredenheid terugkijken op mijn prostaatoperatie die buitengewoon goed verlopen is. Op de dag van de opname maakte ik kennis met Karin. Ik neem aan dat jullie zelf beseffen hoe waardevol jullie team is voor de patiënten. Vooral toen ik later Nederlanders trof die... Lees meer >

Prostaatoperatie

Ik kan met tevredenheid terugkijken op mijn prostaatoperatie die buitengewoon goed verlopen is. Op de dag van de opname maakte ik kennis met Karin. Ik neem aan dat jullie zelf beseffen hoe waardevol jullie team is voor de patiënten. Vooral toen ik later Nederlanders trof die geen woord Duits spraken of verstonden. Ook de artsen en het verplegend personeel zijn alle dagen vriendelijk, behulpzaam en correct geweest. Wat mij bijzonder van de artsen trof: de dag voor de ingreep waren de vooronderzoeken, heel gedegen, echo’s en zelfs nog een röntgenfoto met contrastvloeistof voor de zekerheid.

Wat een geweldige humor op het juiste moment, vanaf dat moment was al mijn angst verdwenen.

Tijdens dat vooronderzoek sprak ik met Dr. Habibzada over het sparen van de zenuwbundels voor de erectie. Eén van de bundels was waarschijnlijk aangetast en kon dus niet gespaard worden dacht Dr. Habibzada. Ik vroeg hem: als er maar één gespaard wordt, wat houdt dat in? Zijn antwoord: dan is alles nog goed, alleen loop je dan een beetje scheef! Wat een geweldige humor op het juiste moment, vanaf dat moment was al mijn angst verdwenen. Tenslotte: mijn vrouw had dus haar intrek genomen bij Fritz, op jullie advies. Ook dit was geweldig en het allermooiste was dat ze daar met lotgenoten kon praten. Dat was voor iedereen een geweldige steun! Nogmaals bedanken wij het hele team en zijn zo blij geweest met de keus voor Gronau!

< Lees minder
"NU PSA WAARDE 0,0 !!"
Vandaag is een feestdag voor me. We kwamen bij de uroloog en die keek de papieren nog eens na en kwam tot de conclusie dat met het verwijderen van de lymfe (waarbij er 2 besmet gevonden waren) het heel goed mogelijk was dat ze precies alles te pakken hadden. Als hij maar wist hoe... Lees meer >

Een enorme meevaller

Vandaag is een feestdag voor me. We kwamen bij de uroloog en die keek de papieren nog eens na en kwam tot de conclusie dat met het verwijderen van de lymfe (waarbij er 2 besmet gevonden waren) het heel goed mogelijk was dat ze precies alles te pakken hadden. Als hij maar wist hoe en waar en van welke kant de lymfe weggenomen waren en welke dan besmet waren. Nu hadden wij na ons eindgesprek met Dr. Witt in Duitsland het dossier een tijdje in bezit gehad en van alle bladzijde foto’s gemaakt. Die had ik afgedrukt bij me en daar kon mijn uroloog precies in vinden wat hij zocht. Er waren er 8 van links en 7 van rechts weggenomen en aan elke kant was er dus maar 1 besmet geweest. Reden om aan te nemen dat de kans groot was dat ze daarmee alles te pakken hadden. Maar dat zou dan uit de bloedwaarde blijken!

Vandaag is een feestdag voor me

Toen ik hem erop wees dat ik afgelopen maandag bloed geprikt had bleek dat hij dat nog niet gezien had maar de uitslagen op zijn computer had staan. En wat bleek……zijn vooronderstelling bleek (vooralsnog) juist PSA WAARDE 0,0 !!!!! Dus hoewel we er rekening mee moeten houden dat het ineens toch weer kan gaan opspelen en er ook rekening mee moeten houden dat met het wegsnijden er altijd een paar slechte cellen achtergebleven kunnen zijn, mogen we er in ieder geval de komende drie maanden vanuit gaan dat ik schoon ben.

In februari gaan we weer prikken en opnieuw kijken wat die waarde dan is. (ik hoop natuurlijk nog steeds 0, maar daar durf ik nu nog niet vanuit te gaan) Voorlopig is het zo dat ik geen hormoon of wat voor andere behandeling hoef te hebben en mocht dus later blijken dat er nog een kwaadaardige cel is achtergebleven dan kan dat met plaatselijke bestraling bestreden worden. Mocht na drie maanden blijken dat het toch nog in de lymfe zit dan komt het hele hormoonverhaal weer om de hoek kijken maar nu mag ik eerst in alle rust en vrede de feestdagen doorbrengen (werkend maar genietend want ik loop een beetje achter) en gaan we in januari lekker een maandje op vakantie. Jullie kunnen je wellicht voorstellen wat een opluchting dit voor ons is en hoe blij we zijn. Dit wilde ik graag met jullie allemaal delen.

< Lees minder
"Fantastische artsen"
Ik wil u niet vermoeien met verhalen over hoe geweldig de mensen van Top Medical Care zijn en hoe goed en menselijk hun begeleiding is. Ook niet over hoe het ziekenhuispersoneel, in Gronau, bekwaam en zeer alert reageert en zeker niet over die fantastische artsen, want alle... Lees meer >

Prostaatverwijdering

Ik wil u niet vermoeien met verhalen over hoe geweldig de mensen van Top Medical Care zijn en hoe goed en menselijk hun begeleiding is. Ook niet over hoe het ziekenhuispersoneel, in Gronau, bekwaam en zeer alert reageert en zeker niet over die fantastische artsen, want alle superlatieven zijn op deze mensen van toepassing: GEWELDIG!!

Omdat ik, na enig aandringen van mijn vrouw, jaarlijks mijn PSA-waarde heb laten bepalen was ik er gelukkig op tijd bij en kan ik drie maanden na de operatie zeggen dat alles weer in orde is: PSA-waarde <0,003. Ik kan mijn urine goed ophouden en ons liefdesleven is weer zoals het was.

Top Medical Care en ziekenhuispersoneel: GEWELDIG!!

Dus heren, mijn (ons) advies is: laat jaarlijks bloedprikken om de PSA-waarde te bepalen, dan bent u er zeker op tijd bij wanneer er onverhoopt toch iets aan de hand is.

De operatie met de Da Vinci Methode gaat probleemloos en laat uiterlijk ook bijna geen littekens achter en: laat u begeleiden door de mensen van Top Medical Care waardoor u alleen maar hoeft te liggen en te lopen, ZIJ REGELEN ALLES.

< Lees minder
"Ik ben weer helemaal de oude"
Daar ik in mei geopereerd ben in Gronau ben ik zeer content over de behandeling die we daar ondervonden hebben. Ik ben geheel genezen verklaard en heb helemaal geen last van incontinentie de controle voor de psa waarde heb ik om de drie maand en die blijkt nog steeds 00,1 te zijn... Lees meer >

Daar ik in mei geopereerd ben in Gronau ben ik zeer content over de behandeling die we daar ondervonden hebben. Ik ben geheel genezen verklaard en heb helemaal geen last van incontinentie de controle voor de psa waarde heb ik om de drie maand en die blijkt nog steeds 00,1 te zijn dus zeer positief deze wordt nog steeds in mijn eigen ziekenhuis gedaan door mijn uroloog verder niks dan lof over de behandeling dat je niet een nummer bent maar echt een mens en ze nog kunnen luisteren naar je.

Ik ben weer helemaal de oude

Was dan ook zeer tevreden over de begeleiding van Danielle daar ze een beetje sceptisch waren in mijn ziekenhuis over de behandeling van Gronau maar heb zelf de beslissing genomen om hier behandeld te worden. Ik ben weer helemaal de oude en doe alle werkzaamheden weer zoals voorheen.

Oene Kloetstra

< Lees minder
"Veel tijd - begrip - afspraken nakomen"
Bij deze wil ik graag iets schrijven in het gastenboek hoewel ik dit normaal niet snel zo doe. De reden is dat ik erg enthousiast ben over de werkwijze van TMC. Contacten en afspraken voor een operatie in Nederland verliepen erg stroef. We waren al door meerdere mensen... Lees meer >

Prostaatoperatie

Bij deze wil ik graag iets schrijven in het gastenboek hoewel ik dit normaal niet snel zo doe. De reden is dat ik erg enthousiast ben over de werkwijze van TMC.

Contacten en afspraken voor een operatie in Nederland verliepen erg stroef. We waren al door meerdere mensen geattenteerd op het ziekenhuis in Gronau en TMC. Direct het eerste telefoongesprek met TMC verliep al bijzonder prettig. Veel tijd - begrip - afspraken nakomen waren zaken die me direct opvielen. Dingen die toch erg belangrijk zijn als je net te horen hebt gekregen dat je prostaatkanker hebt. Ook een second-opinion gesprek in Gronau en opvang aldaar door TMC was zeer goed !! Dezelfde dag werd ook een datum geprikt voor operatie. Ook bij de opnamedag op 18 juli was er weer begeleiding vd dames v TMC wat ons erg gerust stelde.

Dezelfde dag werd ook een datum geprikt voor operatie.

Tijdens het verblijf na de oparatie in het ziekenhuis kwam men ook geregeld vragen of alles naar wens ging. Kortom alle lof !! Overigens was de verpleging enz van het ziekenhuis zelf ook erg goed. Men is ook gewend aan veel Nederlandse patienten wat je aan van alles kon merken. Nederland kan echt veel leren van hoe het daar toegaat.

Als iemand aarzelt over een te volgen traject ivm een prostaat-operatie dan kan ik de weg naar Gronau via TMC van harte aanbevelen!!

Groet Dick Pardijs

< Lees minder
"Grote waardering voor de openheid in de omgang"
Na vele jaren prostatitis te hebben gehad, werd bij mij begin januari een prostaatcarcinoom gediagnostiseerd. Allereerst werd besloten, om de situatie 3 maanden aan te kijken en de PSA-waarde te vervolgen. Zou deze hoger worden, dan werd overwogen een operatie uit te voeren. Daar... Lees meer >

Prostaattumor

Na vele jaren prostatitis te hebben gehad, werd bij mij begin januari een prostaatcarcinoom gediagnostiseerd. Allereerst werd besloten, om de situatie 3 maanden aan te kijken en de PSA-waarde te vervolgen. Zou deze hoger worden, dan werd overwogen een operatie uit te voeren. Daar ik als veterinair werkzaam ben, was op het laatst afwachten geen optie meer voor mij. Daar eind maart ook bleek, dat de PSA-waarde hoger was geworden, werd besloten tot een operatie. Bij onderzoek bleken de CT- en MRI-scan negatief te zijn. Door speurwerk van ondergetekende ben ik terecht gekomen in Gronau; de De Vinci-methode kon in Zwolle, waar ik onder behandeling was, niet worden uitgevoerd. Het intake-gesprek in Baarn met dr. Brageeth was uitstekend. Op 11 mei ben ik geopereerd door dr. Witt. Grote bewondering heb ik voor de teamgeest van de doktoren; het verplegend personeel is uitstekend; de verzorging in het ziekenhuis kan niet beter! Ook heb ik zeer grote waardering voor de openheid in de omgang met de patienten, zowel vanuit het ziekenhuis als de mensen van Top Medical Care. Op het ogenblik ben ik weer voor 90% aan het werk in de grote huisdieren praktijk.

Nogmaals wil ik de doktoren bedanken voor de zeer perfecte uitvoering van de operatie.

< Lees minder
"Deskundigheid van het team van Dr. Witt en Schütte"
Beste lezer, Ik ga u niet vermoeien met getallen, scores en dergelijke. Daarover kunt u genoeg informatie krijgen via deze site. Wel wil ik alle mannen die in Gronau, al dan niet daarheen gezonden door hun eigen uroloog of huisarts, geopereerd zijn oproepen in hun omgeving... Lees meer >

Lotgenoot

Beste lezer,

Ik ga u niet vermoeien met getallen, scores en dergelijke. Daarover kunt u genoeg informatie krijgen via deze site. Wel wil ik alle mannen die in Gronau, al dan niet daarheen gezonden door hun eigen uroloog of huisarts, geopereerd zijn oproepen in hun omgeving reclame te maken voor tijdige controle.

Ik heb mij er over verbaasd hoe de sluipmoordenaar je lichaam kennelijk kan bezoedelen zonder directe klachten en alleen als je op tijd bent kun je geluk hebben.

Uiteraard is het te danken aan de deskundigheid van het team van Dr. Witt en Schütte, waarbij ik geen anderen tekort wil doen. De begeleiding van Topmedicalcare was uitstekend, maar met zo'n naam hoef je niet met minder genoegen te nemen.

Laten we hopen dat de Nederlandse medici hun Duitse collega's zullen vinden in samenwerking en training zodat de kwaliteit in Nederland op hetzelfde niveau gebracht kan worden.

< Lees minder
"Dr. Witt met zijn team is zeer professioneel"
In februari vorig jaar kreeg ik te horen dat ik prostaatkanker had. De PSA waarde was 10,5 en de Gleasonscore 8. Op dat moment kwam ik voor het eerst in mijn leven in het medische cirquit. Gelukkig bleek uit de botscan en de CT scan dat ik geen uitzaaiingen had, dus was operatie... Lees meer >

Prostaat operatie

In februari vorig jaar kreeg ik te horen dat ik prostaatkanker had. De PSA waarde was 10,5 en de Gleasonscore 8. Op dat moment kwam ik voor het eerst in mijn leven in het medische cirquit. Gelukkig bleek uit de botscan en de CT scan dat ik geen uitzaaiingen had, dus was operatie mogelijk. Tijdens mijn oriëntatie op internet kwam ik al gauw tot de conclusie dat de Da Vinci methode mij zeer aansprak. In goed overleg met de uroloog in het MCL Leeuwarden heb ik gekozen voor Gronau. Tijdens het intakegesprek in Gronau heb ik de dames van Top Medical Care leren kennen. Wat een verademing om door deze dames begeleid te worden in een situatie die de nodige stress oplevert.

De patiënt staat echt centraal

Ik ben op 5 april geopereerd met een gunstige afloop. Geheel geen incontinentie !! De verdere controle wordt nu weer door het MCL in Leeuwarden opgepakt. De begeleiding in Gronau door dr. Witt met zijn team is zeer professioneel waarbij de patiënt echt centraal staat. Je bent geen nummer maar een mens ! De aanwezigheid van de dames van Top Medical Care gaf ontzettend veel vertrouwen op het moment dat ik vragen had. Mijn vrouw heeft een bijzonder goede verblijf gehad in het hotel Moorhof te Gronau. Echt een aanrader.

< Lees minder
"Voor wie meer wil zijn dan alleen maar een nummer"
In december ontving het bericht via mijn huisarts dat in een bloedonderzoek mijn PSA waarde was gesteld op 47,7. Meteen een afspraak met een uroloog van het Amphia in Oosterhout welke al meteen bij de 1ste kennismaking zonder mij aan te kijken, schrijvende in het dossier van de... Lees meer >

Prostaat operatie

In december ontving het bericht via mijn huisarts dat in een bloedonderzoek mijn PSA waarde was gesteld op 47,7. Meteen een afspraak met een uroloog van het Amphia in Oosterhout welke al meteen bij de 1ste kennismaking zonder mij aan te kijken, schrijvende in het dossier van de vorige patiënt, zuchtend uitte dat "sommige patiënten zo kritisch zijn". Een erg vreemde gewaarwording. Na diverse onderzoeken bleek al snel dat sprake was van een 'milde' vorm van prostaatkanker met een Gleason-score van 6. Echter bleek ook dat de betreffende uroloog, ongetwijfeld erg kundig in zijn vakgebied, totaal geen enkel invoelvermogen bezat en communicatief uitermate gebrekkig functioneerde. Dit was voor mij voldoende reden om voor een second opinion te gaan waarvoor ik contact heb gelegd met Top Medical Care.

Voor wie meer wil zijn dan alleen maar een nummer is Gronau van harte aan te bevelen

De kennismaking met deze professionele organsatie was ronduit verwarmend en uitermate prettig. Ook tijdens de operatieve ingreep en het aansluitende verblijf welke op 2 mei heeft plaatsgevonden in Gronau was de begeleiding door de dames van TMC fantastisch. Met veel zorg en aandacht voor de mens als patiënt werden alle vragen en te bespreken onderwerpen door o.a. Esther en Karin voortvarend opgepakt. Als voorbeeld kan ik vernoemen dat na de operatie bleek dat zeker geen sprake was van een 'milde' vorm van prostaakanker met een Gleason van 6 maar van een agressieve met een Gleason van 9!! Toen ik dit vernam was voor Esther geen enkele moeite teveel om met de specialist een gesprek te arrangeren welke 's avonds om 19.00 uur nog plaats vond. Kijk, dat bedoel ik nu met; ZORG VERLENEN MET DE MENS IN HET MIDDELPUNT. Dit zelfde geldt voor de totale opreatie en begeleiding door artsen en verplegend personeel van het ziekenhuis in Gronau. De ongekende betrokkenheid met hun werkzaamheden en patiënten van bijv. de specialisten, welke ook in de avonduren nog aanwezig zijn in het ziekenhuis, moet een stevige opsteker zijn voor alle Nederlandse medische specialisten welke nog steeds in onze zorg overheersen met de bekende 8 tot 5 mentaliteit. Ook in weekenden nemen artsen in Gronau hun taak serieus en hebben contact met de patiënten.

Voor wie meer wil zijn dan alleen maar een nummer is Gronau van harte aan te bevelen.
Esther, Karin en Daniëlle, hartelijk dank voor jullie tomeloze inzet.

< Lees minder
"Alles was uitstekend"
Omdat de wachtlijst voor een operatie met behulp van de robot in Nederland erg lang waren, besloot ik om me via Top Medical Care te laten opereren in Gronau. En daar heb ik geen spijt van gehad. Na het intake gesprek kon ik binnen 3 weken terecht. En Top Medical Care deed zijn... Lees meer >

Operatie

Omdat de wachtlijst voor een operatie met behulp van de robot in Nederland erg lang waren, besloot ik om me via Top Medical Care te laten opereren in Gronau. En daar heb ik geen spijt van gehad. Na het intake gesprek kon ik binnen 3 weken terecht. En Top Medical Care deed zijn naam eer aan: alles was ook top. Begeleiding, kamer, eten, verpleging alles was uitstekend.

< Lees minder
"Je wordt geopereerd door artsen met grote ervaring"
In dit gastenboek lees je veel verhalen over mannen die pas na allerlei omwegen terechtkomen bij Top Medical Care. Dat is jammer want hierdoor stelden ze zich zelf én hun familie onnodig lang bloot aan grote emotionele onzekerheid en spanning.Uit eigen ervaring adviseer ik... Lees meer >

Prostaatkanker? Direct naar TMC

In dit gastenboek lees je veel verhalen over mannen die pas na allerlei omwegen terechtkomen bij Top Medical Care. Dat is jammer want hierdoor stelden ze zich zelf én hun familie onnodig lang bloot aan grote emotionele onzekerheid en spanning.Uit eigen ervaring adviseer ik iedereen: heb je prostaatkanker, bel direct met TMC. Voordelen:

  • Al je zorgen worden direct uit handen genomen
  • Er kan snel een afspraak geregeld worden
  • Je wordt geopereerd door artsen met grote ervaring met de da Vinci methode
  • Het ziekenhuispersoneel staat echt altijd klaar
  • De Nederlandse begeleiders van TMC hebben kennis van zaken en (levens)ervaring
< Lees minder
"Alweer een erectie, eigenlijk als voor de operatie!"
Beste bezoeker van dit gastenboek, In de tweede week van december werd ik na een standaard bloedcheck geconfronteerd met een hoge PSA-waarde van zeven! Na een gesprek met de huisarts en diverse onderzoek in het ziekenhuis werd mij verteld dat ik prostaatkanker had. We hebben toen... Lees meer >

Ervaring DaVinci methode

Beste bezoeker van dit gastenboek,

In de tweede week van december werd ik na een standaard bloedcheck geconfronteerd met een hoge PSA-waarde van zeven! Na een gesprek met de huisarts en diverse onderzoek in het ziekenhuis werd mij verteld dat ik prostaatkanker had. We hebben toen al heel snel een afspraak gemaakt in het ziekenhuis in Harderwijk voor een kijkoperatie (want op z'n moment weet je niet wat je moet doen). Vervolgens kwam het advies van de chirurg, waar we heel goede contacten mee hadden. In de eerste week van januari kwamen we via een advertentie uit een medisch tijdschrift in contact met Top Medical Care. We hebben informatie ingewonnen en zijn zeer uitgebreid geïnformeerd over allerlei zaken, zoals hoe het geregeld is met de verzekering en dat er ook second opinion mogelijkheden waren.

Op 17 januari zijn we in Gronau geweest voor de second opinion en hebben we ons laten uitleggen wat het verschil is tussen een kijkoperatie en operatie met robotondersteuning volgens de daVinci methode. Toen dit duidelijk was hebben we gelijk besloten om mij in Gronau te laten behandelen. We hebben op dat moment direct een afspraak gemaakt voor opname op 29 februari en operatie op 1 maart. We zijn op die dag door Carin van Top Medical Care perfect geïnformeerd over de totale periode van dag 1 t/m dag 7 van de opname.

Het totale concept van de daVinci methode is echt super. Vanaf de dag van opname t/m de laatste dag word je helemaal begeleid en uitgebreid geinformeerd over alle dingen die voorbij komen. Ook elke dag een bezoekje van een van de dames van Top Medical Care, zo kun je alles in je eigen taal bespreken.

Dit bericht is van een heel blij een dankbaar gezin

Mijn vrouw is zeven dagen in Gronau gebleven. Bezoekuur van negen tot negen. Zij verbleef in hotel Fritz op ca 10 minuten lopen van het ziekenhuis. Erik de eigenaar is Nederlander en dus heel makkelijk voor de cumminicatie tussen alle dames waarvan de man in het ziekenhuis verblijft. Ook toen onze zoon Jordie een nacht bleef slapen heeft Erik de éénpersoonskamer gewisseld voor een tweepersoonskamer. Dus echt super geregeld en echt super gezellig. Bovendien was alles heel schoon. Het ontbijt 's morgens was echt van Duitse kwaliteit.

Nu drie weken na de operatie ben ik al weer in goede conditie. Totaal geen urineverlies, ben na de dag dat de catheter er uitging altijd droog geweest, normaal plassen, vannacht ben ik er niet extra uitgeweest om te plassen. Ook had ik vorige week al een erectie en deze week alweer een erectie (eigenlijk als voor de operatie!). Dit is echt geweldig!!
Dit bericht is van een gezin wat heel blij is en dankbaar aan alle mensen die ons hebben geholpen.
Met vriendelijk groet,
Jaap van Asselt

< Lees minder
"Een verademing!"
Na een periodieke controle bij de huisarts in november bleek mijn PSA waarde 10 te zijn. Vervolgens een afspraak gemaakt met de uroloog en is er op 25 november een bioptie genomen met aanvullend onderzoek. Op 7 december, ging zelf nog uit van een vergrote prostaat, de uitslag... Lees meer >

Super behandeling

Na een periodieke controle bij de huisarts in november bleek mijn PSA waarde 10 te zijn. Vervolgens een afspraak gemaakt met de uroloog en is er op 25 november een bioptie genomen met aanvullend onderzoek. Op 7 december, ging zelf nog uit van een vergrote prostaat, de uitslag ontvangen, kwaadaardige tumor met de waarden gleason 3+4=7, T2c en een PSA van 8,5. Afspraak gemaakt voor botscan en mri en moest maar "Googelen" voor de uitkomst van de ontvangen waarden.

Stond na 5 minuten weer trillend buiten. Via internet en mijn zeer goede ziektekostenverzekering OHRA terecht gekomen bij Top Medical Care en is er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek in Gronau. Een verademing! De intake vond plaats op 3 januari door een nederlands sprekende uroloog Dr. Brageeth die, nam er alle tijd voor, uitlegde wat er was gediagnosticeerd en welke behandeling er verder zou plaatsvinden.Toen was ik eindelijk gerustgesteld.

Op 31 januari heeft opname plaatsgevonden en de daVinci operatie zou op 1 februari plaatsvinden. Echter op de eerste opnamedag werd bij mij een hartritmestoornis vastgesteld, die overigens naar ik later heb begrepen ook door mijn Nederlandse cardioloog al eerder was geconstateerd maar, om budgetaire!? redenen, onbehandeld had gelaten. Hierdoor kon de prostaatoperatie geen doorgang vinden. Zodoende werd ik reeds op 3 februari voorzien van een St. Jude tweekamer pacemaker. Vervolgens heeft op 9 februari alsnog de prostaatoperatie tot volle tevredenheid plaatsgevonden, en voel me nu weer als vanouds. Langs deze weg wil ik Dr. J Witt en zijn team, bijzonder hartelijk danken voor zijn kundigheid, alsmede het versneld inpassen van de uitgestelde operatie.

Langs deze weg wil ik Dr. J Witt en zijn team, bijzonder hartelijk danken voor zijn kundigheid

Ben ook Esther zeer erkentelijk voor de support van mij en mijn vrouw Caroline tijdens het,noodgedwongen, langere ziekenhuisverblijf. Tevens dank aan Manon het goede visitekaartje van Top Medical Care in Hengelo. Hoeft geen betoog dat ik het controletraject in Gronau blijf doen, wat een verademing met de algemene attitude in nederlandse ziekenhuizen. Inderdaad heb ik tot mijn grote genoegen kunnen ervaren dat het is zoals zoals het ziekenhuis uitdraagt "im Mittelpunkt steht immer der Mensch", nogmaals allemaal ontzettend bedankt!

Will Jansen

< Lees minder
"Ze begeleiden je van opname tot ontslag uit het ziekenhuis"
Bij mij (62 jaar) werd augustus 2011 een psa waarde van 7,7 geconstateerd. 3 maanden later 6,8 dus naar beneden. Toch was ik er niet gerust op. We zijn eerst nog naar Thailand op vakantie geweest, maar bij terugkomst dacht ik eerst mn psa waarde laten nakijken en wat bleek was... Lees meer >

Bij mij (62 jaar) werd augustus 2011 een psa waarde van 7,7 geconstateerd. 3 maanden later 6,8 dus naar beneden. Toch was ik er niet gerust op. We zijn eerst nog naar Thailand op vakantie geweest, maar bij terugkomst dacht ik eerst mn psa waarde laten nakijken en wat bleek was het ineens 10,3. Direct een afspraak gemaakt in het ziekenhuis in Dirksland bij dokter Bierkens. Geweldige uroloog trouwens! Ik kon na 3 dagen terecht en een dag later werd de biopsie genomen, waaruit bleek dat er 1 biopsie besmet was met een kwaadaardige tumor en een glaeson van 7. Gelijk dus actie ondernomen met de uroloog die met mij alle opties besproken heeft. De beste optie was opereren. Wij hadden al op internet gekeken wat de beste optie was en kwamen op de Da Vinci in Gronau uit. Dit aan de uroloog kenbaar gemaakt en deze gaf aan dat dit een geweldige keuze was. Wij hebben gelijk een afspraak gemaakt bij Top Medical Care. Dat was echt geweldig! Ze begeleiden je van opname tot ontslag uit het ziekenhuis. Echt top!

Wij kwamen voor een intakegesprek in Gronau waar Carin al klaar stond. Gelijk een afspraak gemaakt voor de dag van opname daar ik nog 4 weken op moest wachten i.v.m. biopsie (je mag pas 6 weken erna geopereerd worden). 7 Mei was de opname en 8 mei geopereerd door Dr Witt. Alles prima gegaan, echt een super arts! Nu 4 weken later zie je de wonden nog amper. Ik voel me goed, moet wel veel plassen maar dat gaat prima en erectie ook geen probleem, dus zeer tevreden.

Alles prima gegaan, echt een super arts!

De verplegers van het Antonius Ziekenhuis waren echt super behulpzaam. Alleen op donderdag kwamen er 5 mensen binnen waaronder Dr Witt, die kwam de uitslag geven van de operatie, waaruit bleek dat de snijranden en de lymfen tumorvrij waren en dat de tumor in de prostaat zat, dus geen behandelingen erna. Ik was zo blij dat ik een traantje heb weggepinkt. Voor de rest alles geweldig en wil bij deze de medische staf van Dr Witt, het ziekenhuispersoneel en Top Medical Care vriendelijk danken voor de goede zorg die ik gehad heb!

< Lees minder
"Zeer goed contacten met Dr. Wagner"
Begin juli werd bij mij een matig agressieve prostaatkanker ontdekt in het ADRZ te Goes. Tijdens een second opinion in het prostaatcentrum in Rotterdam werd dezelfde diagnose gesteld. Mijn PSA was ‘nog maar’ 4.3 en de gleason score 7. De tumor was nog binnen de prostaat dus niet... Lees meer >

Mijn leven is veranderd

Begin juli werd bij mij een matig agressieve prostaatkanker ontdekt in het ADRZ te Goes. Tijdens een second opinion in het prostaatcentrum in Rotterdam werd dezelfde diagnose gesteld. Mijn PSA was ‘nog maar’ 4.3 en de gleason score 7. De tumor was nog binnen de prostaat dus niet uit uitgebroken. Ik werd door de arts in Rotterdam voor de keuze gesteld bestralen of opereren met een lichte voorkeur voor operatie. Ik heb toen gekozen voor een operatie omdat er volgens de arts na eerst een bestralingsbehandeling later geen operatie meer mogelijk zou zijn.

De operatie zou in het EMC te Rotterdam plaats vinden met behulp van de Da Vinci robot. Alleen de wachtlijst was op dat moment 10 weken! Dus de operatie zou pas in de tweede helft van september gedaan kunnen worden. Dit was volgens de arts geen enkel probleem omdat mijn PSA waarde nog laag was en de tumor nog binnen de prostaat zat. Enigszins gerust gesteld gingen we naar huis. Maar na een paar dagen thuis sloeg de gerustheid om in ongerustheid. Stel dat het eind september ineens wel uitgezaaid is! Ik had geen rust meer. Ik ben gaan Googlen en gaan zoeken en kwam terecht op de site van Top Medical Care wat ik daar allemaal las deed me besluiten het infonummer 0800-2220005 te bellen. De dame die ik aan de telefoon kreeg vertelde me uitvoerig en duidelijk hoe de werkwijze bij hun was, en wat de mogelijkheden waren. Ik zou binnen een week voor een intakegesprek en onderzoek terecht kunnen in het Prostate Center Europe in Gronau.

En twee weken daarna geopereerd kunnen worden. Dat gaf mij weer hoop en ik heb dan ook niet lang getwijfeld. Top Medical Care heeft de afspraken en alles wat nodig was voor me geregeld. Ook mijn medische dossier werd in Goes en Rotterdam door hun opgevraagd. Alles werd geregeld. Al op 31 juli werd de afspraak gemaakt voor het gesprek met de arts in Gronau. Daar werden we heel vriendelijk ontvangen door Daniëlle van T.M.C. ze heeft ons uitstekend geholpen en begeleid en daar waar nodig als tolk gefungeerd. De uitslag van het onderzoek was gelijk aan dat in Rotterdam. De afspraak voor opname werd gemaakt. 14 augustus opname en 15 augustus de operatie door Dr. Wagner. Ik kan niet anders dan met een heel dankbaar gevoel terug zien op alles.

Ik zou binnen een week voor een intakegesprek en onderzoek terecht kunnen in het Prostate Center Europe in Gronau.

Het verblijf in de kliniek, de geweldige behandeling en verzorging, de zeer goed contacten met Dr. Wagner maar bovenal zijn mens zijn tegenover de patiënten, de rust in de kliniek, de lieve en zorgzame verpleging het heeft me zeer goed gedaan. En toen ik op 20 augustus uit de mond van Dr. Wagner te horen kreeg dat de uitslag van het pathologisch onderzoek van de verwijderde materialen ook goed was, mijn lymfeklieren waren schoon voelde ik me heel erg dankbaar dat ik naar Gronau was gegaan. Zeker toen Dr. Wagner toch nog een kleine tegenvaller voor me had dat tumor al niet meer binnen de prostaat zat maar een klein stukje was uitgebroken. Toen was ik heel erg blij dat ik niet tot eind september had gewacht om mezelf in Rotterdam te laten opereren.

Ik ben de artsen en de mensen van de afdeling urologie in het Prostate Center Europe in Gronau zeer dankbaar! En zeker ook de mensen van Top Medical Care. Met in het bijzonder mijn begeleidster Daniélle! Alle lieve mensen heel veel dank. Ik kan ieder die met de nare ziekte van prostaatkanker wordt geconfronteerd aanraden: doe als ik en vele anderen en bel naar Top Medical Care. 0800-2220005! U zult er geen spijt van krijgen!

< Lees minder
"Ik ben zeer tevreden over de arts"
Op 14 november 2011 is bij mij de prostaat verwijderd, met de DaVinci methode. Ook de lymfeklieren verwijderd die gelukkig "schoon" waren. Ook ik ben zeer tevreden over de arts en het verplegend personeel in Gronau. Ook de dames van medical care waren zeer behulpzaam.... Lees meer >

Incontinentie

Op 14 november 2011 is bij mij de prostaat verwijderd, met de DaVinci methode. Ook de lymfeklieren verwijderd die gelukkig "schoon" waren. Ook ik ben zeer tevreden over de arts en het verplegend personeel in Gronau. Ook de dames van medical care waren zeer behulpzaam.

Vriendelijke groet,

Johan Bootsma

< Lees minder
"Ze stelden een menselijke benadering voorop"
Halverwege dit jaar werd bij mij de diagnose prostaatkanker gesteld. Na een MRI bleek dat er geen uitzaaiingen waren en behoorde een operatie tot de mogelijkheden. In Nederland bleek de wachttijd hiervoor 4 maanden. Nadat mijn vrouw op internet had gezocht naar alternatieven kwam... Lees meer >

Prostaatverwijdering

Halverwege dit jaar werd bij mij de diagnose prostaatkanker gesteld. Na een MRI bleek dat er geen uitzaaiingen waren en behoorde een operatie tot de mogelijkheden.

In Nederland bleek de wachttijd hiervoor 4 maanden. Nadat mijn vrouw op internet had gezocht naar alternatieven kwam zij op de site van TMC en las de positieve ervaringen van mede-lotgenoten.

Nu ben ik iemand van eerst zien en dan geloven. Uit eigen ervaring weet ik nu dat alle positieve verhalen die ik op deze site gelezen heb terecht zijn. In dezelfde week dat ik contact opnam met TMC kreeg ik al een afspraak in Baarn met een arts uit Gronau. Twee weken daarna werd ik geopereerd. De dag na de operatie zat ik al buiten op het terras met mijn vrouw koffie te drinken. De tweede dag wandelde ik al door het park bij het ziekenhuis. Pijn na de operatie heb ik niet gehad.

Vanaf de dag van opname werden mijn vrouw en ik begeleid door een van de dames van TMC. In tegenstelling tot de uroloog in Nederland namen de artsen uit Gronau de tijd en stelden een menselijke benadering voorop. Ook het team verpleegkundigen was geweldig. Ik zal dan ook iedereen aanraden mocht het nodig zijn zich te laten behandelen in Gronau.

Nogmaals mijn dank aan de dames van TMC, de artsen en verpleegkundigen van Gronau voor hun uitmuntende, deskundige en menselijke zorg. Beter kan niet!

vr.gr. F. Geenen

< Lees minder
"Geweldige behandeling en begeleiding"
Mijn reactie is een beetje laat maar toch wel gemeend. Augustus 2010 is bij mij prostaatkanker geconstateerd. PSA was 11.6. Tja wat nu? Mijn uroloog in Meander Dr. van Adrichem was zeer resoluut in zijn diagnose die binnen 43 weken boven water was. Verwijderen. Uiteraard de... Lees meer >

Prostaat operatie

Mijn reactie is een beetje laat maar toch wel gemeend. Augustus 2010 is bij mij prostaatkanker geconstateerd. PSA was 11.6. Tja wat nu? Mijn uroloog in Meander Dr. van Adrichem was zeer resoluut in zijn diagnose die binnen 43 weken boven water was. Verwijderen. Uiteraard de mogelijkheden besproken welke operatie de juiste is. Via internet terecht gekomen bij Top Medical Care en kon al 17 september 2010 terecht voor een second opinion. Mijn uroloog was akkoord met Gronau want in het Meander hebben zo nog niet de Da Vinci Robot. Geweldige ontvangst daar in Gronau en de diagnose was gelijkluidend maar wel dat het zo snel mogelijk moest gebeuren.

Mijn vrouw kon blijven in Gronau en alle kosten zijn volledig voldaan door mijn zorgverzekeraar

Uiteindelijk toch na enige vertraging op 2 november 2010 door Dr J. Witt geopereerd. En uiteindelijk is alles goed gegaan. Geen uitzaaiingen, en er is besparend geopereerd. Mijn vrouw kon blijven in Gronau en de kosten van verblijf en de gehele operatie en ook de nacontrole in febr. 2011 is volledig voldaan door mijn Zorgverzekeraar. Een geweldige behandeling en begeleiding en verzorging gedurende de 8 dagen dat ik daar verbleef. Het leek wel een hotel. Ik wil dan ook alles dames van Top Medical Care hier ook nog eens hartelijk bedanken, alsmede Dr Jorn Witt en zijn geweldige team en uiteraard niet te vergeten het verplegend personeel van 1A. Een geweldige mentaliteit waar ze soms in Nederland nog van kunnen leren. Inmiddels zwaai ik hierover de loftrompet en er zijn al weer 4 personen naar Gronau geweest met dezelfde goede resultaten. 24 juni mag ik weer terugkomen en we maken er met z'n tweetjes een gezellige dag van.

Hartelijk dank iedereen ook de steun van mijn vrouw en dochters.
Cor van den Bergh

< Lees minder
Pagina 3 van 4
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!