Ervaringen prostaatoperatie Gronau

Gastenboek reacties van onze cliënten bekijken?

We gebruiken een onafhankelijk platform waar cliënten hun ervaring kunnen delen. Daar scoren we een 9+. Bent u ook een cliënt van Prostate Center Europe? Laat een reactie achter, dat waarderen we enorm!

Een recente beoordeling
“Net als de vele mannen die mij voorgingen ben ik ook zeer positief over het Prostaat Centrum Europe. Ik wil dan ook de heren doctoren en het verplegend personeel ontzettend veel dank zeggen voor de fantastische goede zorgen welke ik mocht ondervinden. Dhr. H. Hoffman, Enschede”
"Ik ben zeer snel hersteld van de operatie"
Beste mevrouw Scholte Lubberink, Ik ben zeer snel hersteld van de operatie, vanaf de dag dat ik thuis ben gekomen ben ik begonnen met 's morgens 45 minuten te wandelen en 's middags nog een keer hetzelfde. Dit ging allemaal prima en na ongeveer twee weken heb ik mijn dagelijkse... Lees meer >

Beste mevrouw Scholte Lubberink,

Ik ben zeer snel hersteld van de operatie, vanaf de dag dat ik thuis ben gekomen ben ik begonnen met 's morgens 45 minuten te wandelen en 's middags nog een keer hetzelfde. Dit ging allemaal prima en na ongeveer twee weken heb ik mijn dagelijkse bezigheden weer volledig kunnen oppakken.

Met vriendelijke groeten,
Jos Lemmens


< Lees minder
"We zijn heel blij met het resultaat, nu al"
Hans en ik willen Prostate Center Europe en het hele verpleegteam bedanken voor de goede begeleiding en zorg. Op iedere vraag kwam een antwoord en het leek nooit teveel. We willen ook graag Dr. Wagner bedanken voor de operatie en de begeleiding. Hij nam de tijd om alles uit te... Lees meer >

Hans en ik willen Prostate Center Europe en het hele verpleegteam bedanken voor de goede begeleiding en zorg. Op iedere vraag kwam een antwoord en het leek nooit teveel.

We willen ook graag Dr. Wagner bedanken voor de operatie en de begeleiding. Hij nam de tijd om alles uit te leggen en ook heeft hij veel begrip en steun gegeven. Daarnaast zijn we heel blij met het resultaat, nu al.

De kamer waar hij lag was heel prettig, met het zitje op het balkon.


Hans en Tanja

< Lees minder
"Vriendelijke en professionele begeleiding"
Langs deze weg wil ik graag het hele team van Prostate Center Europe danken voor de vlotte, vriendelijke en professionele begeleiding voor en tijdens mijn verblijf en dat van mijn vrouw in Gronau. Wij hebben die beide als bijzonder prettige ondersteuning ervaren. Lees meer >

Langs deze weg wil ik graag het hele team van Prostate Center Europe danken voor de vlotte, vriendelijke en professionele begeleiding voor en tijdens mijn verblijf en dat van mijn vrouw in Gronau. Wij hebben die beide als bijzonder prettige ondersteuning ervaren.

< Lees minder
"Alle functies zijn bij mij gespaard gebleven"
Gisteren was het alweer een week geleden dat dhr. Wagner mij heeft geopereerd. De operatie is bij mij voor de volle 100% gelukt. Prostaat schoon op de snijranden, lymfe schoon en mijn Gleason-score was net als bij het vooronderzoek gelijk gebleven 3+3=6, beter kan niet! Ik ben... Lees meer >

Snel hersteld, veel dank voor het samenwerkende team van Prostate Center Europe

Gisteren was het alweer een week geleden dat dhr. Wagner mij heeft geopereerd. De operatie is bij mij voor de volle 100% gelukt. Prostaat schoon op de snijranden, lymfe schoon en mijn Gleason-score was net als bij het vooronderzoek gelijk gebleven 3+3=6, beter kan niet!

Ik ben inmlddels al weer een paar dagen thuis en het gaat voortreffelijk. Mijn omgeving kan het soms niet begrijpen dat ik zo snel weer op de been been. Alle functies zijn bij mij gespaard gebleven en tot nu toe lijkt het ook allemaal te gaan werken.

Alle functies zijn bij mij gespaard gebleven en tot nu toe lijkt het ook allemaal te gaan werken.

Ik wil jullie team via deze mail dan ook graag allemaal heel hartelijk danken voor de goede zorgen.

Danielle en Marjolijn voor de goede ontvangst en begeleiding in Gronau en Manon natuurlijk voor de snelle afhandeling van de contacten via de mail. Helaas was dhr. Wagner bij mijn ontslag naar het buitenland maar zijn collega arts A Schütte heeft dit goed en duidelijk overgenomen. Dan het verplegend personeel in Gronau is gewoon voortreffelijk aan niets ontbreekt het je daar in de week van opname.
Dus het hele samenwerkende team van Prostate Center Europe héél veel dank hiervoor!!!

< Lees minder
Jan Keizer
''Enige tijd geleden adviseerde mijn dochter me om naar een diëtiste te gaan. Zo kon ik namelijk geholpen worden om een paar kilo af te vallen.Er werd me daar om mijn bloedwaardes gevraagd maar omdat dit al een tijd geleden voor het laatst was gecontroleerd, besloten we om... Lees meer >
14469654 343319606006233 1925762462396199667 N

''Enige tijd geleden adviseerde mijn dochter me om naar een diëtiste te gaan. Zo kon ik namelijk geholpen worden om een paar kilo af te vallen.Er werd me daar om mijn bloedwaardes gevraagd maar omdat dit al een tijd geleden voor het laatst was gecontroleerd, besloten we om opnieuw bloed te laten prikken. Op het formulier voor het bloed prikken werd ook geadviseerd mijn PSA waarde te laten controleren.

De uitslag van deze onderzoeken was onthutsend. Mijn PSA waarde was verdubbeld, en ik moest gelijk naar het ziekenhuis om biopten te laten prikken.Hierbij neemt de arts met een soort pistool een stuk of tien puncties vanuit de prostaat. Na een week mocht ik met mijn vrouw de uitslag halen.
Ik bleek een zeer ernstige agressieve vorm van prostaatkanker te hebben, die eigenlijk meteen behandeld zou moeten worden. In mijn kennissenkring was Prostate Center Europe in Gronau (Duitsland) al eens genoemd. Men was vol lof over de behandeling met de “Da Vinci Robot”, maar ook over de artsen en verplegend personeel, die vloeiend Nederlands spraken. Zodoende heb ik me hier gemeld. 

Lees hier het artikel op AD.nl

Als iemand mij vraagt wat te doen bij prostaatkanker dan heb ik meteen mijn antwoord klaar: Prostate Center Europe.

Vanuit het hoofdkantoor in Hengelo is werkelijk alles geregeld. Er kwamen data voor scans, echo’s en alle andere zaken die bij een prostaatoperatie komen kijken. Zelf heb ik ondervonden dat alles wat men mij over de voorbereiding, opname, ontvangst en begeleiding had verteld is uitgekomen. Je blijft daar in de kliniek nog een week onder toezicht, wat ik zeer prettig vond. In Nederland word je gelijk naar huis gestuurd en zijn er complicaties dan moet je weer terug naar het ziekenhuis. Bij Prostate Center Europe wordt alles nauwlettend in ’t oog gehouden en verlaat je het ziekenhuis zonder katheter. Als iemand mij vraagt wat te doen bij prostaatkanker dan heb ik meteen mijn antwoord klaar: Prostate Center Europe. Ik heb dan ook ’n belangrijk advies voor alle mannen van 40 en ouder: Laat elk jaar je PSA waardes prikken, dan voorkom je een heleboel ellende en heel veel narigheid, die mij helaas wel zijn overkomen.

Gelukkig verloopt mijn herstel voorspoedig en gaat het me goed!''

Groet,
Jan Keizer(ex-zanger BZN)

< Lees minder
"Alles functioneert weer voor 100%"
Ruim 3 jaar geleden ben ik geopereerd vanwege prostaatkanker. Terugkijkend naar dat moment kan ik alleen maar blij zijn de operatie in Gronau te hebben ondergaan. In mijn geval was dr.Wagner degeen die de operatie uitvoerde. En met succes want ik voel me als herboren en alles... Lees meer >

Ruim 3 jaar geleden ben ik geopereerd vanwege prostaatkanker. Terugkijkend naar dat moment kan ik alleen maar blij zijn de operatie in Gronau te hebben ondergaan.

In mijn geval was dr.Wagner degeen die de operatie uitvoerde. En met succes want ik voel me als herboren en alles functioneert weer voor 100%, En geen last van incontinentie! Wat wil ik nog meer. Elke 6 maanden wordt mijn PSA gecontroleerd en tot op dit moment steeds dezelfde uitslag : ONMEETBAAR LAAG.

< Lees minder
"Ik heb me verbaasd over de ongelooflijk goede zorg"
In het voorjaar van 2012 werd bij mij een verhoogde PSA waarde geconstateerd. Die was in een half jaar tijd gestegen van 4.5 naar 6.9. De huisarts adviseerde mij op basis van deze verhoging een uroloog te raadplegen. Omdat wij toen net op het punt stonden voor langere tijd naar... Lees meer >

"Mijn wereld stortte even in"

In het voorjaar van 2012 werd bij mij een verhoogde PSA waarde geconstateerd. Die was in een half jaar tijd gestegen van 4.5 naar 6.9. De huisarts adviseerde mij op basis van deze verhoging een uroloog te raadplegen. Omdat wij toen net op het punt stonden voor langere tijd naar het buitenland te vertrekken, heb ik in september een eerste afspraak bij de uroloog gehad. Deze vond het verstandig biopsies bij mij te nemen, zodat een goede diagnose kon worden gesteld.

Op 17 september werden via de endeldarm 12 biopsies uit 6 posities genomen. Op 24 september werd mij medegedeeld dat 4 van de 12 biopsies kwaadaardige cellen bevatten. Je wereld stort dan even in! Er werden door de uroloog 5 mogelijkheden van behandeling medegedeeld, te weten: 1. Operatief verwijderen van de prostaat middels een snede in de buik, 2. Operatief verwijderen van de prostaat middels een kijkoperatie, 3. Bestraling van buitenaf, 4. Bestraling via Brachytherapie, 5. Operatief verwijderen van de prostaat m.b.v. de Da Vinci Robot methode

Omdat je zelf weinig verstand hebt van de materie en je uiteraard graag wilt weten wat voor jezelf de beste optie is, ga je natuurlijk via internet op zoek. Inmiddels had ik zelf, in overleg met mijn echtgenote en de huisarts, reeds besloten dat ik de prostaat compleet wilde laten verwijderen. Al gauw kwamen wij via internet terecht bij het Prostata Zentrum in Gronau en kregen we contact met Top Medical Care in Hengelo. Vanaf dat moment ging alles snel en perfect. Manon van TMC nam direct de complete regie over en regelde met spoed een second opinion voor ons in Gronau, verzorgde alle benodigde papieren en regelde alles t.b.v. de ziektekosten verzekering. Reeds op 4 oktober konden we in Gronau terecht voor het onderzoek. We werden daar zeer correct en vriendelijk opgevangen door Karin van TMC, die ons het hele onderzoek begeleidde en voor de nodige vertaling zorgde. Na het positief verlopen gesprek met de arts konden we direct een afspraak maken voor opname.

Op 5 november ben ik opgenomen, (met perfecte begeleiding door Danielle van TMC) en op 6 november ben ik geopereerd door Dr. Witt. Deze kwam enkele dagen later met de definitieve uitslag. De prostaat was verwijderd zonder schade aan de omliggende zenuwbanen, de tumor was nog geheel ingekapseld en alle snijvlakken waren schoon. Dit gold ook voor de weggenomen lymfeklieren en zaadblaasjes. Twee dagen na de operatie mocht en kon ik alweer uit bed en een wandeling buiten in het park maken. Ik heb me verbaasd over de ongelooflijk goede zorg van artsen en verpleegkundigen gedurende de week dat ik in Gronau heb gelegen. De verzorging kwam overeen met een 5 sterren hotel! Elke dag kwam één van de dames van TMC kijken hoe het met mij ging en even een praatje maken. Ik kreeg zelfs elke dag speciale oefeningen op de afdeling fysiotherapie. Na één week mocht ik weer naar huis.

Ik ben nu, twee weken na de operatie, al weer volop in beweging en geniet weer van de dagelijkse wandelingen met mijn echtgenote en hond. Ik heb (mede dankzij de opgedragen fysiotherapie oefeningen) geen last van incontinentie en voel me bijna weer als vanouds.

Mijn echtgenote en ik willen iedereen van Prostate Center Europe hartelijk bedanken voor de fantastische ondersteuning en begeleiding en uiteraard de artsen en verplegend personeel van het Prostata Zentrum in Gronau voor de perfecte verzorging.

Lex en Marga Pullen

< Lees minder
"Daar word je nog behandeld als mens"
Hallo beste dames van Top Medical Care, Hartelijk dank voor de goede begeleiding die wij gehad hebben, direct vanaf de eerste dag. Het ziekenuis in Gronau is ook geweldig! Daar word je nog behandeld als mens. In Nederland ben je een nummer. Nu ben ik heel gelukkig en dank aan... Lees meer >

Bedanken

Hallo beste dames van Top Medical Care,

Hartelijk dank voor de goede begeleiding die wij gehad hebben, direct vanaf de eerste dag. Het ziekenuis in Gronau is ook geweldig! Daar word je nog behandeld als mens. In Nederland ben je een nummer. Nu ben ik heel gelukkig en dank aan daVinci, dr. Witt.

Groet,

Ben ten Brinke uit Enschede

< Lees minder
"Echte zorg van lieve mensen"
Via ziekte in Tunesië (vakantie), huisarts en onderzoeken in ziekenhuis te horen gekregen dat ik prostaatkanker had. Door slechte communicatie, verdwenen papieren, niet nagekomen afspraken tussen uroloog en oncoloog stond medio februari mijn wereld op zijn kop. Tegengestelde... Lees meer >

Grandioos, menselijk en warm

Via ziekte in Tunesië (vakantie), huisarts en onderzoeken in ziekenhuis te horen gekregen dat ik prostaatkanker had. Door slechte communicatie, verdwenen papieren, niet nagekomen afspraken tussen uroloog en oncoloog stond medio februari mijn wereld op zijn kop. Tegengestelde uitspraken; links/rechts verhaal van de tumor; de lange termijn behandelingen; ik wist me nauwelijks raad.

Mijn lief Els bleef tussentijds nuchter rond kijken op internet naar relevante informatie (geen dramaverhalen op patientenblogs). DaVinci techniek werd ontdekt.

Advies eigen uroloog: Brachimethode, tumor rechts op de prostaat;

Advies Oncoloog: tumor links, inwendige, uitwendige bestraling, brachimethode en direct hormoontabletten. Geen andere adviezen. Eerste gelukje was de MRI-scan. Geen uitzaaiingen. Tot op dat moment alles zelf moeten uitzoeken, overal achteraan moeten bellen. Vertrouwen in uroloog en oncoloog volledig zoek!

Via zorgverzekeraar Menzis een second-opinion aangevraagd. Direct verwezen naar Top Medical Care. Binnen een week afspraak in Gronau met dr. Witt. Begeleiding door Top Medical Care. Direct een vertrouwd gevoel. Alleen de ontvangst al; belangstellend, gerust stellend; warm en menselijk.

De wereld lacht me weer tegemoet

21-03 opgenomen, 22-03 geopereerd door dr. Witt, zoals was toegezegd. Arts met wie je de intake voert is ook je opererend chirurg. Operatie naar alle tevredenheid gelukt. Geen uitzaaiingen aangetroffen. En passant ook nog even een liesbreuk verwijderd. En dat voor de prijs van een. Omringd door fantastisch verzorgend personeel, dat alles doet om het je naar de zin te maken, wil bijdragen aan je herstel. Grandioos

23-03 in een lekker zonnetje op terras met een warme cholademelk. De wereld lacht me weer tegemoet. Dank zij mijn lieve nuchter zakelijk, zich wetenswaardige orienterende Els, zit ik hier. Elke dag gaat het herstel beter; lekker wandelen in het parkje; praten met lotgenoten; zingend; grappen en grollen makend loop ik rond. Ik ben dankbaar voor alle zorg, echte zorg van lieve mensen. het ontroert me.

Ik ben dankbaar voor alle zorg, echte zorg van lieve mensen. het ontroert me.

Zondag 27-03 katheder verwijderd. Opluchting. Heb direct al weer redelijke controle. Morgen lekker naar huis.

Dank je wel Top Medical Care, dank je wel alle lieve mensen van urologie voor jullie ongelooflijk goede zorg. Dank je wel dr. Witt en het medisch team. De zon schijn weer volop in mijn wereld.

Mensen die dit lezen, vertel het verder. Jullie mogen mij mailen en vragen stellen.
Alowie Stijnbosch

< Lees minder
"Niets dan lof over artsen en verplegend personeel"
Antwoord op Fred, Gefeliciteerd Fred met het goede resultaat, ik lag gelijktijdig met je in Gronau, volgens mij in de kamer naast je, we zijn op dezelfde dag geopereerd, en ook op dezelfde dag ontslagen. Je had ten tijde van de opname zo'n last van je rug, of niet? Wat... Lees meer >

Gefeliciteerd Fred

Antwoord op Fred,

Gefeliciteerd Fred met het goede resultaat, ik lag gelijktijdig met je in Gronau, volgens mij in de kamer naast je, we zijn op dezelfde dag geopereerd, en ook op dezelfde dag ontslagen.

Je had ten tijde van de opname zo'n last van je rug, of niet?

Wat heb je alles mooi verwoord zeg, ik kan me volledig bij jou ervaring aansluiten, ook niets dan lof over de artsen - verplegend personeel en TMC, een dik compliment voor het hele medische team.

Ik ben sinds 3 weken weer volledig aan het werk en het gaat goed met me, ik krijg 15 december de éérste nacontrole, dus hoop ook op een goede PSA, maar daar ga ik wel van uit. De snijranden waren schoon en geen " rare " dingen gevonden tijdens de operatie.

Ik wil je ook namens mijn vrouw heel veel beterschap toewensen en blijf positief.

Vriendelijke groet,

Paul Rutgers

< Lees minder
"Nogmaals dank voor de goede begeleiding"
Ik heb vorig jaar een second opinion laten doen in Gronau omdat ik een hele grote prostaat had die in nederland met de Da Vinci methode niet verholpen kon worden. Ben door Dr.schutte onderzocht en een operatie was geen enkel probleem .Ik had een psa van 30.6 dus het zag er niet... Lees meer >

Prostaat en Male sling

Ik heb vorig jaar een second opinion laten doen in Gronau omdat ik een hele grote prostaat had die in nederland met de Da Vinci methode niet verholpen kon worden. Ben door Dr.schutte onderzocht en een operatie was geen enkel probleem .Ik had een psa van 30.6 dus het zag er niet goed uit . Dr. schutte heeft mij in juni 2011 geholpen en dit is in eerste instantie goed gegaan was na 4 weken bijna droog maar doordat ik daarna ontzettend ben gaan hoesten en niessen was ik terug bij af en heb ik weken gehad van wel 11 a12 inleggers en daar word je niet vrolijk van wat je bent dan gewoon incontinent , maar met de hulp van Dr schutte doorverwezen naar Dr Zugor en zijn assistent Dr. abdulhak deze hebben in december onderzoeken gedaan maar het was nog te vroeg om mij te helpen ben 9-01-2012 voor controle bij dr schutte geweest en gelijk bij de andere twee artsen. Ik ben16 01-2012 geholpen aan een male sling dit is een bandje die de sluitspier ontlast en sindsdien ben ik voor 99.8% droog en dat is goed voor de sociale contacten. Mijn psa is nu 0.003, geweldig.

De begeleiding van Ester en Karin en Danniele van TOP MEDICAL CARE was perfect en hebben ons geweldig geholpen ook omdat ik binnen een week geholpen moest worden en er allerlei onderzoeken moest doen op 09-01-2012 zonder aankondiging van te voren.

Ik kan u zeggen als u ook problemen heeft met incontinentie is dit een geweldige oplossing. Nogmaals dank voor de goede begeleiding van TOP MEDICAL CARE, perfect gewoon.

< Lees minder
"Having again a future ahead of me!"
In october 2010 i paid a visit to my GP complaining about my medical condition. The Docter suggested a medical, which confirmed an enlarged prostate! An Hospital appointment had been arranged localy and within a few months serveral PSA tests had been taken, during tests, which... Lees meer >

Prostate Operation 28-03-2012

In october 2010 i paid a visit to my GP complaining about my medical condition. The Docter suggested a medical, which confirmed an enlarged prostate! An Hospital appointment had been arranged localy and within a few months serveral PSA tests had been taken, during tests, which confirmed that i was also diabethec!

In the meantime months went by and my Family here in Wales and the Netherlands became concerned about my situation! They began searching the internet about prostate cancer. In Januari 2012 we found out that is was cancer! A biopsy had confirmed this, an an MRS scan followed a month later. In the mean time my sister in the Netherlands searched and found;Top Medical Care. She Emailed them and had a reaction straightaway!!

They asked for serveral information from my own Hospital. With all that we were able to plan the operation through Robotic Micro Surgery, according to the Davinci Method, straightaway! I had seen the operation being performed on the Website from Top Medical Care, so i knew what to expect! Several days before the operation i travelled to the Netherlands, by car, so i could maintain my independence while staying with my sister near Eindhoven.

She took me into Hospital. A representative from Top Medical Care awaited us and led us kindly into the check-in office. Hear i was given my "TAG" to clipp on my wrist. As an "in" patient, after that i was excorted to severral departments ex-rays, echoes by sound, flow tests, ect. And ended up on the medical ward. My own bedroom ensuite, lovely vieuw at the park, telephone, TV ect.

I feld great, my urineflow was as strong as ever, i feld 25 again!

The next day at 8.00AM my operation would take place, i was up at 6.00AM being prepared for surgery. All was very straight forward and understandable. Both dokters; Dr de Witt and Wagner spoke english very well, aswell as the other staff. They all were so nice and helpfull i never forget it!! The next day started early shower, breakfast, walking in the hallway ect, inorder to keep bloodcirculation going. Nurses check atleast every two ouwers at night checking the catheter.

I olso had physiotherapy to control lower muscles. I feld great, my urineflow was as strong as ever, i feld 25 again! By phone i contacted my family back in Wales, which was great!

It is hard to explain; one moment you have one foot in the grave and the nex you hane a party!! When the pathological report stated i was in the clear i cried of joy. I just lied down on my bed contemplating all that had happend. I was at total peace, having again a future ahead of me! I promised my self to help anyone within my ability, in order tocome about this live saving operation!!

Good luck!!!

Dirk van Rijswijk
West Wales UK

< Lees minder
"Zéér specialistisch ziekenhuis met korte lijnen en je bent er snel aan de beurt"
In juli werd bij mijn man prostaatkanker geconstateerd. In eerste instantie dacht men aan een milde vorm, gezien een Gleasonscore van 5. Vervolgens werd er echter bij een gemaakte MRI in Maastricht uitzaaiingen geconstateerd en wilde men zo snel mogelijk starten met... Lees meer >

Prostaatoperatie

In juli werd bij mijn man prostaatkanker geconstateerd. In eerste instantie dacht men aan een milde vorm, gezien een Gleasonscore van 5. Vervolgens werd er echter bij een gemaakte MRI in Maastricht uitzaaiingen geconstateerd en wilde men zo snel mogelijk starten met hormoonbehandelingen.

We hebben toen zelf een second-opinion aangevraagd bij de prostaatkliniek in Nijmegen, daar werd een nieuwe MRI gemaakt waaruit bleek dat er géén uitzaaiingen waren ! Wel 2 tumoren, daar kwam vervolgens via een geleide biopsie mbv. de MRI een Gleasonscore van 7 uit. Het was ons wel duidelijk dat een totale prostatectomie de beste behandeling zou zijn.

Onze voorkeur ging uit naar een operatie met de Da Vinci. Heel internet hebben we afgezocht en uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Gronau én bij Top Medical Care. De werkwijze van de artsen én de positieve berichten van het gastenboek gaven uiteindelijk de doorslag om te kiezen voor Gronau.

Het is een klein, maar zéér specialistisch ziekenhuis met korte lijnen en je bent er snel aan de beurt

Na een afspraak gemaakt te hebben met Top Medical Care konden we binnen een week al terecht voor het intakegesprek in Gronau. We werden direkt al opgevangen door Daniëlle die ons die dag begeleid heeft bij alle onderzoeken. Er werden nierstenen ontdekt in de linkernier en een niersteen van 1,5 cm in de urineleider. Nergens is dit van te voren ontdekt in de verschillende nederlandse ziekenhuizen ! Deze moesten eerst verwijderd worden, anders zou dit naderhand complicaties geven bij de prostaatoperatie. Hiervoor waren 3 operaties nodig, telkens zijn we ontzettend goed begeleid en opgevangen door de dames van Top Medical Care, te weten Karin, Esther, Daniëlle en Inge.

Net voor kerstmis heeft dr. Witt (op zijn vrije dag !) de prostaatoperatie gedaan, de tumor was helemaal ingekapseld, er waren geen uitzaaiingen en het is gebeurd met behoud van de zenuwbanen. We zijn zo blij en dankbaar dat we de keuze hebben gemaakt voor Gronau ! De artsen en het verplegend personeel zijn zeer deskundig en je staat als mens centraal .Het is een klein, maar zéér specialistisch ziekenhuis met korte lijnen en je bent er snel aan de beurt.

Tijdens de ziekenhuisoperaties heb ik overnacht in Hotel Fritz. Dit hotel ligt op loopafstand van het ziekenhuis en is ook een echte aanrader : warme, gemoedelijke plek waar meerdere dames logeren waarvan hun partner geopereerd wordt in het ziekenhuis.

Dankzij de artsen, het verplegend personeel én Karin, Esther, Daniëlle en Inge van Top medical Care kunnen wij tevreden en met dankbaarheid terugkijken naar deze roerige periode in ons leven en vol vertrouwen verder gaan met ons leven !

< Lees minder
Öperatie is zonder complicaties verlopen"
Net terug van een prostaatoperatie in Gronau, Duitsland. TopMedical Care verleende mij bijstand via mijn zorgverzekeraar Menzis. Danielle stond mij bij op de dag voor de operatie. Dan onderga je nog allerlei onderzoeken om te zien of je überhaupt wel in staat bent en dergelijke... Lees meer >

Bijstand Top Medical Care

Net terug van een prostaatoperatie in Gronau, Duitsland. TopMedical Care verleende mij bijstand via mijn zorgverzekeraar Menzis. Danielle stond mij bij op de dag voor de operatie. Dan onderga je nog allerlei onderzoeken om te zien of je überhaupt wel in staat bent en dergelijke operatie te ondergaan. Er werd een hartfilmpje gemaakt. Het resultaat was een bibberend filmpje, waarvan één van de specialisten zei, 'dat het wel erg verkeerd zat'.Toen heeft Danielle op eigen initiatief binnen vijf minuten een echografie geregeld, waaruit bleek, dat mijn hart prima in orde was!

Nu is mijn kennis van de Duitse taal best wel goed, maar op zo'n dag van allerlei onderzoeken blijf je zelf niet zo koelbloedig, en krijg je het misschien wel niet eens voor elkaar in een buitenlands ziekenhuis. Zij wel! Waarvoor dank!

En o ja, de operatie is zonder complicaties verlopen.

Met groet,

Harrie Loeff

< Lees minder
"Zijn zo blij geweest met de keus voor Gronau!"
Ik kan met tevredenheid terugkijken op mijn prostaatoperatie die buitengewoon goed verlopen is. Op de dag van de opname maakte ik kennis met Karin. Ik neem aan dat jullie zelf beseffen hoe waardevol jullie team is voor de patiënten. Vooral toen ik later Nederlanders trof die... Lees meer >

Prostaatoperatie

Ik kan met tevredenheid terugkijken op mijn prostaatoperatie die buitengewoon goed verlopen is. Op de dag van de opname maakte ik kennis met Karin. Ik neem aan dat jullie zelf beseffen hoe waardevol jullie team is voor de patiënten. Vooral toen ik later Nederlanders trof die geen woord Duits spraken of verstonden. Ook de artsen en het verplegend personeel zijn alle dagen vriendelijk, behulpzaam en correct geweest. Wat mij bijzonder van de artsen trof: de dag voor de ingreep waren de vooronderzoeken, heel gedegen, echo’s en zelfs nog een röntgenfoto met contrastvloeistof voor de zekerheid.

Wat een geweldige humor op het juiste moment, vanaf dat moment was al mijn angst verdwenen.

Tijdens dat vooronderzoek sprak ik met Dr. Habibzada over het sparen van de zenuwbundels voor de erectie. Eén van de bundels was waarschijnlijk aangetast en kon dus niet gespaard worden dacht Dr. Habibzada. Ik vroeg hem: als er maar één gespaard wordt, wat houdt dat in? Zijn antwoord: dan is alles nog goed, alleen loop je dan een beetje scheef! Wat een geweldige humor op het juiste moment, vanaf dat moment was al mijn angst verdwenen. Tenslotte: mijn vrouw had dus haar intrek genomen bij Fritz, op jullie advies. Ook dit was geweldig en het allermooiste was dat ze daar met lotgenoten kon praten. Dat was voor iedereen een geweldige steun! Nogmaals bedanken wij het hele team en zijn zo blij geweest met de keus voor Gronau!

< Lees minder
"NU PSA WAARDE 0,0 !!"
Vandaag is een feestdag voor me. We kwamen bij de uroloog en die keek de papieren nog eens na en kwam tot de conclusie dat met het verwijderen van de lymfe (waarbij er 2 besmet gevonden waren) het heel goed mogelijk was dat ze precies alles te pakken hadden. Als hij maar wist hoe... Lees meer >

Een enorme meevaller

Vandaag is een feestdag voor me. We kwamen bij de uroloog en die keek de papieren nog eens na en kwam tot de conclusie dat met het verwijderen van de lymfe (waarbij er 2 besmet gevonden waren) het heel goed mogelijk was dat ze precies alles te pakken hadden. Als hij maar wist hoe en waar en van welke kant de lymfe weggenomen waren en welke dan besmet waren. Nu hadden wij na ons eindgesprek met Dr. Witt in Duitsland het dossier een tijdje in bezit gehad en van alle bladzijde foto’s gemaakt. Die had ik afgedrukt bij me en daar kon mijn uroloog precies in vinden wat hij zocht. Er waren er 8 van links en 7 van rechts weggenomen en aan elke kant was er dus maar 1 besmet geweest. Reden om aan te nemen dat de kans groot was dat ze daarmee alles te pakken hadden. Maar dat zou dan uit de bloedwaarde blijken!

Vandaag is een feestdag voor me

Toen ik hem erop wees dat ik afgelopen maandag bloed geprikt had bleek dat hij dat nog niet gezien had maar de uitslagen op zijn computer had staan. En wat bleek……zijn vooronderstelling bleek (vooralsnog) juist PSA WAARDE 0,0 !!!!! Dus hoewel we er rekening mee moeten houden dat het ineens toch weer kan gaan opspelen en er ook rekening mee moeten houden dat met het wegsnijden er altijd een paar slechte cellen achtergebleven kunnen zijn, mogen we er in ieder geval de komende drie maanden vanuit gaan dat ik schoon ben.

In februari gaan we weer prikken en opnieuw kijken wat die waarde dan is. (ik hoop natuurlijk nog steeds 0, maar daar durf ik nu nog niet vanuit te gaan) Voorlopig is het zo dat ik geen hormoon of wat voor andere behandeling hoef te hebben en mocht dus later blijken dat er nog een kwaadaardige cel is achtergebleven dan kan dat met plaatselijke bestraling bestreden worden. Mocht na drie maanden blijken dat het toch nog in de lymfe zit dan komt het hele hormoonverhaal weer om de hoek kijken maar nu mag ik eerst in alle rust en vrede de feestdagen doorbrengen (werkend maar genietend want ik loop een beetje achter) en gaan we in januari lekker een maandje op vakantie. Jullie kunnen je wellicht voorstellen wat een opluchting dit voor ons is en hoe blij we zijn. Dit wilde ik graag met jullie allemaal delen.

< Lees minder
"Fantastische artsen"
Ik wil u niet vermoeien met verhalen over hoe geweldig de mensen van Top Medical Care zijn en hoe goed en menselijk hun begeleiding is. Ook niet over hoe het ziekenhuispersoneel, in Gronau, bekwaam en zeer alert reageert en zeker niet over die fantastische artsen, want alle... Lees meer >

Prostaatverwijdering

Ik wil u niet vermoeien met verhalen over hoe geweldig de mensen van Top Medical Care zijn en hoe goed en menselijk hun begeleiding is. Ook niet over hoe het ziekenhuispersoneel, in Gronau, bekwaam en zeer alert reageert en zeker niet over die fantastische artsen, want alle superlatieven zijn op deze mensen van toepassing: GEWELDIG!!

Omdat ik, na enig aandringen van mijn vrouw, jaarlijks mijn PSA-waarde heb laten bepalen was ik er gelukkig op tijd bij en kan ik drie maanden na de operatie zeggen dat alles weer in orde is: PSA-waarde <0,003. Ik kan mijn urine goed ophouden en ons liefdesleven is weer zoals het was.

Top Medical Care en ziekenhuispersoneel: GEWELDIG!!

Dus heren, mijn (ons) advies is: laat jaarlijks bloedprikken om de PSA-waarde te bepalen, dan bent u er zeker op tijd bij wanneer er onverhoopt toch iets aan de hand is.

De operatie met de Da Vinci Methode gaat probleemloos en laat uiterlijk ook bijna geen littekens achter en: laat u begeleiden door de mensen van Top Medical Care waardoor u alleen maar hoeft te liggen en te lopen, ZIJ REGELEN ALLES.

< Lees minder
"Ik ben weer helemaal de oude"
Daar ik in mei geopereerd ben in Gronau ben ik zeer content over de behandeling die we daar ondervonden hebben. Ik ben geheel genezen verklaard en heb helemaal geen last van incontinentie de controle voor de psa waarde heb ik om de drie maand en die blijkt nog steeds 00,1 te zijn... Lees meer >

Daar ik in mei geopereerd ben in Gronau ben ik zeer content over de behandeling die we daar ondervonden hebben. Ik ben geheel genezen verklaard en heb helemaal geen last van incontinentie de controle voor de psa waarde heb ik om de drie maand en die blijkt nog steeds 00,1 te zijn dus zeer positief deze wordt nog steeds in mijn eigen ziekenhuis gedaan door mijn uroloog verder niks dan lof over de behandeling dat je niet een nummer bent maar echt een mens en ze nog kunnen luisteren naar je.

Ik ben weer helemaal de oude

Was dan ook zeer tevreden over de begeleiding van Danielle daar ze een beetje sceptisch waren in mijn ziekenhuis over de behandeling van Gronau maar heb zelf de beslissing genomen om hier behandeld te worden. Ik ben weer helemaal de oude en doe alle werkzaamheden weer zoals voorheen.

Oene Kloetstra

< Lees minder
"Veel tijd - begrip - afspraken nakomen"
Bij deze wil ik graag iets schrijven in het gastenboek hoewel ik dit normaal niet snel zo doe. De reden is dat ik erg enthousiast ben over de werkwijze van TMC. Contacten en afspraken voor een operatie in Nederland verliepen erg stroef. We waren al door meerdere mensen... Lees meer >

Prostaatoperatie

Bij deze wil ik graag iets schrijven in het gastenboek hoewel ik dit normaal niet snel zo doe. De reden is dat ik erg enthousiast ben over de werkwijze van TMC.

Contacten en afspraken voor een operatie in Nederland verliepen erg stroef. We waren al door meerdere mensen geattenteerd op het ziekenhuis in Gronau en TMC. Direct het eerste telefoongesprek met TMC verliep al bijzonder prettig. Veel tijd - begrip - afspraken nakomen waren zaken die me direct opvielen. Dingen die toch erg belangrijk zijn als je net te horen hebt gekregen dat je prostaatkanker hebt. Ook een second-opinion gesprek in Gronau en opvang aldaar door TMC was zeer goed !! Dezelfde dag werd ook een datum geprikt voor operatie. Ook bij de opnamedag op 18 juli was er weer begeleiding vd dames v TMC wat ons erg gerust stelde.

Dezelfde dag werd ook een datum geprikt voor operatie.

Tijdens het verblijf na de oparatie in het ziekenhuis kwam men ook geregeld vragen of alles naar wens ging. Kortom alle lof !! Overigens was de verpleging enz van het ziekenhuis zelf ook erg goed. Men is ook gewend aan veel Nederlandse patienten wat je aan van alles kon merken. Nederland kan echt veel leren van hoe het daar toegaat.

Als iemand aarzelt over een te volgen traject ivm een prostaat-operatie dan kan ik de weg naar Gronau via TMC van harte aanbevelen!!

Groet Dick Pardijs

< Lees minder
"Grote waardering voor de openheid in de omgang"
Na vele jaren prostatitis te hebben gehad, werd bij mij begin januari een prostaatcarcinoom gediagnostiseerd. Allereerst werd besloten, om de situatie 3 maanden aan te kijken en de PSA-waarde te vervolgen. Zou deze hoger worden, dan werd overwogen een operatie uit te voeren. Daar... Lees meer >

Prostaattumor

Na vele jaren prostatitis te hebben gehad, werd bij mij begin januari een prostaatcarcinoom gediagnostiseerd. Allereerst werd besloten, om de situatie 3 maanden aan te kijken en de PSA-waarde te vervolgen. Zou deze hoger worden, dan werd overwogen een operatie uit te voeren. Daar ik als veterinair werkzaam ben, was op het laatst afwachten geen optie meer voor mij. Daar eind maart ook bleek, dat de PSA-waarde hoger was geworden, werd besloten tot een operatie. Bij onderzoek bleken de CT- en MRI-scan negatief te zijn. Door speurwerk van ondergetekende ben ik terecht gekomen in Gronau; de De Vinci-methode kon in Zwolle, waar ik onder behandeling was, niet worden uitgevoerd. Het intake-gesprek in Baarn met dr. Brageeth was uitstekend. Op 11 mei ben ik geopereerd door dr. Witt. Grote bewondering heb ik voor de teamgeest van de doktoren; het verplegend personeel is uitstekend; de verzorging in het ziekenhuis kan niet beter! Ook heb ik zeer grote waardering voor de openheid in de omgang met de patienten, zowel vanuit het ziekenhuis als de mensen van Top Medical Care. Op het ogenblik ben ik weer voor 90% aan het werk in de grote huisdieren praktijk.

Nogmaals wil ik de doktoren bedanken voor de zeer perfecte uitvoering van de operatie.

< Lees minder
Pagina 3 van 5
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!