Een kwaadaardige prostaattumor groeit in de meeste gevallen langzaam. Prostaatkanker geeft in het begin meestal geen klachten. Soms wordt de ziekte pas opgemerkt doordat u vanwege uitzaaiingen klachten heeft op andere plaatsen in uw lichaam. U kunt bijvoorbeeld rugklachten hebben door uitzaaiingen in de wervels.

Bij sommige mannen wordt de ziekte ontdekt als zij met plasklachten bij hun huisarts komen.

Enkele van deze klachten kunnen zijn:
• moeite met plassen
• nadruppelen en / of een zwakke straal
• pijn en een branderig gevoel bij het plassen
• troebele of bloederige urine
• vaker moeten plassen, zowel overdag als ’s nachts

Deze symptomen komen bij mannen op oudere leeftijd regelmatig voor. Meestal zijn ze het gevolg van een goedaardige vergroting van de prostaat. Of van bijvoorbeeld een urineweginfectie.

Plasklachten zijn voor uw huisarts vaak wel een aanleiding om u te onderzoeken. Hij bekijkt onder andere of u misschien symptomen voor prostaatkanker heeft. Heeft u 1 of meer van bovenstaande klachten? Dan is het verstandig om binnen een week naar uw huisarts te gaan.

Lees meer over de aandoening prostaatkanker.
Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe