PSA staat voor Prostaatspecifiek antigeen en is een eiwit dat alleen in de prostaat wordt gemaakt. Een PSA-test is een bloedonderzoek waarbij de hoeveelheid PSA in uw bloed wordt gemeten.

Normaal gesproken komt deze stof in kleine hoeveelheden voor in uw bloed. Een verhoogd PSA kán een aanwijzing zijn voor prostaatkanker. Bij de diagnose prostaatkanker kan de PSA waarde ook iets zeggen over de groei van een tumor en de mogelijke aanwezigheid van uitzaaiingen.

Lees meer over de PSA waarde
Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe