Wat is een prostaatontsteking?

Prostaatontsteking (prostatitis) is een ontsteking van de prostaat die op elke leeftijd kan voorkomen, maar vooral bij jongere mannen wordt gezien. 

De klachten en symptomen bij een prostaatontsteking of prostatitis kunnen heftig en pijnlijk zijn, vooral in het gebied tussen de balzak en de anus. Het plassen is dan ook vaak branderig in de plasbuis. Soms treedt er een hoge koorts bij op. 

Een prostaatontsteking kan ontstaan als gevolg van een blaasontsteking. Prostatitis kan ook ontstaan doordat een bacterie zich via het bloed nestelt in de prostaat en daar een infectie veroorzaakt.

Lees meer over een Urologische Check-Up.
Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe