Behandeling goedaardige vergroting prostaat

Welke behandelmethode zijn er voor een goedaardige vergroting van de prostaat?

• Medicatie (alpha 1 blokkers of 5 alpha reductase remmers of een combinatie van deze 2)

• Green Light Laserbehandeling

Bij Green Light Laser Therapie wordt via een dunne werkschacht (veel dunner dan bij de traditionele manier van opereren) een laserdraad door de plasbuis naar binnen gebracht. De krachtige laserenergie verhit vervolgens het overtollige prostaatweefsel, waarna het weefsel verdampt. Pathologisch onderzoek is dus niet meer mogelijk

• Vaportrode methode
Bij deze methode wordt prostaatweefsel verdampt met behulp van elektrische stroom. De behandeling lijkt veel op de TURP, maar er wordt met een hoger vermogen gewerkt. Ook bij deze behandeling treedt nauwelijks bloedverlies op. De gevolgen op lange termijn zijn nog niet bekend.

• Operatie via de buikwand (open operatie)
Bij deze operatie pelt de uroloog via een snede onder in de buikwand de prostaatklier met de wijsvinger uit. Hierdoor wordt al het klierweefsel dat de plasbuis dichtdrukt, verwijderd. De uroloog kiest meestal voor een open operatie als de klier te groot is voor TURP, of als er andere redenen zijn om de blaas te openen (bijv. blaasstenen).

Bij Prostate Center Europe kunt u terecht voor een TURP behandeling

Trans Urethrale Resectie van de Prostaat (TURP) De TURP is een urologische operatietechniek waarbij een gedeelte van de prostaat wordt verwijderd met behulp van een scoop. Transurethraal betekent dat de operatie via de plasbuis (de urethra), dus via de natuurlijke weg wordt uitgevoerd. Resectie wil zeggen dat een gedeelte van de prostaat wordt weggesneden.
Het verwijderde prostaatweefsel wordt door de patholoog onderzocht op kwaadaardige cellen.

Vraag informatie aan over TURP behandeling bij Prostate Center Europe
Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!