Heeft u prostaatklachten of andere urologische problemen? Dan is een uitgebreid prostaatonderzoek de eerste stap die u moet zetten. Zo kan een eventuele ontsteking, vergroting van de prostaat of tumor vroegtijdig ontdekt worden. Hoe uw prostaat wordt onderzocht is afhankelijk van het soort klachten dat u heeft. Zowel een urologisch onderzoek als een PSA-test behoren tot de mogelijkheden.

Urologisch onderzoek

Door middel van urologisch onderzoek krijgt u meer duidelijkheid over uw klachten en mogelijke aandoeningen. Denk aan prostaatkanker, een vergrote prostaat en prostatitis (een ontsteking), maar ook nierproblemen of nierstenen. U kunt dit onderzoek ondergaan bij klachten, maar ook preventief om aandoeningen voor te zijn.

Een PSA-test

Een PSA-test is een bloedonderzoek waarbij de hoeveelheid PSA (Prostaat Specifiek Antigeen) in uw bloed wordt gemeten. De PSA-test wordt uitgevoerd om te controleren of er afwijkingen zijn aan de prostaat of wanneer er verdenking is van prostaatkanker. Voor een PSA-test laat u eerst bloed afnemen, waarna de PSA-waarde in uw bloed in een laboratorium wordt onderzocht. De uitslag is meestal binnen enkele dagen bekend.

Urologisch onderzoek
Lees hier informatie over een urologisch onderzoek.
PSA-waarde
PSA is een eiwit dat in de prostaat wordt gemaakt en ook in het bloed aanwezig is. Een verhoogde PSA-waarde kán een aanwijzing zijn voor prostaatkanker.
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe