Prostate Center Europe heeft sinds 2006 ruim 8.000 robotgestuurde prostatectomie-operaties uitgevoerd. De enorme expertise samen en het hoge kwaliteitsmanagementsysteem zorgt ervoor dat reeds vele Europeanen hun weg naar Gronau hebben weten te vinden. Inmiddels heeft Prostate Center Europe geïnvesteerd in drie da Vinci® Xi Systemen en met deze nieuwste generatie Robotsystemen behoort Prostate Center Europe tot een van ‘s werelds modernste prostaatklinieken.

Voordelen van de nieuwste generatie daVinci robotsystemen:

Het Xi-systeem kent vele voordelen. Met de nieuwe ARM-Architectuur wordt de anatomische toegang veel eenvoudiger en hebben de instrumenten veel meer reikwijdte. De endoscoop heeft een kleinere diameter, waardoor het aan ieder instrument bevestigd kan worden. Hierdoor heeft de arts een nog scherper en natuurgetrouw driedimensionaal beeld. Om het te verwijderen orgaan te bereiken, hoeft er minder gesneden te worden. Het grootste voordeel voor de patiënt is dat hierdoor de kans op zenuwbehoud groter is en op complicaties kleiner. De revalidatie verloopt daardoor sneller en de kliniekopname over het algemeen korter.

Davinci Robot
Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe