Zo kopt het AD vanochtend.

"Het aantal complicaties na prostaatkankeroperaties is in zes jaar tijd flink gedaald. De belangrijkste reden is dat steeds meer regioziekenhuizen de ingreep niet langer zelf doen, maar verwijzen naar gespecialiseerde centra. "

Jaarlijks krijgen 11.000 mannen prostaatkanker, waarbij bij een kwart de prostaat moet worden verwijderd. De afgelopen 6 jaar is er dus een duidelijke daling merkbaar van complicaties die het gevolg zij van zo'n operatie, zoals incontinentie, impotentie, wondinfecties of nabloedingen.

De positieve uitkomst is te danken aan de concentratie van de prostaatkankerzorg. Op steeds minder plekken in het land wordt de operatie nog uitgevoerd en worden patiënten doorverwezen naar grotere centra, die meer ervaring en kennis in huis hebben.

Lees hier het volledige artikel.

Prostate Center Europe is zo'n centrum. Samen met ervaren Duitse artsen staat het voor de beste behandelingen op het gebied van prostaat(kanker) voor Nederlandse patiënten.

Meer weten over wat PCE kan betekenen? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe