Alleen ziekenhuizen die daar het best in zijn, moeten voortaan complexe kankerbehandelingen uitvoeren. Dat heeft KWF Kankerbestrijding maandag laten weten in een brief aan de informateur en de fractieleiders van alle politieke partijen. KWF vindt dat het binnen vier jaar zo ver moet zijn. Behandelaars met soms weinig ervaring voeren nu ook complexe behandelingen uit met als gevolg dat meer mensen voor een operatie sterven en dat er meer heroperaties nodig zijn. KWF vindt dat onaanvaardbaar voor de patiënt en dat ''moet dus anders''.

Aanbevelingen

De organisatie komt mede tot dit standpunt door de aanbevelingen uit het rapport Kwaliteit van Kankerzorg in Nederland van de Signaleringscommissie kanker (SCK) van KWF Kankerbestrijding waarvan de resultaten maandag zijn gepubliceerd. Het rapport laat een variatie in zorg zien in de verschillende ziekenhuizen. Belangrijke factoren voor de behandeling van mensen met kanker zijn onder meer de beschikbare apparatuur en welke specialisten er werken.

Volgens de werkgroep moet de concentratie van zorg gebeuren op basis van deze en een aantal andere punten.

Top Medical Care voert al jaren kankerbehandelingen uit in klinieken die zich gespecialiseerd hebben in een bepaalde behandeling, zoals de daVinci prostaatkankerbehandeling, welke in het Prostaatcentrum in Gronau uitgevoerd wordt.

Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe