Chirurgenwerk - Over Prostate Center Europe

Er is relatief gezien weinig kennis over prostaatkanker in Nederland. Terwijl deze vorm van kanker zo’n 12.000 keer per jaar wordt vastgesteld bij mannen. In de meeste gevallen (75%) zijn deze mannen ouder dan 65 jaar. Daarnaast zijn er diverse behandelmethodes die de kans op genezing sterk vergroten. Eén van deze methodes is de verwijdering van de prostaat via de DaVinci-methode. In Nederland wordt deze methode echter beperkt toegepast, omdat er enorm veel kennis en ervaring nodig is én specifiek getrainde chirurgen. Dit veroorzaakt in Nederland lange wachtlijsten, van minimaal 8 weken. De DaVinci-methode duidt op het gebruik van de DaVinci robot bij het verwijderen van de prostaat. Deze robot, door een chirurg bestuurd, kan door middel van micro-incisies op subtiele wijze prostaatkanker behandelen. Hierdoor is de kans op impotentie en incontinentie vele malen kleiner dan een reguliere open prostatectomie.

Prostate Center Europe is een kliniek in Gronau, die jaarlijks meer dan 1200 van deze DaVinci operaties uitvoert. Onder andere bij veel Nederlandse mannen, waarbij één van de redenen het ontbreken van wachtlijsten is. In totaal zijn er al meer dan 8000 operaties gedaan door het artsenteam, onder leiding van chef-arts Dr. J.H. Witt. Dr. Witt is wereldwijd al jaren een autoriteit als robotchirurg. In deze kliniek is natuurlijk ook medisch geschoolde Nederlandse begeleiding aanwezig.

Chirurgenwerk ging op bezoek bij Prostate Center Europe en testte daarnaast op straat de kennis over prostaatkanker van de gemiddelde Nederlander. Ook spreekt men met dhr. Van den Bemt , inmiddels weer een succesvol genezen ex-patiënt van Prostate Center Europe. Dhr. Van den Bemt vertelt onder andere wat de invloed van de diagnose kanker is op het dagelijkse leven. Maar ook hoe het gehele traject is verlopen en op welke wijze Prostate Center Europe in beeld kwam.

Deze korte documentaire geeft een goed beeld van het hele proces van prostaatkanker en de werkwijze van Prostate Center Europe. Van de aandoening, het onderzoek tot de behandeling en nazorg.

Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe