Pluim TMC

Mei 2012 werd in Utrecht op basis van een psa-waarde  van 25 dmv biopsie prostaatkanker vastgesteld.  In de weken van orientatie mbt de keuze van behandeling kwam ik al heel snel in Gronau uit mbt de Da Vinci Methode mede gevoed door de ervaringen uit mijn  omgeving welke ineens voor het voetlicht komen. Via mijn ziektekostenverzekering geïnformeerd of ik voor behandeling in Gronau in aanmerking kwam. Na 1 dag was er een bemiddelingsticket aangemaakt en nam Top Medical Care contact met mij op. Vanaf dat moment ging alles in een stroomversnelling en werd de regie voor mij geregeld  Op korte termijn werden de afspraken in het  ziekenhuis voor mij gemaakt En kreeg ik alles keurig  per mail bevestigd. 

Bij het eerste bezoek in het ziekenhuis Werd ik opgevangen door TMC en keurig naar de afspraken gebracht alsmede Bijbehorende zaken uitgelegd en geholpen in keuzes maken.  Na consult bij dr Schutte (geweldige arts overigens) was op mijn verzoek TMC erbij aanwezig en hielp Daar waar nodig met de duitse vertaling, uitermate discreet allemaal, en werden de vervolgafspraken gemaakt ter voorbereiding op de operatie.  Ook bij mijn tweede bezoek werd ik opgevangen door TMC en voelde mij als een vip zoals ik langs passerende wachtkamers rechtstreeks  naar de mri-scan etc  werd  gebracht door TMC.   Ook na afloop werd ik opgevangen en werd het vervolg doorgenomen Alles heel positief en werd de operatie 2 weken later gepland. Hierna brak een minder rooskleurige periode aan. De dag voor opname in het ziekenhuis Werd ik door Top Medical Care gebeld dat de arts mij wilde spreken. Deze vertelde dat op basis van de mri scan de operatie niet door ging en de diagnose was bijgesteld naar uitzaaiing. Uitgangspunt was dat de operatie niet levensverlengend  was  en men er dan bij voorkeur vanaf ziet. Na dit gesprek nam TMC de telefoon over en nam het gesprek in het Nederlands nog een keer door En daar waar de grond onder mijn voeten verdwenen was hielp men mij in de eerste verwerking. Duistere wolken pakte zich steeds verder samen en werd ik opnieuw in Gronau uitgenodigd voor nadere onderzoeken.  

Vele scans volgden hierna o.a. in het ziekenhuis in Rheine. In een periode van ca 6 weken leidde ieder scan naar een climax daar de uitslag steeds negatief was. In deze periode was er zeer veelvuldig kontact met TMC welke alle afspraken mbt de scans en artsen etc  voor mij coördineerde en aanwezig was bij de uitslagen daar waar vertaling nodig was Daar waar mijn naam werd genoemd bij TMC was iedereen op de hoogte men mijn dossier. In een woord geweldig !!! In de laatst uitgevoerd pet-ct scan in zh in Rheine  was ook hier weer de uitslag negatief zodat er  groen licht kwam en er  een operatie een week later werd  gepland en wel op 13 juli.  Ook hier weer door TMC opgevangen, hulp bij inschrijven mbt de opname, en begeleiding naar de afdeling en kamer etc . De dag daarop  om 13 00 uur geopereerd wat verder een vlekkeloze operatie was. Absoluut een compliment voor verplegend personeel welke mij deze periode verzorgd heeft.  Het opknappen ging supersnel en bracht mij snel tot de dag van de pathologische uitslag. Deze werd de dag voor vertrek Om 8 uur morgens medegedeeld en wel dat alles 100% in orde was. Dus alles in het kapsel gebleven en niets van uitzaaiingen.  5 minuten na het vertrek kwam TMC binnen en vertelde ik de uitslag. Na de felicitatie snelde TMC naar het rapport van de patholoog om in ongeloof de uitslag te lezen. Het oprechte medeleven en de blijdschap over de uitslag van de medewerkster van TMC heeft Mij diep geraakt. De gewoon ongelofelijke menselijke betrokkenheid in een tijd waar je dat niet meer verwacht. 

Na ontslag uit het ziekenhuis trad de zomer in volle glorie in en genoot ik met volle teugen Van mijn herstel.  Na 2 weken kwam er plotsklaps koorts en melde  ik mij op maandag bij de huisarts. Deze stelde  de diagnose van vermoedelijk urineweginfectie, voorkomend na een operatie. Na 5 dagen antibiotica mij op vrijdag opnieuw gemeld daar de koorts erg hoog bleef. Deze adviseerde mij contact op te nemen met de uroloog.  Help, hoe doe je dat op vrijdagmiddag. Ik belde Top Medical Care welke de verlossende woorden Sprak u kunt gewoon langskomen als u het niet vertrouwd. Op vrijdagmiddag laat opnieuw in ZH Gemeld waar ik na de eerste echo direct werd opgenomen in het ZH wegens een ontsteking in de buik.  Zaterdagmorgen stond gelijk mijn arts Dr Schutte aan mijn bed welke de vervolgonderzoeken Deed.  Later in de week werd duidelijk dat door de gecompliceerde operatie er een lekkage was ontstaan van de blaas waardoor er een urine infectie in de buik was opgelopen. Na deze diagnose volgde erg snel herstel en eindigde na een periode van ca 3 maanden mijn avontuur in Duitsland.

Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe