De prostaat is een klier en ongeveer zo groot als een walnoot. Een volgroeide prostaat weegt 10 tot 15 gram. Als de man ouder wordt, groeit de prostaat verder onder invloed van hormonale veranderingen. Hierdoor kan de plasbuis die door de prostaat loopt in de verdrukking komen. Vanaf het vijftigste jaar kan de prostaat zo groot zijn dat er klachten kunnen ontstaan met het legen van de blaas. Omdat de prostaat zowel naar buiten als naar binnen groeit gaat deze nauwer om de plasbuis heen sluiten. Een vergrote prostaat kan dus voor veel dagelijkse ongemakken zorgen.

Ruim 25 procent van de mannen ouder dan 50 jaar heeft problemen met plassen. In veel gevallen is een goedaardige vergrote prostaat (benigne prostaathyperplasie (BPH)) de oorzaak van deze klachten, soms in combinatie met een functiestoornis van de blaas (blaasuitgangsobstructie (BOO)).

Lees hier meer over een vergrote prostaat.
Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe