Seks na een prostaatbehandeling

Na een prostaatbehandeling, waarbij de zogenaamde vaatzenuwbundel in tact gehouden is, is het belangrijk dat u probeert uw zwellichamen weer te ‘trainen’. U ontvangt van ons hiervoor medicatie en uitleg over inname.

Het is in principe geen bezwaar om vroegtijdig weer met seksuele activiteiten en stimulatie te beginnen. Dit bevordert juist de doorbloeding in het gebied van de zwellichamen en kan zo bijdragen aan een verbeterde erectiefunctie op lange termijn. Het geslachtsverkeer zelf is relatief belastend voor het totale bekkengebied en wordt dus tot 6 - 8 weken na de operatie afgeraden.

Wanneer de erectie ontbreekt is het mogelijk een orgasme te krijgen, omdat de gevoelszenuwen door de operatie niet zijn beschadigd. Het orgasme is echter ‘droog’ en er komt geen zaadlozing, omdat de prostaat als klier en de zaadblaas voor de productie van zaadvloeistof verantwoordelijk waren. Omdat ook de zaadleider is doorgesneden kunt u zich na een prostaatbehandeling niet meer voortplanten. De productie van het mannelijke hormonen, waaronder testosteron, gaat wel gewoon door.


Lees meer over behandelingen van de prostaat.
Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!