Na een prostaatbehandeling, waarbij de zogenaamde vaatzenuwbundel in tact gehouden is, is het belangrijk dat u probeert uw zwellichamen weer te ‘trainen’. U ontvangt van ons hiervoor medicatie en uitleg over inname.

Het is in principe geen bezwaar om vroegtijdig weer met seksuele activiteiten en stimulatie te beginnen. Dit bevordert juist de doorbloeding in het gebied van de zwellichamen en kan zo bijdragen aan een verbeterde erectiefunctie op lange termijn. Het geslachtsverkeer zelf is relatief belastend voor het totale bekkengebied en wordt dus tot 6 - 8 weken na de operatie afgeraden.

Wanneer de erectie ontbreekt is het mogelijk een orgasme te krijgen, omdat de gevoelszenuwen door de operatie niet zijn beschadigd. Het orgasme is echter ‘droog’ en er komt geen zaadlozing, omdat de prostaat als klier en de zaadblaas voor de productie van zaadvloeistof verantwoordelijk waren. Omdat ook de zaadleider is doorgesneden kunt u zich na een prostaatbehandeling niet meer voortplanten. De productie van het mannelijke hormonen, waaronder testosteron, gaat wel gewoon door.


Lees meer over behandelingen van de prostaat.
Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe