De 10-jaarsoverleving van prostaatkanker bedraagt 72%, dat wil zeggen dat bijna driekwart van de patiënten na 10 jaar nog leeft. De overlevingskansen zijn het hoogst bij vroegtijdige ontdekking (gelokaliseerde ziekte: 90%, lokaal uitgebreide ziekte: 82%) en het laagst bij uitgezaaide ziekte (25%). 

De overlevingskansen stijgen gestaag als gevolg van het feit dat bij steeds meer mannen de ziekte in een vroeg stadium wordt gevonden en het effectiever worden van de behandeling.

Lees hier meer over prostaatkanker
Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe