Super behandeling

Super behandeling

Na een periodieke controle bij de huisarts in november bleek mijn PSA waarde 10 te zijn. Vervolgens een afspraak gemaakt met de uroloog en is er op 25 november een bioptie genomen met aanvullend onderzoek. Op 7 december, ging zelf nog uit van een vergrote prostaat, de uitslag ontvangen, kwaadaardige tumor met de waarden gleason 3+4=7, T2c en een PSA van 8,5. Afspraak gemaakt voor botscan en mri en moest maar "Googelen" voor de uitkomst van de ontvangen waarden.

Stond na 5 minuten weer trillend buiten. Via internet en mijn zeer goede ziektekostenverzekering OHRA terecht gekomen bij Top Medical Care en is er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek in Gronau. Een verademing! De intake vond plaats op 3 januari door een nederlands sprekende uroloog Dr. Brageeth die, nam er alle tijd voor, uitlegde wat er was gediagnosticeerd en welke behandeling er verder zou plaatsvinden.Toen was ik eindelijk gerustgesteld.

Op 31 januari heeft opname plaatsgevonden en de daVinci operatie zou op 1 februari plaatsvinden. Echter op de eerste opnamedag werd bij mij een hartritmestoornis vastgesteld, die overigens naar ik later heb begrepen ook door mijn Nederlandse cardioloog al eerder was geconstateerd maar, om budgetaire!? redenen, onbehandeld had gelaten. Hierdoor kon de prostaatoperatie geen doorgang vinden. Zodoende werd ik reeds op 3 februari voorzien van een St. Jude tweekamer pacemaker. Vervolgens heeft op 9 februari alsnog de prostaatoperatie tot volle tevredenheid plaatsgevonden, en voel me nu weer als vanouds. Langs deze weg wil ik Dr. J Witt en zijn team, bijzonder hartelijk danken voor zijn kundigheid, alsmede het versneld inpassen van de uitgestelde operatie.

Langs deze weg wil ik Dr. J Witt en zijn team, bijzonder hartelijk danken voor zijn kundigheid

Ben ook Esther zeer erkentelijk voor de support van mij en mijn vrouw Caroline tijdens het,noodgedwongen, langere ziekenhuisverblijf. Tevens dank aan Manon het goede visitekaartje van Top Medical Care in Hengelo. Hoeft geen betoog dat ik het controletraject in Gronau blijf doen, wat een verademing met de algemene attitude in nederlandse ziekenhuizen. Inderdaad heb ik tot mijn grote genoegen kunnen ervaren dat het is zoals zoals het ziekenhuis uitdraagt "im Mittelpunkt steht immer der Mensch", nogmaals allemaal ontzettend bedankt!

Will Jansen

Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!