"Mijn wereld stortte even in"

"Mijn wereld stortte even in"

In het voorjaar van 2012 werd bij mij een verhoogde PSA waarde geconstateerd. Die was in een half jaar tijd gestegen van 4.5 naar 6.9. De huisarts adviseerde mij op basis van deze verhoging een uroloog te raadplegen. Omdat wij toen net op het punt stonden voor langere tijd naar het buitenland te vertrekken, heb ik in september een eerste afspraak bij de uroloog gehad. Deze vond het verstandig biopsies bij mij te nemen, zodat een goede diagnose kon worden gesteld.

Op 17 september werden via de endeldarm 12 biopsies uit 6 posities genomen. Op 24 september werd mij medegedeeld dat 4 van de 12 biopsies kwaadaardige cellen bevatten. Je wereld stort dan even in! Er werden door de uroloog 5 mogelijkheden van behandeling medegedeeld, te weten: 1. Operatief verwijderen van de prostaat middels een snede in de buik, 2. Operatief verwijderen van de prostaat middels een kijkoperatie, 3. Bestraling van buitenaf, 4. Bestraling via Brachytherapie, 5. Operatief verwijderen van de prostaat m.b.v. de Da Vinci Robot methode

Omdat je zelf weinig verstand hebt van de materie en je uiteraard graag wilt weten wat voor jezelf de beste optie is, ga je natuurlijk via internet op zoek. Inmiddels had ik zelf, in overleg met mijn echtgenote en de huisarts, reeds besloten dat ik de prostaat compleet wilde laten verwijderen. Al gauw kwamen wij via internet terecht bij het Prostata Zentrum in Gronau en kregen we contact met Top Medical Care in Hengelo. Vanaf dat moment ging alles snel en perfect. Manon van TMC nam direct de complete regie over en regelde met spoed een second opinion voor ons in Gronau, verzorgde alle benodigde papieren en regelde alles t.b.v. de ziektekosten verzekering. Reeds op 4 oktober konden we in Gronau terecht voor het onderzoek. We werden daar zeer correct en vriendelijk opgevangen door Karin van TMC, die ons het hele onderzoek begeleidde en voor de nodige vertaling zorgde. Na het positief verlopen gesprek met de arts konden we direct een afspraak maken voor opname.

Op 5 november ben ik opgenomen, (met perfecte begeleiding door Danielle van TMC) en op 6 november ben ik geopereerd door Dr. Witt. Deze kwam enkele dagen later met de definitieve uitslag. De prostaat was verwijderd zonder schade aan de omliggende zenuwbanen, de tumor was nog geheel ingekapseld en alle snijvlakken waren schoon. Dit gold ook voor de weggenomen lymfeklieren en zaadblaasjes. Twee dagen na de operatie mocht en kon ik alweer uit bed en een wandeling buiten in het park maken. Ik heb me verbaasd over de ongelooflijk goede zorg van artsen en verpleegkundigen gedurende de week dat ik in Gronau heb gelegen. De verzorging kwam overeen met een 5 sterren hotel! Elke dag kwam één van de dames van TMC kijken hoe het met mij ging en even een praatje maken. Ik kreeg zelfs elke dag speciale oefeningen op de afdeling fysiotherapie. Na één week mocht ik weer naar huis.

Ik ben nu, twee weken na de operatie, al weer volop in beweging en geniet weer van de dagelijkse wandelingen met mijn echtgenote en hond. Ik heb (mede dankzij de opgedragen fysiotherapie oefeningen) geen last van incontinentie en voel me bijna weer als vanouds.

Mijn echtgenote en ik willen iedereen van Prostate Center Europe hartelijk bedanken voor de fantastische ondersteuning en begeleiding en uiteraard de artsen en verplegend personeel van het Prostata Zentrum in Gronau voor de perfecte verzorging.

Lex en Marga Pullen

Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!