Joop van Spankeren

Op 15 maart 2018 kreeg ik de uitslag van het onderzoek van 5 maart 2018 te horen van mijn uroloog, helaas waren er van de 8 genomen biopsies 3 positief aan de rechterkant van mijn prostaat met een gleason-score van 3+3= 6. Uitslag prostaatkanker. Daar stond ik dan 59 jaar en voelde mij kerngezond wat ik dus niet was hoewel ik nergens last van had en kwam mij hoge PSA-waarde van 6,5 pas aan het licht naar aanleiding van een controle welke ik vanaf mij 55ste jaarlijks liet doen.

Nadat ik het advies had gekregen dat een brachytherapie (inwendige bestraling) in mijn geval het beste zou zijn en nadat ik van de aanwezige casemanager een aantal folders mee had gekregen met daarin een aantal verschillende opties ter behandeling stond ik al weer vrij snel buiten op de gang van het ziekenhuis. Nog niet helemaal bewust dat ik nu prostaatkanker had ben ik vervolgens aan het werk gegaan. En toen begon het malen in mijn hoofd want ja wat was de beste behandeling ik zou dit na 21/2 week mededelen aan mijn uroloog op de vervolgafspraak. Ben aan het zoeken gegaan op het Internet naar de verschillende soorten van behandelingen van prostaatkanker en hier werd ik niet bepaald vrolijker van sterker nog zag het allemaal even niet meer zitten. Slecht slapen en malen in mijn hoofd het ging mijn hele dag bepalen wat de beste oplossing voor het behandelen van mijn prostaatkanker zou moeten worden. Ik die graag alles onder controle wil hebben was de controle compleet kwijt.

Op een gegeven moment kwam ik een website tegen van Prostate Center Europe te Gronau die mij erg aansprak het ging hier om een operatie met behulp van een zgn. Da Vinci Robot (RARP). Vervolgens het bijbehorende telefoonnummer 0800-2220005 gebeld en toen kreeg ik Manon Scholte Lubberink van aan de lijn en dit veranderde op dat moment mijn leven. Want deze Manon werd de maanden tot mijn operatie van 13 juni 2018 mijn rots in de branding, een reddingsboei en een vraagbaak voor al mijn vragen en ik ben deze vrouw ook eeuwig dankbaar voor haar geduld, het snel beantwoorden van mijn vragen (en ik had er veel) haar expertise om dingen uit te zoeken want ik had een uroloog en een verzekering die niet bepaald medewerkten en ook nog met verkeerde declaratiebedragen op tafel kwamen of onjuiste informatie. Hierbij wil ik deze kanjer nogmaals bedanken ook namens mijn vrouw. Op 20 april had ik mijn intakegesprek met Chef-arts DR. Wagner dit is een uiterst vriendelijk en kundige arts die perfect Nederlands spreekt wat erg fijn is. Ook deze arts stelde mij gerust hoewel hij mij dadelijk mededeelde dat alles er positief uitzag maar dat hij pas bij het opereren daadwerkelijk zou zien wat er precies weggehaald zou kunnen of moeten worden en wat het eindresultaat zou zijn. Op dat moment een afspraak gemaakt om mijn prostaat te laten verwijderen middels de Da Vinci Robot methodiek en dat deze operatie zou worden uitgevoerd door Dr. Wagner. Op 12 juni 2018 werd ik opgenomen in het Prostate Center Europe en ook hier stond een medewerker van Prostate Center Europe Dirk klaar om mij snel door de diverse onderzoeken te loodsen. Op 13 juni 2018 werd ik dan daadwerkelijk geopereerd en dit viel mij reuze mee want ik had er erg tegen op gezien. De kanker was ingekapseld in mijn prostaat die verwijderd is, de Lymfeklieren die verwijderd zijn waren schoon als ook de zaadblaasjes en er kon zenuw besparend worden geopereerd en tevens was mijn gleason-score 3=3=6 gebleven weliswaar aan beide zijden van mijn prostaat. Al met al een uitstekend resultaat waar ik Dr. Wagner dankbaar voor ben. Het vervolg die week verliep vrijwel vlekkeloos en hierbij wil ik ook de aanwezige zusters en artsen nogmaals bedanken, en ook weer Manon die toch even de moeite nam om langs te komen het leek wel een hotel met vol pension en van een uitstekende kwaliteit. Omdat alles zo goed ging mocht ik zelfs een dag eerder naar huis. Helaas kreeg ik hier wat last van mijn rechterzijkant maar ja het was natuurlijk ook een operatie van bijna 3 uur geweest. Nu ben ik ongeveer 6 weken thuis en het gaat steeds beter nog wel last van de verwachte bijwerkingen maar ben er wel gerust op dat dit allemaal goed gaat komen. Moet in oktober voor mijn vervolgafspraak en ik verwacht en hoop dan dat mijn PSA 0 is. Hierbij wil ik het PCE nogmaals bedanken en dan met name Manon en ook Dr. Wagner voor zijn kundigheid, eerlijkheid en humor.

Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!