"Onder de indruk van de professionaliteit en de vriendelijkheid"

Telefonisch intake-gesprek was met Dr. Wagner, een van de drie top-urologen die de robot-geassisteerde operaties volgens de Da Vinci methode uitvoeren en daar zeer veel ervaring mee hebben. Dr. Wagner is behalve een fantastische arts ook een heel prettig mens. En hij spreekt nog vloeiend Nederlands ook!

In het telefoongesprek deelde hij mij mede, dat hij na bestudering van mijn dossier vastgesteld had, dat radicale prostatectomie (verwijdering van de prostaat en zaadblaasjes) voor mij mogelijk was en dat we zouden gaan voor volledige genezing. Hij nam uitgebreid de tijd om mij voor te lichten over alles met betrekking tot de ingreep, de voorbereidingen en de eventuele gevolgen. De vragen die ik daarna nog had (de meeste had hij al behandeld voordat ik ze gesteld had) werden ook geduldig en duidelijk beantwoord.

De operatie zou enkele weken later volgen, maar moest helaas vijf weken uitgesteld worden, omdat ik positief op corona had getest.

Inmiddels ben ik weer een week thuis na een opname van een week in het fijne St. Antonius-Hospital. De eerste dag wat onderzoekjes (efficiënt en ontspannen) en de tweede dag de operatie door Dr. Wagner. Toen ik in de ‘s middags wakker werd in de ruime, comfortabele kamer, voelde ik me heel goed. Niet misselijk van de narcose, geen pijn, geen last van de twee katheters, waarvan die door mijn urinebuis al diezelfde dag nog werd verwijderd. (Dat is toch wel een van de grote voordelen van de behandeling daar: je hebt dan alleen nog de buikkatheter waar je niets van voelt, terwijl je in andere ziekenhuizen met een katheter door je urinebuis naar huis wordt gestuurd). Ook diezelfde dag, onder begeleiding van het vriendelijke personeel al mijn eerste stappen weer gezet. De dag erna was ik alweer mobiel, met een urinezak aan mijn been, en kon ik buiten wandelen! Dr. Wagner kwam tweemaal per dag langs om te informeren naar hoe ik mij voelde.

Drie dagen na de operatie maakte hij me blij met het goede nieuws, dat het pathologisch onderzoek had uitgewezen, dat hij alles wat kwaadaardig was had kunnen weghalen (randen schoon, lymfeklieren schoon). De volgende dag werd de urinezak verwijderd en mocht ik weer op de normale manier plassen. Via een kraantje aan de buikkatheter moest ik meten hoeveel rest-urine er na het plassen achterbleef in mijn blaas en dat op een lijstje bijhouden. Toen dat resultaat ook gunstig bleek, mocht ik een dag later naar huis. Over drie maanden even terug voor controle.

Ik ben zeer onder de indruk geraakt van de professionaliteit en de vriendelijkheid van het personeel van het ziekenhuis, van de rust die uitstraalt van de afdeling waar ik verbleef, de ruime, sfeervolle kamer en badkamer (als in een goed hotel), de superverzorging, de goede gevarieerde maaltijden. Beter dan met een arts als Dr. Wagner had ik het niet kunnen treffen. (met Dr. Witt en Dr. Schütte waarschijnlijk niet minder, maar je kunt maar door één arts geopereerd worden…)

Last but not least: de fantastische begeleiding door het Prostate Center Europe, met name Valentina, die mij van begin tot eind met veel toewijding heeft bijgestaan; heel veel dank daarvoor en dikke pluim!


Sterke punten: Lange ervaring met de Da Vinci Methode en prima resultaten, sfeer en verzorging in het ziekenhuis, dr. Wagner, Valentina van het Prostate Center Europe

Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!