Hielke

Hierbij even mijn verhaal

Ik ben een man van 51 jaar. Gelukkig getrouwd en heb een drukke baan. Verder geen zorgen.

Ik heb over een periode van anderhalf jaar 2 maal een blaasontsteking gehad. De eerste maal denk je, een antibiotica kuurtje en je bent er van af. Echter de 2de maal ga je toch even nadenken. Want blaasontstekingen bij mannen van 50 plus is opmerkelijk.

Wat ga je doen: naar de huisarts om te overleggen hoe je voor de 2de maal een blaasontsteking hebt gekregen. Mijn huisarts was zo clever om mij door te sturen naar een uroloog. De uroloog heeft een echo gemaakt van mijn nieren en mijn blaas. Niets raars waargenomen. Oh ja, mijn bloed werd ook gecheckt.

Vervolgens heeft de uroloog ook een biopsie genomen van mijn prostaat. Uitslag over 2 weken.

De uitslag: er zijn 10 zgn hapjes uit mijn prostaat genomen en van de 10 hapjes zijn er 9 schoon, echter in 1 hapje zit minuscuul kleine kwaadaardige celletjes in.

Wat betekent dat: je krijgt de diagnose: PROSTAATKANKER.

Een schrik van hier tot Tokiyo.

Gewoon het feit dat jij, ja jij kanker hebt, zet de wereld van jezelf, maar ook jou gezin op zijn kop. Wat kan je doen. Omdat het heel klein was stelde mijn uroloog voor om te wachten met behandeling en dan elke 3 maanden mijn PSA waarde te gaan meter voor een periode van 1 jaar.

Thuis aangekomen ga je deze schokkende informatie laten landen in je hoofd.

De volgende ochtend zat ik met mijn vrouw aan de keukentafel en besprak met haar, wat is ons overkomen. Simpel: je hebt kanker, kanker in je prostaat.

Wat ga je doen, kiezen voor een behandeling of blijven wachten. Ik zeg altijd, wat geen huur betaald moet je er uit schoppen.

Mijn vrouw ging hierna direct zoeken op internet en al heel gauw kwam zij terecht op de site van het prostaatcentereurope te Gronau. Zij heeft direct gebeld en advies gevraagd. De dienstdoende verpleegkundige heeft mijn vrouw van prima en duidelijk advies voorzien. Even tussendoor mijn psa waarde was 4,8 en mijn Gleason waarde was 6.

Resume: we hebben direct een afspraak gemaakt voor 22 april.

Aldaar voelde het aan als een warme douche. Je wordt heel geduldig en zeer menselijk behandeld. Men begrijp gewoon hoe je eerdere diagnose van kanker jou en je vrouw treft.

Conclusie na deze dag, een prostaatverwijdering door Dr. Wagner op 12 juni.

Opname op 11 juni, daar was verpleegkundige Karin die ons de hele dag begeleid heeft. Toppertje.

De operatiedag: ik was de 2de patient die op 12 juni 2014 geopereerd zou worden. Toevalling was mijn kamergenoot de 1ste die dag.

Op de 4de etage is de OK ruimte. Als je de OK in wordt gereden, zie je de Da Vinci robot al klaar staan in p.astic verpakt. De chirurg Dr. Wagner zit een aantal meters van jou af achter zijn console, om het maar zo te noemen.

Na de operatie terug op je kamer, waar mijn vrouw stond te wachten. Heel blij dat ik haar weer zag en even een kus kon geven. De chirurg kwam ook nog even kijken en deelde mede dat de operatie geslaagd was zonder enige complicaties.

De volgende dag uit bed om een klein stukje te lopen. Nou, dat viel even tegen. Gewoon wondpijn, dat hoort erbij.

Kortom de dagen die volgen zijn super. Heel goede begeleiding van de chirurg en ook van het verplegend personeel. Ze houden je allemaal goed in de gaten en zorgen heel goed voor je, echt compliment voor het personeel.

Op maandag de uitslag gekregen van het pathologische onderzoek. Er zijn bij mij 18 kleine lymfeklieren verwijderd. Uitslag: Geen uitzaaiingen. Nou dan valt er een berg van je. Ik heb direct mijn vrouw met het goede nieuws. Je pinkt dan echt wel even een traantje weg. Je had prostaatkanker en nu niet meer, je bent 100% schoon.

Kortom een zware week met super goed resultaat. Alle complimenten voor Dr. Wagner en al het medische personeel. Super, echt super.

Bij mij is alles heel goed gegaan en hierdoor heb ik niets aan te merken op dit ziekenhuis. Als ik een 2de prostaat zou hebben en deze gaat ook raar doen ga ik weer naar dit ziekenhuis toe.

Karin, dank je nogmaals voor alle goude zorgen.

Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!