Behandeling

Behandeling

Ik wil hier ook even mijn ervaring met Prostate Center Europe geven. Nadat in Nederland prostaatkanker bij mij werd gevonden, was het volgens de artsen, niet In een zodanige fase dat er behandeld moest gaan worden. Ik was hier niet van overtuigd, omdat op mijn vraag wanneer wel dan, werd geantwoord, u komt een keer aan de beurt, kan 1 jaar, 3 of 5 jaar zijn. Mijn volgende vraag was toen, wat zijn de mogelijkheden, werd gezegd bestraling in diverse mogelijkheden of een operatie. Toen ik zei, dat ik niet bestraald wilde worden, was het antwoord van de arts, dat bepaald de specialist wel. Toen was het voor mij duidelijk, en ben op internet gaan googelen, en kwam bij TMC uit. Mijn eerste telefonisch contact was met Manon (TMC), een uiterst vriendelijke mevrouw, die mij duidelijk maakte hoe e.e.a. in zijn werk zou gaan m.b.t. een operatie in het Prostate Center Europe te Gronau. Zij heeft op zeer korte termijn een afspraak met dr. Wagner, hij spreekt perfect Nederlands.

Toen wij voor deze afspraak in het ziekenhuis kwamen, ving Manon ons op, en heeft ons de hele middag begeleidt bij de diverse onderzoekjes en administratie. Vervolgens een gesprek met dr. Wagner gehad. Hij heeft ons alles uitgelegd en laten zien, hoe de situatie was en hoe er geopereerd zou gaan worden, waarbij de prostaat volledig verwijdert wordt. Een zeer “menselijke” arts, hij neemt ruim de tijd voor ons. Na nog wat onderzoeken in Nederland, was 4 juni 2014 de dag van opname.

Bij aankomst in Gronau stond Karin ons bij met de inschrijfprocedures en onderzoeken. Bovendien regelde zij een 1-persoonskamer met eigen badkamer, koelkast, enz. Ook was er een appartement voor mijn vrouw geregeld. s ’Avonds kwam dr. Wagner nog even langs.

Donderdag was de operatie, daar heb ik zelf weinig van meegekregen. De volgende dagen veel drinken en lopen, was soms wat lastig met een katheter. Ieder dag kwam Karin even langs om te vragen of er nog iets geregeld moest worden. Dr. Wagner kwam twee maal per dag even kijken. De verzorging is bijzonder goed, evenals het eten. Dinsdagmorgen kreeg ik van dr. Wagner te horen dat ik helemaal “schoon” was, een bijzonder moment. Woensdag weer heerlijk naar huis. Ik ben zeer blij dat ik de operatie in het ziekenhuis te Gronau heb laten uitvoeren. Dit kon mede dank zij mijn verzekeringsmaatschappij de CZ. Nogmaals dames van Top Medical Care en artsen en personeel van het Prostate Center Europe te Gronau, zeer hartelijk dank voor al uw goede zorgen. Grote klasse. Henk en Rinie Bos Wommels

Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!