Prostaatoperatie

In juli werd bij mijn man prostaatkanker geconstateerd. In eerste instantie dacht men aan een milde vorm, gezien een Gleasonscore van 5.  Vervolgens werd er echter bij een gemaakte MRI in Maastricht uitzaaiingen geconstateerd en wilde men zo snel mogelijk starten met hormoonbehandelingen.

We hebben toen zelf een second-opinion aangevraagd bij de prostaatkliniek in Nijmegen, daar werd een nieuwe MRI gemaakt waaruit bleek dat er géén  uitzaaiingen waren ! Wel 2 tumoren, daar kwam vervolgens via een geleide biopsie mbv. de MRI een Gleasonscore van 7 uit. Het was ons wel duidelijk dat een totale prostatectomie de beste behandeling zou zijn.

Onze voorkeur ging uit naar een operatie met de Da Vinci. Heel internet  hebben we afgezocht en uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Gronau én bij Top Medical Care. De werkwijze van de artsen én de positieve berichten van het gastenboek gaven uiteindelijk de doorslag om te kiezen voor Gronau.

Het is een klein, maar zéér specialistisch ziekenhuis met korte lijnen en je bent er snel aan de beurt

Na een afspraak gemaakt te hebben met Top Medical Care konden we binnen een week al terecht voor het intakegesprek in Gronau. We werden direkt al opgevangen door Daniëlle die ons die dag begeleid heeft bij alle onderzoeken. Er werden nierstenen ontdekt in de linkernier en een niersteen van 1,5 cm in de urineleider. Nergens is dit van te voren  ontdekt in de verschillende nederlandse ziekenhuizen ! Deze moesten eerst verwijderd worden, anders zou dit naderhand complicaties geven bij de prostaatoperatie. Hiervoor waren 3 operaties nodig, telkens zijn we ontzettend goed begeleid en opgevangen door de dames van Top Medical Care, te weten Karin, Esther, Daniëlle en Inge.

Net voor kerstmis heeft dr. Witt (op zijn vrije dag !) de prostaatoperatie gedaan, de tumor was helemaal ingekapseld, er waren geen uitzaaiingen en het is gebeurd met behoud van de zenuwbanen. We zijn zo blij en dankbaar dat we de keuze hebben gemaakt voor Gronau !  De artsen en het verplegend personeel zijn zeer deskundig en je staat als mens centraal .Het is een klein, maar zéér specialistisch ziekenhuis met korte lijnen en je bent er snel aan de beurt.

Tijdens de ziekenhuisoperaties heb ik overnacht in Hotel Fritz.  Dit hotel ligt op loopafstand van het ziekenhuis en is ook een echte aanrader : warme, gemoedelijke plek waar meerdere dames logeren waarvan hun partner geopereerd wordt in het ziekenhuis.

Dankzij de artsen, het verplegend personeel én Karin, Esther, Daniëlle en Inge van Top medical Care kunnen wij tevreden en met dankbaarheid terugkijken naar deze roerige periode in ons leven en vol vertrouwen verder gaan met ons leven !

Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe