Hoezo een goede PSA waarde van 2,4!!

Hoezo een goede PSA waarde van 2,4!!

Hoezo een goede PSA waarde van 2,4 !!!!!!!!!!! (21 mei 2013)

Ik zal het verhaal niet te lang maken, maar zal toch het geen hier boven staat uitleggen. 2008, met plasklachten naar de huisarts, aangegeven wat mijn klachten zijn, de arts besluit om een inwendig onderzoek te doen. Hij constateert een afwijking op mijn prostaat waar over hij geen uitslag kan geven, en stuurt mij door naar de Uroloog in het ziekenhuis. Afspaak gemaakt en laten bloedprikken.

14 dagen later naar de Uroloog en hoor dat de uitslag van het bloed PSA 2.4 is, heel mooi voor iemand van mijn leeftijd (66 jaar). Uroloog doet ook inwendig onderzoek en constateert ook een afwijkende plek op mijn prostaat, gezien de PSA waarde ziet hij er geen kwaad in, hij zegt dan dat ik mij geen zorgen hoeft te maken en als er zich geen veranderingen voor doen, hoef ik niet meer terug te komen. Ik keek hier van op en heb met hem de afspraak gemaakt dat ik ieder jaar wil terug komen voor controle, dat vindt hij goed. 2009 Bezoek Uroloog en uitslag bloedonderzoek. PSA waarde uitstekend 2.4 klachten niet veel veranderd. Uroloog doet algehele plastest, hij ondekt dat er wat urine achterblijft in de blaas en overweegt bekkentherapie maar zegt dan, we kijken het nog even aan, en maken een nieuwe afspraak voor 2010.

Maart 2010 op bezoek bij de Uroloog, PSA waarde goed 2,4 geen verandering in het plaspatroon dus nieuwe afspraak voor 2011. Maart 2011 krijg een andere Uroloog, deze gaat op de zelfde weg verder, geen veranderingen PSA waarde weer 2.4, nieuwe afspraak voor 2012 Maart 2012 ga op bezoek bij de Uroloog en krijg te horen dat de PSA waarde goed is en als er verder geen klachten zijn dan laten we het hier bij. Waarop ik aan haar vraag kan U niet even een inwendig onderzoek doen, antwoordt zij, gezien de gegevens is dat niet nodig. Ik was even overdonderd en besloot om het hier bij te laten.Ben naar huis gereden en heb tegen mijn vrouw gezegd, dat ik bij de volgende afspraak een inwendig onderzoek wil, zo niet dan ga ik naar de Andros kliniek in Arnhem.

Maart 2013 afspraak uroloog bloedoderzoek geeft lichte vehoging 2.6 Uroloog besluit voor inwendig onderzoek en daaropvolgend een echo. Zij voelt en ziet nu toch duidelijk dat het er niet goed uitziet, en besluit om een nieuwe afspraak te maken voor een bioptie. Een week later vindt de bioptie plaats, weer een week later de uitslag van de 10 naalden die waren gezet, er zijn 5 naalden aan de linkerkant besmet en 1 naald aan de rechterkant. De schrik zit er goed in, dus besloot de Uroloog een MRI scan te laten maken, dit vindt een week later plaats, voor de uitslag moet een nieuwe afspraak worden gemaakt. De uitslag is verontrustend en we gaan beginnen met een behandelplan, na een aantal behandelmetoden besproken te hebben, besluit ik voor een totale verwijdering van de prostaat, en dat laat ik in de St. Antoniskliniek te Gronau doen.

Thuis gekomen bel ik eerst met TMC in Hengelo daar krijg ik direct alle ondersteuning voor het verdere verloop van de aanmelding in Gronau. Mijn verzekering (CZ) heeft een contract met de St. Antoniuskliniek. 6 weken na de bioptie wordt ik opgenomen en geopereerd door Dr. Wagner en zijn team, geweldige ervaring en een zeer goede verzorging. Dinsdag geopereerd en woensdagmorgen stond Dr. Wagner bij mij op de kamer om mij te feliciteren met de uitslag, geheel schoon, maar ik had niet veel langer moeten wachten met de operatie.Via deze weg wil ik het voltallige team van TMC uit Hengelo bedanken voor de fijne ontvagst en prima ondersteuning, en ook alle medewerkers van de prostaat afdeling van de St. Antoniuskliniek te Gronau.Geweldig, geweldig en nog eens geweldig!

Vriendelijke groeten Gert en Lucie Prins


Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!