Een enorme meevaller

Een enorme meevaller

Vandaag is een feestdag voor me. We kwamen bij de uroloog en die keek de papieren nog eens na en kwam tot de conclusie dat met het verwijderen van de lymfe (waarbij er 2 besmet gevonden waren) het heel goed mogelijk was dat ze precies alles te pakken hadden. Als hij maar wist hoe en waar en van welke kant de lymfe weggenomen waren en welke dan besmet waren. Nu hadden wij na ons eindgesprek met Dr. Witt in Duitsland het dossier een tijdje in bezit gehad en van alle bladzijde foto’s gemaakt. Die had ik afgedrukt bij me en daar kon mijn uroloog precies in vinden wat hij zocht. Er waren er 8 van links en 7 van rechts weggenomen en aan elke kant was er dus maar 1 besmet geweest. Reden om aan te nemen dat de kans groot was dat ze daarmee alles te pakken hadden. Maar dat zou dan uit de bloedwaarde blijken!

Vandaag is een feestdag voor me

Toen ik hem erop wees dat ik afgelopen maandag bloed geprikt had bleek dat hij dat nog niet gezien had maar de uitslagen op zijn computer had staan. En wat bleek……zijn vooronderstelling bleek (vooralsnog) juist PSA WAARDE 0,0 !!!!! Dus hoewel we er rekening mee moeten houden dat het ineens toch weer kan gaan opspelen en er ook rekening mee moeten houden dat met het wegsnijden er altijd een paar slechte cellen achtergebleven kunnen zijn, mogen we er in ieder geval de komende drie maanden vanuit gaan dat ik schoon ben.

In februari gaan we weer prikken en opnieuw kijken wat die waarde dan is. (ik hoop natuurlijk nog steeds 0, maar daar durf ik nu nog niet vanuit te gaan) Voorlopig is het zo dat ik geen hormoon of wat voor andere behandeling hoef te hebben en mocht dus later blijken dat er nog een kwaadaardige cel is achtergebleven dan kan dat met plaatselijke bestraling bestreden worden. Mocht na drie maanden blijken dat het toch nog in de lymfe zit dan komt het hele hormoonverhaal weer om de hoek kijken maar nu mag ik eerst in alle rust en vrede de feestdagen doorbrengen (werkend maar genietend want ik loop een beetje achter) en gaan we in januari lekker een maandje op vakantie. Jullie kunnen je wellicht voorstellen wat een opluchting dit voor ons is en hoe blij we zijn. Dit wilde ik graag met jullie allemaal delen.

Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!