Mijn ervaring met Top Medical Care

Mijn ervaring met Top Medical Care

Mijn naam is Dick KORVER (71 jaar) en ik was van 20 augustus t/m 27 augustus 2012 “te gast” in het St.Antonius-Hospital te Gronau. Daar was ik onder behandeling van Dr. C.Wagner, verbonden aan het PZ-NW, voor een prostatectomie. Deze operatie werd uitgevoerd met behulp van de DaVinci robot.

In juli 2012 was mijn PSA-waarde 16,0 en is er door de uroloog in het Ikazia-ziekenhuis in Rotterdam besloten een biopsie te nemen van de prostaat. De uitslag was prostaatkanker. Het gunstige bericht was, dat het nog ingekapseld was en in een “milde vorm” met een Gleason-score van 3+3. Het was dus nog goed behandelbaar. In een gesprek met de uroloog zijn de opties besproken: bestralen of opereren. Echter voor mijn vrouw en mij stond onze keus al vast. Mocht dit op ons pad komen, dan zouden wij kiezen voor een totale verwijdering van de prostaat. De bron wegnemen is naar onze mening de beste optie. De keus waar we deze operatie zouden willen laten uitvoeren stond ook al vast: De Prostaatkliniek in Gronau. De uroloog kon zich hier ook in vinden en gaf ons alle medewerking in de vorm van het beschikbaar stellen van alle medische gegevens. Tevens gaf hij de mogelijkheid aan om de aanvraag vanuit Ikazia te regelen, maar wij mochten ook zelf het initiatief nemen. Wij besloten tot het laatste.


De professionele benadering, kennis van zaken en advies was een bijzondere ervaring!


Zo kwamen wij in contact met Top Medical Care in Hengelo. Al bij het eerste telefonisch contact met mevrouw Manon Scholte-Lubberink was het vertrouwen gewekt! De professionele benadering, kennis van zaken en advies was een bijzondere ervaring! We wisten direct waar we aan toe waren en twee dagen later hadden we de papieren al in huis en konden we de vragenlijsten invullen en retourneren. De datum en tijd voor het intake gesprek op vrijdag 17 augustus 2012 te Gronau, was al vastgelegd.

Toen wij ons om 10.30 uur die dag in Gronau hadden aangemeld, werden wij opgevangen door mevrouw Karin Scholte van TMC. Ook hier weer de professionaliteit die zij uitstraalde en de begeleiding die zij ons gaf waren voor ons een geweldige ondersteuning. Zij vertelde ons duidelijk hoe de procedures in deze kliniek waren, wat ons deze dag te wachten stond etc. In alle rust nam zij hier de tijd voor.

Ook het gesprek met Dr. Wagner was voor ons een eye-opener. Na een medisch onderzoek had ik, samen met mijn vrouw en onze twee zonen, een uitvoerig gesprek over de operatie. Hoe de operatie met behulp van de DaVinci robot in z’n werk gaat, de mogelijke complicaties die zich zouden kunnen voordoen, de narcose, de zorg na de operatie e.d. In een gesprek, dat ruim een uur duurde, heeft Dr. Wagner ons voorgelicht en onze vragen beantwoord. Hij zei: “Voordat U naar huis gaat, wil ik hebben dat al Uw vragen zijn beantwoord...“.

Na dit gesprek hebben we besloten voor deze operatie te gaan, onder de zorg van Dr. Wagner. En de opname? Op maandag 20 augustus jl. werd ik opgenomen, de 21ste geopereerd en de 27ste augustus was ik weer thuis. De uitslag was heel goed; er waren geen uitzaaiingen, alles was beperkt gebleven binnen de prostaat. Dus is er geen nabehandeling nodig. Gedurende de opnamedag week Karin niet van onze zijde. Zij heeft mij naar de noodzakelijke afdelingen voor onderzoek begeleid, zodat wachttijden tot het minimum werden beperkt. Ook heeft zij mijn vrouw en mij nagenoeg dagelijks bezocht, Dr. Wagner kwam mij ‘s-morgens en ’s-avonds bezoeken en nam alle tijd om naar mijn welzijn te informeren.

Een grote pluim ook voor het verplegend personeel. Ik heb nu zelf ondervonden hoe professioneel deze dames en heren omgaan met de patiënt. De zorg, zowel overdag als ’s nachts, direct je vragen beantwoorden en oplossingen geven en rust creëren daar waar het nodig is, was voor mij een bijzondere ervaring.

Mede namens mijn vrouw willen wij U dan ook hartelijk bedanken voor Uw ondersteuning en besluiten met te zeggen: “Het was *TOP* Medical Care!”.

Alida en Dick Korver

Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!