Coronavirus: Belangrijke informatie

Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Beste patiënten,
Consulten op de polikliniek urologie en opnames op de verpleegafdeling urologie verlopen inmiddels weer zoals u van ons gewend bent.

Ondanks restricties kunnen geplande behandelingen weer uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten plaats en worden ingepland.

De basismaatregelen zijn strenge hygiënemaatregelen en social distancing, als ook triage bij binnenkomst in het ziekenhuis. Enkel geregistreerde patiënten worden toegelaten in het ziekenhuis.

Hygiënemaatregelen:

- regelmatig handen wassen met water en zeep.
- hoesten en niezen in elleboog
- 1,5 meter afstand houden van andere mensen
- vermijden van grote groepen mensen
- dragen van een FFP2 mondkapje

Medische noodgevallen!

Meldt u zich in ieder geval eerst telefonisch wanneer er zich een urologische noodsituatie voordoet.
Maandag tot en met donderdag van 8:00 uur tot 16:30 uur en vrijdag van 8:00 tot 15:00 uur: Telefoonnummer: 0049 2562 915 2100.
Maandag tot en met donderdag vanaf 16:30 uur en vrijdag vanaf 15:00 uur en in het weekend: telefoonnummer: 0049 2562 9150.

Bezoekregeling

Vanaf 06-07-2021 is er weer bezoek mogelijk vanuit Nederland onder de volgende voorwaarden:
· Bezoek is toegestaan vanaf de 3e dag van de opname;
· Maximaal 1 bezoeker per dag voor maximaal 30 minuten binnen het tijdsblok van 15:00 en 17:00 uur;
· Er mogen in totaal 2 verschillende personen op bezoek komen, maar niet samen en ook niet op dezelfde dag. Komen er 2 verschillende personen op bezoek dan dienen deze bezoekers onderling te overleggen onderling wie wanneer op bezoek gaat.
· Een volledig gevaccineerde bezoeker heeft 14 dagen na de laatste vaccinatie geen testbewijs nodig. Deze bezoeker is verplicht om in het ziekenhuis een medisch mond- en neuskapje te dragen.
· Bezoeker die Covid-19 heeft gehad (niet langer als 6 maanden geleden) heeft geen testbewijs nodig na 28 dagen na vaststelling van het Covid-19 virus. Deze bezoeker is verplicht om in het ziekenhuis een medisch mond- en neuskapje te dragen.
· Is volledige vaccinatie met een wachttijd van 14 dagen en/of doorgemaakte coronavirus binnen de laatste 6 maanden en langer als 28 dagen geleden vastgesteld niet van toepassing op een bezoeker dan dient deze een negatief testbewijs te kunnen laten zien welke niet eerder dan 24 uur is afgenomen. Deze bezoeker is verplicht om in het ziekenhuis een FFP2 mondkapje te dragen.

Bij de hoofdingang van het ziekenhuis vindt triage en registratie plaats.
Lichamelijk contact, ook niet met de patiënt, is niet toegestaan en de bezoeker dient zich aan de 1,5 meter regel te houden.

Café Vita

Café la Vita is vanaf 5 juni 2021 dagelijks geopend van 11:00 tot 14:00 uur.
De actuele corona- en hygiënemaatregelen zijn van toepassing en kunt u lezen voordat u het restaurant betreedt.

Dringend verzoek

Wanneer u symptomen heeft die kunnen wijzen op een corona-infectie, neemt u dan contact op met de GGD via telefoonnummer: 0800 1202.
Wij wijzen u er nadrukkelijk op dat in ons ziekenhuis geen poliklinisch onderzoek op een corona-infectie wordt uitgevoerd!
Wij vragen begrip voor bovenstaande maatregelen. Ze zijn lastig, maar wel van levensbelang.
Uw Prostate Center Europe & PZNW Team

Algemene mededeling voor Nederlanders

Voor verdere informatie en maatregelen rondom het coronavirus verwijzen wij u naar de website van de rijksoverheid:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/duitsland/reizen/reisadvies

Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!