Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Beste patiënten,

Vanuit de Duitse overheid is Nederland per 06-04-2021 aangemerkt als hoog risico gebied in verband met het hoge aantal besmettingen in Nederland.

Woont of bent u langer als 24 uur in Nederland verbleven dan mag u enkel Duitsland inreizen met een negatieve Covid-19 test die binnen 48 uur vóór uw moment van inreizen is afgenomen. Deze test kunt u bij een particuliere teststraat in uw woonomgeving aanvragen en laten uitvoeren.

Verblijft u korter als 24 uur in Duitsland dan hoeft u zich niet aan te melden bij de Duitse overheid. Verblijft u langer als 24 uur in Duitsland dan dient u zich vooraf digitaal aan te melden via de volgende link:

https://www.einreiseanmeldung.de

Middels vooraf aangegeven maatregelen door urologie en PZNW kunnen geplande behandelingen en poliklinische afspraken uitgevoerd worden.

De basismaatregelen zijn strenge hygiënemaatregelen, social distancing, als ook een Covid-19 sneltest op het ziekenhuisterrein en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis. Enkel geregistreerde patiënten worden toegelaten in het ziekenhuis.

Hygiënemaatregelen:

- regelmatig handen wassen met water en zeep.
- hoesten en niezen in elleboog
- 1,5 meter afstand houden van andere mensen
- vermijden van grote groepen mensen
- dragen van een mondmasker (CPA of FFP2)

Medische noodgevallen!

Meldt u zich in ieder geval eerst telefonisch wanneer er zich een urologische noodsituatie voordoet.
Maandag tot en met donderdag van 8:00 uur tot 16:30 uur en vrijdag van 8:00 tot 15:00 uur: Telefoonnummer: 0049 2562 915 2100.
Maandag tot en met donderdag vanaf 16:30 uur en vrijdag vanaf 15:00 uur en in het weekend: telefoonnummer: 0049 2562 9150.

Bezoekregeling

Let op!: Ter bescherming van de patiënten is er een algeheel bezoekersverbod op de urologie afdeling.

Café Vita

Het restaurant van het ziekenhuis, Café Vita, blijft tot nader order gesloten voor gasten.

Dringend verzoek

Wanneer u symptomen heeft die kunnen wijzen op een corona-infectie, neemt u dan contact op met de GGD via telefoonnummer: 0800 1202.
Wij wijzen u er nadrukkelijk op dat in ons ziekenhuis geen poliklinisch onderzoek op een corona-infectie wordt uitgevoerd!
Wij vragen begrip voor bovenstaande maatregelen. Ze zijn lastig, maar wel van levensbelang.
Uw Prostate Center Europe & PZNW Team

Algemene mededeling voor Nederlanders

Voor verdere informatie en maatregelen rondom het coronavirus verwijzen wij u naar de website van de rijksoverheid:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 06.04.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe