Behandelingen prostaat

Operaties aan de prostaat

De prostaat is een klier die om de plasbuis heen ligt. De functie van de prostaat is het aanmaken van prostaatvocht voor het vervoeren van zaadcellen. Aan de prostaat kunnen verschillende aandoeningen ontstaan zoals een goedaardige prostaatvergroting of prostaatkanker.

Opereren van prostaatkanker

Bij mannen is prostaatkanker de meest voorkomende kanker. Een vroegtijdige diagnose van een agressieve prostaatkanker is zeer belangrijk, zodat een agressieve tumor behandeld kan worden voor dat de prostaatkanker uitzaait. Dat kan met bestraling of met de prostaatoperatie 'prostaat verwijderen'.

> Direct naar opereren bij prostaatkanker

> Direct naar Da Vinci Robot bij prostaatkanker

Opereren van vergrote prostaat

Als bij u een goedaardige vergroting van de prostaat is geconstateerd en u daar plasklachten van ondervindt, is het mogelijk om uw prostaat operatief te laten behandelen. Dit gebeurt meestal met een TURP-operatie. Of met een laser: een ThuLEP operatie. Tijdens deze ingreep wordt via de plasbuis een deel van uw prostaat verwijderd.

> Direct naar TURP operatie

> Direct naar ThuLEP laseroperatie

Bestralen prostaatkanker: Brachytherapie is inwendige bestraling

Bij brachytherapie wordt prostaatkanker met inwendige bestraling behandeld. Het doel is om de kankercellen te vernietigen en tegelijk de gezonde cellen zoveel mogelijk te sparen. Permanente brachytherapie is vooral geschikt om kleinere, niet uitgegroeide tumoren te behandelen. Kortdurende brachytherapie is geschikt voor meer agressieve vormen van prostaatkanker.

Da Vinci prostatectomie in Gronau

Prostatectomie is de medische term voor een totale prostaatverwijdering. Om deze prostaatoperatie uit te voeren wordt een robot gebruikt: de Da Vinci robot. Gronau is de grootste en meest ervaren Da Vinci kliniek in Europa.

> Lees meer over Prostate Center Europe

Behandeling prostaatkanker
Lees hier meer over de behandeling van prostaatkanker.
Behandeling vergrote prostaat
Lees hier meer over de behandeling van een vergrote prostaat.
Operatie prostaat verwijderen
Tijdens een prostaatoperatie bij prostaatkanker wordt de gehele prostaat verwijderd met de Da Vinci Robot.
TURP operatie zonder wachtlijst
Bij de TURP-operatie wordt een deel van de prostaat verwijderd. De operatie is bedoeld om plasklachten, ontstaan door een prostaatvergroting, te verhelpen.
Brachytherapie
Bij brachytherapie wordt prostaatkanker met inwendige bestraling behandeld. Brachytherapie kan op twee manieren worden toegepast: permanent of kortdurend.
HoLEP laseroperatie
HoLEP staat voor Holmium Laser Enucleatie van de Prostaat. Deze prostaatoperatie wordt toegepast als plasklachten door de vergrote prostaat ontstaan
Heeft u een vraag voor ons?
Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We helpen u graag!