Urologisch Onderzoek 1

Hebt u prostaatproblemen of andere urologische klachten of risico's, zoals een verhoogde PSA waarde? Dan is het raadzaam een uitgebreid urologisch onderzoek te doen. Een vroegtijdige diagnose van prostaatkanker is uiterst belangrijk met het oog op de overleving van de patiënt.

De gemiddelde overleving van mannen met een diagnose van uitgezaaide prostaatkanker is slechts twee jaar, vergeleken met een overleving van meer dan 10 jaar bij 90% van de mannen met een diagnose van vroegtijdige prostaatkanker (bron: GVA, 2 december 2007)

Door het urologisch onderzoek krijgt u meer duidelijkheid over eventuele klachten of mogelijke aandoeningen zoals prostaatkanker, een vergrote prostaat, prostaatontstekingen, nierproblemen, nierstenen en andere urologische problemen. U kunt dit onderzoek ondergaan bij klachten, maar ook preventief om aandoeningen voor te zijn.

De urologische check-up kan bestaan uit;

  • Echo van de prostaat en/of blaas en/of nieren
  • Inwendig onderzoek
  • Uitgebreid bloed- en urineonderzoek
  • Uitgebreid artsconsult (informatief gesprek over de bevindingen en de mogelijke behandelingen)

Op basis van uw persoonlijke situatie is het mogelijk dat aanvullende onderzoeken nodig zijn om zo een juiste diagnose te kunnen stellen.


Kosten Urologische Check-Up

De kosten voor een urologische check-up zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en kunnen (deels) vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Afspraak maken voor een urologische check-up

Wilt u meer informatie ontvangen of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.