Wat kunnen overige prostaatklachten zijn?

Naast de wat meer bekende plasproblemen, kunnen er ook andere prostaatklachten aanwezig zijn, zoals prostaatpijn. Prostaatpijn (prostatodynie) is pijn in het gebied tussen de balzak en de endeldarm. De pijn straalt uit naar onder meer de liezen of het geslachtsorgaan. Medisch gezien is prostaatpijn geen ernstige aandoening, maar het is wel erg vervelend. Het is geen voorloper van prostaatkanker, zoals sommige mensen denken. Bij prostaatpijn is de prostaat niet door een bacterie ontstoken geraakt, maar slechts geïrriteerd en soms gezwollen. De pijn kan voorkomen bij bijvoorbeeld kou, spanning, nervositeit en langdurig zitten.

Wanneer moet ik mijn prostaatpijn laten onderzoeken?

Loop niet te lang rond met prostaatpijn! Veel mannen raken gewend aan de klachten, ondanks de grote impact die het met zich meebrengt. Bij Prostate Center Europe kunnen we u helpen de oorzaak van uw prostaatpijn te achterhalen, bijvoorbeeld door middel van een urologisch onderzoek. Samen bekijken we welk prostaatonderzoek voor uw prostaatklachten precies nodig zijn. 

Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe