Overige prostaatklachten

Wat kunnen overige prostaatklachten zijn?

Naast de wat meer bekende plasproblemen, kunnen er ook andere prostaatklachten aanwezig zijn, zoals prostaatpijn. Prostaatpijn (prostatodynie) is pijn in het gebied tussen de balzak en de endeldarm. De pijn straalt uit naar onder meer de liezen of het geslachtsorgaan. Medisch gezien is prostaatpijn geen ernstige aandoening, maar het is wel erg vervelend. Het is geen voorloper van prostaatkanker, zoals sommige mensen denken. Bij prostaatpijn is de prostaat niet door een bacterie ontstoken geraakt, maar slechts geïrriteerd en soms gezwollen. De pijn kan voorkomen bij bijvoorbeeld kou, spanning, nervositeit en langdurig zitten.

Wanneer moet ik mijn prostaatpijn laten onderzoeken?

Loop niet te lang rond met prostaatpijn! Veel mannen raken gewend aan de klachten, ondanks de grote impact die het met zich meebrengt. Bij Prostate Center Europe kunnen we u helpen de oorzaak van uw prostaatpijn te achterhalen, bijvoorbeeld door middel van een urologisch onderzoek. Samen bekijken we welk prostaatonderzoek voor uw prostaatklachten precies nodig zijn. 

Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.