Prostaatoperatie

Op 3 januari kwam na 2 weken wachten dan toch die uitslag die je niet horen wilt, prostaatkanker. Omdat in mijn naaste omgeving afgelopen jaar al twee fietsvrienden 56 en 51 jaar jong aan deze kwaal geopereerd waren, beide met de da Vinchi robot, één in Rotterdam de ander in Gronau, wisten wij al snel wat ons te doen stond. Mijn vrouw had in december al voorzichtig bij de Friesland zorgverzekeraar geinformeerd maar zij wilden alleen een gewone kijkoperatie vergoeden.

Bij Menzis kwamen we al voor de overstap in een warm bad terecht. Meelevende en belangstellende mensen, telefoontjes en mailtjes die beantwoord werden en zelfs een telefoontje met de vraag of alles duidelijk was en of ze nog iets voor ons konden doen. Nog voor de eerste premie betaald was werden wij doorverwezen naar TMC, wat een VIP behandeling geven deze dames. Donderdag 12 januari waren wij voor de eerste afspraak in Gronau. 

Artsen zijn toegankelijk en de verpleging kundig en lief

In eerste instantie zou ik door dokter Witt geopereerd worden maar bij dokter Schutte was op de 23e januari al een gaatje. Het hele preoperatieve onderzoek werd op dat moment even geregeld,  inclusief een lunch tussendoor. Toen wij om drie uur naar huis reden was alles geregeld voor de operatie. Ik werd geheel zenuwbesparend geopereerd, de snijranden waren schoon, ik ben voor 99% continent en heb er alle vertrouwen in dat het met de potentie ook weer goed komt. De wondjes zijn al zo goed als geheeld en ik voel mij prima. De hele sfeer in het ziekenhuis in Gronau is warm en prettig. Artsen zijn toegankelijk en de verpleging kundig en lief.

Wacht niet tot het te laat is of tot het erger wordt, met kanker valt niet te spotten

Mijn vrouw en ik hebben goede hoop voor de toekomst en kijken door de goede zorg van de medewerkers van Menzis, Top Medical Care en de verpleging en medische staf van het PZNW met een goed gevoel terug op een emotioneel heftige week in Gronau. Verder zou ik de nederlandse mannen nog mee willen geven dat de duitse mannen al vanaf 45 jaar gecontroleerd worden op prostaatkanker, wacht niet tot het te laat is of tot het erger wordt, met kanker valt niet te spotten.

Terug naar overzicht
Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.
Coronavirus: Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers van de urologie en het Prostata Zentrum NordWest (PZNW).

Datum: 07.07.2021

COVID-19 Update

Beste bezoeker,

Prostate Center Europe is geopend voor Nederlandse patiënten. Omdat medische behandelingen niet onder de RIVM restricties vallen, kunnen behandelingen gewoon uitgevoerd worden en vinden poliklinische consulten, indien mogelijk, digitaal plaats.

Uiteraard nemen wij de nodige COVID maatregelen in acht, zoals strenge hygiëne maatregelen, social distancing en triage bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet. Wij staan u graag te woord.

Hartelijke groet,

Team Prostate Center Europe