Behandeling vergrote prostaat

Als bij u een goedaardige vergroting van de prostaat is geconstateerd zal de uroloog u meestal adviseren de prostaat operatief te laten behandelen. Dit kan door middel van de TURP (Trans Urethrale Resectie Prostaat) techniek. 

Naast de gewone TURP operatie beschikt Prostate Center Europe in Gronau ook over de Laser TURP en en alle andere mogelijkheden om de vergrote prostaat te behandelen. Onder leiding van uroloog en Chef-arts dr. Witt wordt bepaald welke behandelmethode het meest geschikt is voor u. Ook als u al onder behandeling van een uroloog bent, kunt u terecht bij het Prostate Center Europe.

Hoe lang is de opname bij een vergrote prostaat?

Bij een TURP behandeling zal de opname ongeveer vier dagen zijn. U wordt een dag van tevoren opgenomen. U krijgt diverse, uitgebreide vooronderzoeken, waaronder een aantal laboratoriumonderzoeken. Ook heeft u een persoonlijk gesprek met de anesthesist, de cardioloog en uroloog. 


Hoe werkt de TURP operatie?

Met de TURP operatie neemt de uroloog via de plasbuis een deel van de prostaat weg. Er wordt een hol buisje in de plasbuis ingebracht tot aan de prostaat. De prostaat wordt vervolgens afgeschraapt om de urinebuis weer vrij te maken. Het verwijderde weefsel wordt ter controle naar het laboratorium gestuurd voor nader onderzoek. Hier wordt bekeken of het alleen om goedaardig weefsel gaat. De uitslag van het weefselonderzoek ontvangt u na twee tot drie dagen.


Afspraak maken voor een TURP operatie

Wilt u meer informatie ontvangen of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 


Nazorg bij een vergrote prostaat?

Nadat de katheter is verwijderd, krijgt u een ontslagbrief mee waarin uw medische dossier is beschreven. Na drie maanden moet u nog een keer terugkomen voor een controle. Dit kunt u ook bij uw eigen uroloog in Nederland laten doen.

Heeft u een vraag voor ons?
Geïnteresseerd in een van onze diensten of wenst u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.